Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
da

a bez nestorovića. nije nazočan
Biće da je "fokus grupa" rekla svoje...

... Shiit has hit the fan...

Posted
2 minutes ago, Frank Pembleton said:

Biće da je "fokus grupa" rekla svoje...

Mozda je u samoizolaciji,mnogo se setkao

Posted
1 minute ago, InvisibleLight said:

Vid stvarno b92, otkad to

Kaze, za imunitet naravno broj 1 ostakao dovoljno sna..

Valjda ce biti klip nemam premotavanje

ja sam znao da su vratili ime, video sam na reklami kod skoro svake autobuske stanice, ali mi zaista to nista nije znacilo, if u know what i mean. no, veceras ce da bude zanimljivo u utisku: kon i zoran jovanovic.

Posted

Marka žvaka u doba korone prva na trendingu. Dobra epizoda stvarno.

Posted
Marka žvaka u doba korone prva na trendingu. Dobra epizoda stvarno.
Okačio ja odavno...
Još kad ukrstiš sa "pipačima"...

Posted

Kon ima bajkerski sat [emoji41]

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted

još sinoć su na tve rekli da će biti zabranjeni izlasci u parkove i na plaže. ne znam kako se vode te vaše regije... možda ne važi svuda.

To za parkove je totalni kretenizam, ovde u Italiji su zatvoreni oni manji, ogradjeni. Znači biće kerećih govana na svakom koraku. Valjda zatvaraju jer se okupljaju deca i migranti... ne mogu da ih pohvataju sve. inace kazne su zatvor do 3 meseca ili 200€. Ako si imigrant sa tom kaznom ne možeš posle dobiti stalnu boravišnu kartu, tj. mogu ti je poništiti a o državljanstvu da ne pričamo. Ako nemaš ispunjen formular tj. "propusnicu" i zaustave te u kolima ili pešaka... u kolima ne sme vise od 2 ako se ide samo u kupovinu, jedan vozi, drugi nazad sedi. nisu samo spomenuli dali treći može u gepek 

sad se dvoumim dali da idem na bajs pa u prirodu, ako me zaustave mogu da mi seru da ako se povredim uzimam mesto nekome u bolničkom krevetu kome je potrebnije... odgovoriću im da će me svakako uvatiti srčka covid19.png u svakom slučaju moram popuniti formular i nositi ga sa sobom jer fizičke aktivnosti nisu zabranjene ako se sprovode solo. inače ima mnogo ljudi koji osuđuju i to... "ako se kaze da se ne izlazi onda se ne izlazi" :angry: ...

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted (edited)
8 minutes ago, chandra said:

Any thoughts?

http://www.maraujolab.com/climate-affects-spread-of-sars-cov-2/

Men'se cini da neka veza izmedju klime i virusa sigurno postoji, ali pre kao neki pozadinski faktor nego kao main driver.

извини али више верујем оном стручњаку који је објаснио да неки други коронавируси, попут мерса, потичу од камила из саудијске арабије где су температуре 40+ степени и да промене годишњих доба не утичу њих, а да за овај вирус немамо никакав доказ да је у питању сезонско ширење.

Edited by nautilus
Posted
interessantno, italija je prešla sve 4 faze
potrebno je urediti neki prostor da bi mogao primiti veci broj obolelih posto nemamo toliko kapaciteta u zdravstvu. vise bih voleo da se srede neke kasarne koje su u iole pristojnom stanju zato sto imaju bolju infrastrukturu od sportskih hala. pri tom, te kasarne se mogu koristiti i kasnije za razne stvari.

druga hitna stvar jeste da se privremeno zaposli ili mobilise dodatno medicinsko osoblje, ili ljudi koji su na birou, lekari, stomatolozi, medicinske sestre ili studenti zavrsnih godina fakulteta.

imamo nekih 15 dana do spica epidemje i sasvim dovoljno vremena da se to uradi ako ljudi imaju neke organizacione sposobnosti. 

ovo ostalo sto se pominje, vojska na ulicama, kontrolni punktovi i slicno su predstava da vlada kao radi nesto.
Hoteli, ovde je uredbom omogućena zaplena struktura od civilne zaštite ali zasad nisam čuo da je bilo sličnih slučajeva. Ne razumem zašto se to ne sprovodi u Bergamu i Breši, verovatno je u pitanju delikatna i skupa procedura. Umesto toga sprema se Milano Fiera (50-100km od 2 grada) da za nedelju dana bude spremna da primi 500 kreveta ali nema (još) respiratora i personala.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk