Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Spanija razmatra zatvaranje granica :by:

Posted

Mislim da je Evropa prošla tačku kad ima nekog smisla zatvarati granice kao što je prošao pre mesec dana trenutak kada je trebalo zatvoriti aerodrome.
Sad jedino ima smisla na granicama napraviti privremene karantine kao što je onomad trebalo napraviti karantine na aerodromima

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted

Kako će funkcionisati logistika i transport robe? :blink:

Posted

Da budemo potpuno realni,cela Evropa (a i šire) je reagovala katastrofalno i svi od reda prekasno.

Ako se izuzmu psihotični nasupi i nebulozne izjave-ovi naši su na "nivou" ponašanja kolega im po svetu.

A imamo primer i daleko gorih,užasnijih reakcija po Evropi,Italija i Španija pre svih.

Posted (edited)

Imali su vremena da organizuju a nisu, gledali su kao i svi mi sta se desava

Edited by villiem
Posted
3 hours ago, vladavsnarod said:

Trenutno sam u jugoistocnoj Africi i ima tek ponekoliko registrovanih slucajeva, ili nijednog. Niko pametan ne veruje u te brojke, znajuci obrt ljudi ovde, a i kakve su navike stanovnistva.

U dilemi sam da li da cekam shitstorm ovde ili da se vracam u Srbiju? 

Ne znam kako mislis da se vracash - pola sveta je pozatvaralo granice, pitam se samo dokle ce avioni da rade... I da - i mene to licno brine - nije zezanje. #skininthegame

2 hours ago, JozoMujica said:

Malopre mi se javio drugar, stigao sa kruzera. 

Leteo sa Kariba preko Nemačke do Beograda, pitali ga na svim aerodromima kako se oseća i da li ima temperaturu. Nikakav karantin, ništa.

#rutina - znaci danas je stigao - u nedelju (2020/03/15)

2 hours ago, Jozef K. said:

I moj. Samo Mediteran, iskrcavanje u Barseloni gde je proveo dan, pa preko Beča u Beograd, pa kući i u grad. Doduše verujem na švaleraciju, a ne u neki provod.

avionima ili vozom

1 minute ago, Filozof manijak said:

Isto kao kontejneri preko mora - to ce da funkcionise - nadam se. Osim naravno na CRO/SLO granici gde Janezi bilduju™ silu i drze zadnja 2-3 dana konvoje teshkih kamiona sa kvarljivom robom (meso i taj rad) - jery - moze im se... 

Posted
1 minute ago, iDemo said:

Isto kao kontejneri preko mora - to ce da funkcionise - nadam se. Osim naravno na CRO/SLO granici gde Janezi bilduju™ silu i drze zadnja 2-3 dana konvoje teshkih kamiona sa kvarljivom robom (meso i taj rad) - jery - moze im se... 

35 km  kolona kamiona na macelju bila juce

Posted
Isto kao i do sada. Mi imamo narucena dva kamiona robe iz Italije, centralni dio. I dobili dopis samo da vozači moraju imati maske na ulazu u fabrike. Ove guzve kod Slovenaca ce brzo rascistiti

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Posted
4 minutes ago, cedo said:

35 km  kolona kamiona na macelju bila juce

Gde je to??

Posted

k

Kažu mi poznanici koji su maločas doputovali autoputem da je iz Bgda ka N. Sadu nepregledna kolona šlepera koja mili u zaustavnoj traci. U smeru ka Beogradu isto kolona, samo što se ne kreće

Posted (edited)
1 minute ago, iDemo said:

Gde je to??

SLO/HR granicni prelaz Macelj ... kod Maribora

edit: to bilo prekjuce/juce ... brat mi je tamo zaglavio kolima skoro jedan dan ... ljudi mu pricali da cekaju i 30 sati u kolima

Edited by cedo
Posted

Sinoć su ovde javili da je jedan poznati novinar testiran pozitivno iako nema nikakve simptome (testiran je jer je bio u kontaktu sa ženom Toma Henksa koja je prošle nedelje imala koncert u Sidneju, a osim ljudi sa glavnim simpomima testiraju sve koji su bili u bliskom kontaktu sa dosada potvrđenim slučajevima).

Od sutra supermarketi uvode posebno vreme za penzionere i invalide - od 7-8 ujutro samo sa penzionerskim/invalidskim karticama.

SaE

Posted
6 minutes ago, cedo said:

SLO/HR granicni prelaz Macelj ... kod Maribora

Koji debili - "nemaju instrukcije" ili samo shilje kur@c na sirotinju... 

Posted (edited)

@iDemo

evo ovde mozes da "vidis" momentalnu situaciju na HR granicnim prelazima, uz info da HR pusta samo tranzit (drugo u karantin), beleze te gde ces da izadjes

Edited by cedo
Posted

ok, to vise kao raritet, nije da se nesto nadam da cu skoro da idem tamo a verujem da ce moji da se snadju ili avionima ili da nece ni morati da se snalaze...