Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Frank Pembleton said:

Ajd javi, imam rođaku koja radi u Nemačkoj i došla je ovde, da li će ona moći da se vrati?

... Shiit has hit the fan...

ako ima dozvolu boravka u nemackoj onda ce moci da se vrati. moguce da ce je kontrolisati na granici (temperatura, simptomi,itd...)

tako je receno jos u petak, ali najbolje da se informise kod bundespolizei pre nego sto krene na put

Posted (edited)
2 hours ago, Redoran said:

Ako imate neka kataklizmična predviđanja koja su zasnovana isključivo na vašem ličnom utisku, molimo vas da ih ne delite ni na forumu ni privatno. Takve stvari nikome ne pomažu, naprotiv.

Laki, pročitaj i treći put šta piše u onom crvenom kajronu na vrhu ekrana.

Ja još nigde nisam pronašao podatak da je bilo ko relevantan pomenuo vreme do funkcionalne vakcine kraće od 12-18 meseci. Ukoliko jeste, promaklo mi je. A do tada ne vidim kako je moguće da se stvari vrate u "normalu", sem u slučaju da većina preleži virus, što naravno nosi sa sobom jasne posledice. Virus neće nestati sam od sebe.

Ako je to kataklizmičko razmišljanje i širenje panike onda jbg.

Edited by Dankan Ajdaho
Posted
12 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ajd javi, imam rođaku koja radi u Nemačkoj i došla je ovde, da li će ona moći da se vrati?

Zakonski može al letovi se otkazuju

Posted

Pogled na ulicu ovde kod mene u ES od jutros neobecava nista dobro. Manje ljudi nego inace, ali recimo ko subota ujutru. Mozda idu na posao, ali iskreno ocekivao sam da ce biti mnogo pustije. I niko, ama bas niko, ne nosi masku.

Posted
11 minutes ago, Ros said:

ako ima dozvolu boravka u nemackoj onda ce moci da se vrati. moguce da ce je kontrolisati na granici (temperatura, simptomi,itd...)

tako je receno jos u petak, ali najbolje da se informise kod bundespolizei pre nego sto krene na put

Drug se vratio danas, avionom nis- nirnberg, niko ga nije ni pregledao ni zadrzavao prilikom ulaska.

Posted

Drug se vratio danas, avionom nis- nirnberg, niko ga nije ni pregledao ni zadrzavao prilikom ulaska.
To je i njena "ruta"... Hvala svima na info...

Posted (edited)

Za nas laike- ko prelezi Koronu, jel imunitet trajan kao na boginje, ili...

Edited by placenik
Posted
3 minutes ago, placenik said:

Ko na grip sto je trajan. :D

Posted
2 minutes ago, placenik said:

kako sam shvatio, da, ali samo za covid-19

takvi virusi brzo mutiraju i već npr sledeće sezone bi mogao biti neka druga mutacija ovoga

na njega nisi imun ali je klinička slika daleko slabija od ovog

Posted
9 minutes ago, chandra said:

Pogled na ulicu ovde kod mene u ES od jutros neobecava nista dobro. Manje ljudi nego inace, ali recimo ko subota ujutru. Mozda idu na posao, ali iskreno ocekivao sam da ce biti mnogo pustije. I niko, ama bas niko, ne nosi masku.

Tallinn? Cujem da su samo bazeni i teretane zatvorene? 

Posted

Mnogi su me pitali za brojke i statistike ovde u Italiji.

Do juce imamo oko 24.800 zabelezenih slucajeva od kojih:

- 2.300 oporavljenih i ne vise pozitivnih na virus

- 1.800 umrlih

- 20.600 zarazenih od kojih:

- 9.100 u kucnoj izolaciji

- 9.600 na bolnickom lecenju (od kojih veliki broj ima potrebu za respiratorom)

- 1.900 na intenzivnoj terapiji (od kojih vecina u kontrolisanoj komi 

Najgora situacija je u Lombradiji u kojoj je circa 60% svih slucajeva. Posebno je dramaticno u Bergamu.  Juce su se ukljucivali iz bolnice gde je pravi pakao. Kola hitne pomoci stoje u dugom redu kao na autoputu kad se turisti vracaju s praznika jer ne mogu tako brzo da prime sve pacijente. Iz bolnice iznose neke vrste respiratora ili kiseonika da ne bi preminuli vec u kolima.  Imaju vise stotina mrtvih do sada. Kod njih na zalost niko ne peva na prozorima.

Broj zarazenih zdravstvenih radnika se priblizio 2000.

Kod mene u Parmi smo blizu 700 zarazenih i manje od 100 umrlih. Univerzitetska velika bolnica u gradu, svaki dan preorijentise neki deo na pacijente Covid koje nemaju gde da parkiraju. Juce su to uradili na pedijatriji, u subotu na ortopediji. 2 manje bolnice u zoni ce biti ispraznjene i totalno pretvorene u pacijente Covid. Atmosfera vani je jeziva. Apsolutna tisina, cak retko vidjam i one sto setkaju pse. Svako malo prodje hitna pomoc koja uzrokuje prilican stres.

Posted

Da, zaboravih i vise od 20.000 krivicnih prijava u 4 dana kretenima koji su se setkali bez razloga.

Posted

U Spaniji ce najverovatnije produzuti vanredno stanje. 15 zakonskih dana je nedovoljno.

Posted
17 minutes ago, lo zingaro said:

Mnogi su me pitali za brojke i statistike ovde u Italiji.

Do juce imamo oko 24.800 zabelezenih slucajeva od kojih:

- 2.300 oporavljenih i ne vise pozitivnih na virus

- 1.800 umrlih

- 20.600 zarazenih od kojih:

- 9.100 u kucnoj izolaciji

- 9.600 na bolnickom lecenju (od kojih veliki broj ima potrebu za respiratorom)

- 1.900 na intenzivnoj terapiji (od kojih vecina u kontrolisanoj komi 

U Z A S !!!! Nadam se boljim vestima u danima koji slede...

Posted
37 minutes ago, placenik said:

ovo je najbolji odgovor sto sam ja nasao, zato sam i rekao da se ona dva digova posta stave na zakljucanu temu ... sigurno ce mnogi da pitaju isto