villiem Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 da ide vazduhom vise nego sto se misli je izgleda tacno
gospa buba Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Ne znam da li se pisalo o tome, ali video sam da pozivaju narod da donira krv ko je zdrav. Da li je neko mozda isao? Nadam se da vrse testiranja svih davateljagde, kod nas? ne mogu da se setim kad sam davala, u novembru verovatno, trebalo bi da sam sposobna nego nashi, dajete li male kliconoshe oloshke sutra ushkolu? mi smo jedno eliminisali iz rasadnika, kolateralno iz drugih razloga, ali imamo josh jedno aktivno sent from bubamoto
zgembo Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 1 minute ago, gone fishing said: pa naravno, ne oblače se kinezi od glave do pete u pvc, pa je i pored tih mera zaštite 2000 lekara i sestara pokupilo ovaj virus od pacijenata u wuhanu U bolnicama se nenormalno lako šire i virusi i bakterije. Dokazano je da ako su povoljni uslovi, čak i virus koji izaziva besnilo može da se prenese vazduhom. To ne znači da se i ovaj virus tako lako širi van bolnica kao i u samim bolnicama. Ali da se lako prenosi, prenosi se.
napadaj Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 (edited) https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/oglasio-se-patrijarh-irinej-o-korona-virusu-otkrio-sta-ce-zastiti-gradane-srbije-od-zaraze-2020-03-13 Njegova svetost poručio je građanima da slobodno posećuju crkve i manastire ne plašeći se da se tamo mogu zaraziti virusom. Iako spada u grupu ugroženih, sam patrijarh Irinej (90) otkrio je da će nastaviti sa svim svojim redovnim aktivnostima koje podrazumevaju obilaske svetinja, služenje liturgija, pričešćivanje vernika i razgovore sa njima. - Ja se nimalo ne plašim tog virusa. Čuo sam i dobro zapamtio kada je jedan doktor rekao da je dim od tamjana najbolja zaštita, a s obzirom na to da sam stalno u crkvi, nemam razloga za brigu - poručio je patrijarh i dodao: - Zato nastavljam sasvim normalno sa svim svojim aktivnostima, kao da se ništa ne dešava - naglasio je on. Kazao je potom i da se svakodnevno moli Bogu da se epidemija zaustavi. Edited March 15, 2020 by napadaj
InvisibleLight Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Po nemcu ce se 2/3zaraziti, u srbiji 5miliona npr Od njih 20%(1milion) ce trebati lekarsku pomoc. Od njih 6% (60000) ce trebati intenzivnu negu Ako to znaci respirator treba to razvuci Neko rece 4 meseca, nadam se da ce uspeti da odrade taj usporeni ritam zaraze
dig_chohano Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 8 minutes ago, dùda said: pa kako skromna pobogu ? pa koliko je u Italiji zaraženo stanovništa u % pa kako to da staje u Kini i otkud sad ta priča da ide vazduhom jbt već danima se trubi, površine, ruke e jbt, ima brdo neproverenih informacija Ti svakako primećuješ eksponencijalni rast? I jasnu izjavu mnogih da se ne testiraju svi? Na moju žalost, posao mi ne dozvoljava da se bavim neproverenim informacijama. Al ok, oboleće 11 baba i onda će opet sve biti OK.
duda Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 4 minutes ago, dig_chohano said: Ti svakako primećuješ eksponencijalni rast? I jasnu izjavu mnogih da se ne testiraju svi? Na moju žalost, posao mi ne dozvoljava da se bavim neproverenim informacijama. Al ok, oboleće 11 baba i onda će opet sve biti OK. primećujem eksponencijalni rast, naravno ali primećujem da se ne širi u svim područjima italije jednako takođe primećujem šta se dešava u kini jebene mere daju neke rezultate valjda nije mi namera da se nadmudrujem, samo ne razumem, jbg
Filozof manijak Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 @Host mene zanima šta sa zatvorenim prostorom u kom se nalazila inficirana osoba, a u kojem se provodi duže vreme? Tj. da li se neko može zarazati ako boravi u prostoru u kojem je ranije boravila inficirana osoba a koji nije detaljno dezinfikovan, čak i da ne budu istovremeno u njemu?
Tihajeza Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 @dùda U Kini staje jer apsolutno niko ne izlazi iz kuće 2 meseca. Dozvoljeno je da jedan čovek iz stana jednom u 2 dana ode po namirnice. Za razliku od Italije, tamo ljudi u karantinu NE rade. U Italiji ljudi i dalje uglavnom idu na posao. Uveli su takav režim u trenutku kad su imali 571 potvrđen slučaj, pre skoro 2 meseca, pa dogurali do 80000 slučajeva. I takav režim još traje. U Italiji nije tako strogo ograničeno kretanje.
3opge Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 u Bostonu su u Biogenu (big biotech firmi) odrzali management konferenciju na kojoj je bio prisutan jedan zarazen covek, za par dana ispostavilo se da je on indirektno zarazio njih 70. znaci samo ista prostorija, nista drugo.
villiem Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Just now, Tihajeza said: Uveli su takav režim u trenutku kad su imali 571 potvrđen slučaj, pre skoro 2 meseca, pa dogurali do 80000 slučajeva. I takav režim još traje. Uh Mozda oslabi na neki nacin, po sirenju talasa, verovatno je stigao i na jug Italije ali nije eksplozija
Filozof manijak Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 (edited) @3opge Onda je to mnogo jebena situacija Edited March 15, 2020 by Filozof manijak
Recommended Posts