Redoran Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 13 minutes ago, napadaj said: A da li postoje odredbe koje isključuju obaveznost postupanja drugih članica u skladu sa tim mehanizmom ukoliko su one ugrožene istom ili drugom pretnjom? Ne znam, moguće je da postoje. Nije isto kada na jednom mestu udari zemljotres i kada se svih 27 članica suoče sa istom, globalnom pretnjom. Tim pre je važno da imaš sopstveni kapacitet da odgovoriš na katastrofu. Da bi zajednički fondovi i resursi iole funkcionisali potrebno je da EU bude federacija sa jednom centralnom vladom.
Svarog Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 (edited) insajd info od kolege koji je nekada bio u Trade Core, firmi koja je imala prve zvanično zaražene u SRB, i koji je u kontaktu sa ljudima odatle. Quote kod kuće su, dosta bolje. generalno, uopšte nisu bili mnogo loše, kao malo jača prehlada... neće da testiraju skoro nikoga. urade rentgen pluća, ako je ok pošalju ih kući. kažu ti verovatno imaš i da se javiš u slučaju pogoršanja. preneo sam manje više onako kako je on javio, nisam ja birao reči tako da nemojte da mi učitavate bilo šta, pliz. Edited March 14, 2020 by Svarog
napadaj Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 2 minutes ago, Redoran said: Ne znam, moguće je da postoje. Nije isto kada na jednom mestu udari zemljotres i kada se svih 27 članica suoče sa istom, globalnom pretnjom. Tim pre je važno da imaš sopstveni kapacitet da odgovoriš na katastrofu. Da bi zajednički fondovi i resursi iole funkcionisali potrebno je da EU bude federacija sa jednom centralnom vladom. Sa tim se svakako slažem. Kad smo već kod kapaciteta i resursa, upravo sam naišao na ovo:
steins Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 insajd info od kolege koji je nekada bio u Trade Core, firmi koja je imala prve zvanično zaražene u SRB, i koji je u kontaktu sa ljudima odatle. kod kuće su, dosta bolje. generalno, uopšte nisu bili mnogo loše, kao malo jača prehlada... neće da testiraju skoro nikoga. urade rentgen pluća, ako je ok pošalju ih kući. kažu ti verovatno imaš i da se javiš u slučaju pogoršanja. preneo sam manje više onako kako je on javio, nisam ja birao reči tako da nemojte da mi učitavate bilo šta, pliz. Koj vrag im slikaju pluća kad je to bespecifično. Ct je zlatni standardПослато са Mi 9T помоћу Тапатока
Redoran Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 6 minutes ago, Lancia said: Bojim se da ova metoda nema nikakve sanse s obzirom na otvorenost granica u oviru Evrope, naravno da treba ulagati u zdravstvo, ali ja i dalje (naivno) mislim da su administravni mehanizmi daleko efikasniji i brzi i na kraju jeftiniji od partikularnih nivoa zastite. Bolide u Briselu treba naterati da saradjuju sa strucnjacima i krajnjoj liniji napokon rade posao za koji su debelo pretplaceni. Slažem se ali jednom mora da se pređe taj Rubikon i uspostavi centralna vlast koja je zaista nekakva vlast. Ova i ovakva Evropska Komisija je smejurija, njima par fašista iz istočnog kontingenta opušteno formiraju paralelne strukture donošenja odluka. Niko ih ne zarezuje dva posto, kako bi oni sproveli neke sveobuhvatne mere čak i kada bi slušali stručnjake? Taj cirkus stvarno već jednom mora da prestane. Ili da bude funkcionalna federacija ili da se lepo raspadne i vrati na trgovinsku saradnju i doviđenja prijatno. Ova hiper-administracija koja ništa nije u stanju da izgura kako treba, nema nikakvog smisla.
Lo Zingaro Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 38 minutes ago, steins said: Ajd da mi nešto pomogneš, nisam siguran da sam dobro shvatio prevod, čitao sam da je 50-70% pacijenata hospitalizovano u Italiji. Jel to tačno? Jeste
Svarog Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 1 minute ago, steins said: preneo sam manje više onako kako je on javio, nisam ja birao reči tako da nemojte da mi učitavate bilo šta, pliz. Koj vrag im slikaju pluća kad je to bespecifično. Ct je zlatni standard možda je i CT. jedan laik rekao drugom šta mu je rađeno, pa preneo dalje... uzmi s rezervom.
vememah Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 2 hours ago, arheolog1981 said: I to sve na 50 bolesnih Važi. 4 hours ago, dig_chohano said: Ja sam od utorka ujutru do danas video bar 7-8 mikroeksplozija gde patient zero buklvalno u roku od par dana naroka dvocifrene brojeve. ... A brojeve više ne gledajte, niko više ne testira sem u kritičnim slučajevima.
Lo Zingaro Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 6 minutes ago, lo zingaro said: Jeste Racunaj da se procenat sad popeo na tu visinu jer se test radi samo na one koji su u losem stanju. Hocu reci da je statistka beznacajna ako ne mozes da primenjujes iste metode. Norveska npr. Ima 1000 zarazenih i 1 preminuli i malo hospitalizovanih. Ocigledno da testiraju sve redom i verovatno je gomila asimptomaticnih. To italijanski sistem jednostavno vise nije u stanju da radi. Osim toga ovde virolozi sa sigurnoscu tvrde da asimptomaticni prenose zarazu u velikom procentu.
cedo Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 4 minutes ago, lo zingaro said: Racunaj da se procenat sad popeo na tu visinu jer se test radi samo na one koji su u losem stanju. Hocu reci da je statistka beznacajna ako ne mozes da primenjujes iste metode. Norveska npr. Ima 1000 zarazenih i 1 preminuli i malo hospitalizovanih. Ocigledno da testiraju sve redom i verovatno je gomila asimptomaticnih. To italijanski sistem jednostavno vise nije u stanju da radi. Osim toga ovde virolozi sa sigurnoscu tvrde da asimptomaticni prenose zarazu u velikom procentu. Izgleda ni spanski ... juce prijavili 2086 a danas 1159
maheem Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 3 hours ago, Have_Fun said: Ne razumem sledece: Zasto se ne zatvore granice? pa zar nisu neki prelazi zatvoreni a preko ostalih možeš proći jedino ako ispunjavaš date uslove? ili ti misliš da se potpuno zatvore granice? totalni je kolaps u cruise kompanijama sa iskrcavanjem zaposlenih.
Have_Fun Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 (edited) 3 minutes ago, maheem said: pa zar nisu neki prelazi zatvoreni a preko ostalih možeš proći jedino ako ispunjavaš date uslove? ili ti misliš da se potpuno zatvore granice? totalni je kolaps u cruise kompanijama sa iskrcavanjem zaposlenih. Mislio sam da se zatvori ulazak stranih drzavljana osim nekih izuzetaka Ako je to vec uradjeno, super 2 minutes ago, KNKNPNKN said: da li moze srbija da zabrani ulazak u zemlju svojim drzavljanima? U slucaju da u Srbiji udje drzavljanin Srbije (ili neki drugi izuzetak), odmah 14 dana karantina Oba ova navedena slucaja koja sam opisao vec rade neke drzave Edited March 14, 2020 by Have_Fun
pasha Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Koliko sam video, Japan i Kina se vracaju u normalu u prilicnoj meri. Dakle nekih 3 meseca im je trebalo. U Evropi bi trebalo da prodje negde u junu.
Recommended Posts