duda Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 2 minutes ago, 3opge said: u Bostonu su u Biogenu (big biotech firmi) odrzali management konferenciju na kojoj je bio prisutan jedan zarazen covek, za par dana ispostavilo se da je on indirektno zarazio njih 70. znaci samo ista prostorija, nista drugo. pa taj mora da je hripao kao konj ama taman sam se smirila, sada ubijate sa ovim ako sam od nečega u životi poludela, to je kad imaš u kući na smrt bolesnog čoveka, hitna neće da dođe, nemaš koga da zoveš te stresove ne bih poželela najgorem neprijatelju
Orle Zmajević Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Au jbt..brojke u Italiji su bas zajebane..3.6k novooblolelih, 370 preminulih za 24h
InvisibleLight Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Kako vazduhom ljudi? Nije kapljicno onda? Kako, lwti,vitla kroz vazduh i ulazi u noseve,oci usta?
dig_chohano Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 4 minutes ago, 3opge said: u Bostonu su u Biogenu (big biotech firmi) odrzali management konferenciju na kojoj je bio prisutan jedan zarazen covek, za par dana ispostavilo se da je on indirektno zarazio njih 70. znaci samo ista prostorija, nista drugo. Da, tako to ide otprilike. Al nema mesta panici, nazujmo vunene čarape i grohotom se smejmo.
3opge Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 1 minute ago, dig_chohano said: Da, tako to ide otprilike. Al nema mesta panici, nazujmo vunene čarape i grohotom se smejmo. samo da ispravim sebe, nije bio jedan covek nego se uopste ni ne zna ko ili koliko njih je bilo zarazeno. The Marriott Long Wharf was the site of a leadership conference on Feb. 26 and 27 that drew an international roster of executives from the Cambridge-based biotech firm Biogen. The virus spread rapidly among conference attendees, but we don’t know how the virus initially got there. The conference was attended by Biogen employees from around the country and the world, but whether the initial infection was carried in from an individual or multiple people, from overseas or within the United States, has not yet been revealed.
cedo Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 iitalija danas 3590 registrovala, a 368 umrlo nekako sam sklon da kazem da oni ustvari sada testiraju srednje i teze slucajeve ne znam
dig_chohano Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 1 minute ago, InvisibleLight said: Kako vazduhom ljudi? Nije kapljicno onda? Kako, lwti,vitla kroz vazduh i ulazi u noseve,oci usta? Imaš kapljično, to je kad ti neko kine u lice. A imaš i aerosolno, mikrokapljice koje se zadržavaju u vazduhu neko vreme i onda spuštaju na čvrste površine. Nije da lebde u vazduhu 24-7 sa portiklama i escajgom da nas sve izedu, al nije ni da se opustiš ako sam udješ u prostoriju u kojoj je neko inficiran bio u zadnjih par sati.
InvisibleLight Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 1 minute ago, dig_chohano said: Imaš kapljično, to je kad ti neko kine u lice. A imaš i aerosolno, mikrokapljice koje se zadržavaju u vazduhu neko vreme i onda spuštaju na čvrste površine. Nije da lebde u vazduhu 24-7 sa portiklama i escajgom da nas sve izedu, al nije ni da se opustiš ako sam udješ u prostoriju u kojoj je neko inficiran bio u zadnjih par sati. Hvala, nisam imala pojma
duda Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 2 minutes ago, dig_chohano said: Imaš kapljično, to je kad ti neko kine u lice. A imaš i aerosolno, mikrokapljice koje se zadržavaju u vazduhu neko vreme i onda spuštaju na čvrste površine. Nije da lebde u vazduhu 24-7 sa portiklama i escajgom da nas sve izedu, al nije ni da se opustiš ako sam udješ u prostoriju u kojoj je neko inficiran bio u zadnjih par sati. da li to znači da sva ova priča o ulasku u prodavnice 1 po 1 ne pije vodu ?
3opge Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 2 minutes ago, dig_chohano said: Imaš kapljično, to je kad ti neko kine u lice. A imaš i aerosolno, mikrokapljice koje se zadržavaju u vazduhu neko vreme i onda spuštaju na čvrste površine. Nije da lebde u vazduhu 24-7 sa portiklama i escajgom da nas sve izedu, al nije ni da se opustiš ako sam udješ u prostoriju u kojoj je neko inficiran bio u zadnjih par sati. da, ovo je veoma vazno da se razume. mnogi misle da samo letece kapljice koje ti neko iskija u lice efikasno prenose virus.
dig_chohano Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Just now, dùda said: da li to znači da sva ova priča o ulasku u prodavnice 1 po 1 ne pije vodu ? U principu da. Smanjuje šansu ali je ne uklanja. Uzmi istu korpu koju je pre 20 minuta koristio neko zaražen i protrljaj oči. Dovoljno.
Joe D Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 jedna nelepa nizozemska statistika. https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/40-a-50-nederlandse-coronapatienten-op-intensive-cares-meer-dan-de-helft-is-onder-de-vijftig~a058aad2/
duda Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 1 minute ago, dig_chohano said: U principu da. Smanjuje šansu ali je ne uklanja. Uzmi istu korpu koju je pre 20 minuta koristio neko zaražen i protrljaj oči. Dovoljno. to sa korpom je druga priča ako sam išta razumela, tj. barem teoretski imamo šansu da se zaštitimo
Boza_zvani_Pub Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 (edited) @dig_chohano Pa ovaj u videu sto kaze da se prenosi disanjem (ocigledano “aerosolno”) kaze da se ne prenosi kad se trljaju oci. Kako imas uvid u te konkretne skucajeve iz razlicitih gradova? Cime se bavis ako nije tajna? Edited March 15, 2020 by Boza_zvani_Pub
dig_chohano Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 4 minutes ago, dùda said: to sa korpom je druga priča ako sam išta razumela, tj. barem teoretski imamo šansu da se zaštitimo Mislim da nisam bio dovoljno precizan, izvini. Ne treba pre tebe zaraženi da pipne korpu, dovoljno je da se nakažlje u okolini i da se aerosol na nju spusti. Ili na pakovanje špageta, bank card terminnal, šipku u busu... I onda tebi na ruku-prst kojim ćeš da diraš sluznice. Dovoljno.
Recommended Posts