vememah Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 (edited) 2 minutes ago, goofs said: Aha, izlecili su virus (koji su btw sami napravili) i onda su super Ne stavljaj mi reči u usta. Nisu super nego su organizovani. Zapad očigledno ne ume da se tako organizuje, što će ga i te kako koštati. Kad bi makar bili u stanju da primene hongkonške ili singapurske mere, bilo bi super. Problem je što je celu stvar sve teže staviti pod kontrolu kako vreme odmiče i sve više zdravstvenih radnika se izbacuje iz stroja. Edited March 12, 2020 by vememah
Lo Zingaro Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 1 minute ago, goofs said: Aha, izlecili su virus (koji su btw sami napravili) i onda su super, a oni nacisticki logori po zemlji, hong kong, vesanja i istrebljivanje slobodnog stanovnistva koje se zameri vodjama, to nista? Jel znas sta je bilo sa likom koji je samostalno i van znavnicnih medija izvestavao o Koroni jos na samom pocetku? Jel znas i sta su pokusavali da urade tada sa vestima o virusu, pa im nije poslo za rukom? Ne zajebavajte, Kina je kurac od drzave.
Joe D Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 jel bi moglo bez 'kina napravila virus' budalastina?
vememah Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 4 minutes ago, goofs said: Jel znas i sta su pokusavali da urade tada sa vestima o virusu, pa im nije poslo za rukom? E ti mi objasni, otvori prvu stranicu topika i vidi ko je najviše pisao na njoj.
Zabalujev Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 7 minutes ago, vememah said: Pa ti napiši ako znaš zapadnu zemlju koja se posle početnog šoka ovako dobro organizovala kako je šef misije SZO u Kini Aylward opisao. Opet ti... Gde sam ja to osporio kineski odgovor na krizu? Radi se o mnogima koji će posle svega ovoga da potrče da prihvate i neka druga kineska rešenja. A neće ih biti malo.
Anonymous Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 (edited) Kinezi su se organizovali tek pošto se virus debelo raširio. Sad su se i Italijani organizovali, ali prekasno. Svi će se na kraju organozavati, ali sa mesec dana zakašnjenja. edit: ja ne kapiram tu logiku, evo sad i predstavnik SZO kod nas priča da još uvek nema potrebe za nekim merama. Logično bi mi bilo da mere uvedeš prerano nego prekasno. Edited March 12, 2020 by Anonymous
goofs Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 8 minutes ago, vememah said: Ne stavljaj mi reči u usta. Nisu super nego su organizovani. Zapad očigledno ne ume da se tako organizuje, što će ga i te kako koštati. Kad bi makar bili u stanju da primene hongkonške ili singapurske mere, bilo bi super. Problem je što je celu stvar sve teže staviti pod kontrolu kako vreme odmiče i sve više zdravstvenih radnika se izbacuje iz stroja. Neko je pisao o superiornosti kineskog sistema, sad vidim da nisi ti, ali si me citirao. Sve sto sam rekao stoji, sistem im je totalitaran i samim tim los. Mozda efikasan, ali los. Zapad ima drugih falinki, to ne sporim. 9 minutes ago, Joe D said: jel bi moglo bez 'kina napravila virus' budalastina? Nisu ga namenski pravili, ali...je dosao iz Kine, zar ne? I uvukao se u coveka zato sto su jeli zivotinje koje ne bi trebalo da se jedu, i prodavali to po pijacama cija je sanitarna ispravnost ravna prosecnom klozetu. Isto je bilo i sa SARSom.
3opge Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 trump je izazvao opsti haos jucerasnjim obracanjem naciji, to kazu u vestima, nemam nameru da to slusam
vememah Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 (edited) 6 minutes ago, Anonymous said: Kinezi su se organizovali tek pošto se virus debelo raširio. Sad su se i Italijani organizovali, ali prekasno. Broj umrlih u Italiji na milion stanovnika je u ovom trenutku 6x veći nego u Kini sa tendencijom brzog rasta, tako da je kinesko kašnjenje smehotresno malo u odnosu na italijansko. Edited March 12, 2020 by vememah
Krcun Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 (edited) Treba uvesti krivicnu odgovornost u slucajevima da ljudi dolaze iz mesta zarista, ne prijavljuju se nigde i ne samoizoluju. Ove mere nemaju smisla kad se gomila gastosa vraca i samo na svoje dupe misle Edited March 12, 2020 by Krcun
Tihajeza Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 3 minutes ago, vememah said: Broj umrlih u Italiji na milion stanovnika je u ovom trenutku 6x veći nego u Kini sa tendencijom brzog rasta, tako da je kinesko kašnjenje smehotresno malo u odnosu na italijansko. Nije uporedivo, s obzirom da su Kineski slučajevi bili skoncentrisani 98% u provinciji Hubei, koja ima stanovnika koliko Italija. Razmazano na celu Kinu, naravno da Italijani imaju više po glavi stanovnika.
van_Dyke Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 U kgu +1, ocekuje se evakuacija i dezinfekcija plaze
Filozof manijak Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 7 minutes ago, goofs said: Neko je pisao o superiornosti kineskog sistema, sad vidim da nisi ti, ali si me citirao. Sve sto sam rekao stoji, sistem im je totalitaran i samim tim los. Mozda efikasan, ali los. Zapad ima drugih falinki, to ne sporim. Da kineski sistem nije totalitaran, ne bi tako efikasno reagovao u krznoj situaciji i suzbijanju virusa. Možda grešim, ali čini mi se da bi se zapadni sistemi vrlo brzo urušili pod teretom ovakve krize ( i ne samo epidemiološke krize), i ne bi mogli adekvatno brzo da reaguju kao kineski E sad, šta je tu bolje po pojedinca, nisam pametan...
vememah Posted March 12, 2020 Posted March 12, 2020 (edited) 7 minutes ago, Tihajeza said: Nije uporedivo, s obzirom da su Kineski slučajevi bili skoncentrisani 98% u provinciji Hubei, koja ima stanovnika koliko Italija. Razmazano na celu Kinu, naravno da Italijani imaju više po glavi stanovnika. Ne 98% već 80%, a virus je po tebi pretpostavljam sam stao kako se ne bi znatnije proširio po celoj Kini i to nema nikakve veze s merama koje su preduzimali. Edited March 12, 2020 by vememah
Recommended Posts