March 14, 20223 yr 23 hours ago, banecare1 said: pre je do omicrona koji je nezadrziv kineskim metodama. deltu su genijalno zaustavili, spasili milion+ zivota, ali dalje nema sanse da izdrze. prica se da ce blokirati sve letove u kinu, ali ja se nadam da to nece biti slucaj mozda im i uspe. uvode se nove metode i reinforcement
March 15, 20223 yr Potpuno sam zabezeknut, s jedne strane zavaruju vrata i zaustavljaju ceo Šenžen, a s druge ne vakcinišu ogroman broj najstarijih.
March 15, 20223 yr Takodje. Nisam imala pojma. Znala sam samo da se koronom ozbiljno bave i da imaju stroge mere
March 16, 20223 yr Sa tim starim ljudima u Hong Kongu je slična situacija kao u Singapuru prošle godine, plaše se nuspojava jer su stari a otprilike četvrtina ih ne veruje u vakcine i uopšte u zapadnu medicinu. U Singapuru su tada postavili vakcinu uslov za ulazak u restoran ili u šoping centar, valjda će i u Hong Kongu to da pomogne. SaE
March 17, 20223 yr Na preko 10% mesta na kojima se uzorkuju otpadne vode u SAD uočen je rast prisustva koronavirusa veći od 1000% u zadnjih 15 dana. https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#wastewater-surveillance
March 18, 20223 yr On 16.3.2022. at 0:30, vememah said: Potpuno sam zabezeknut, s jedne strane zavaruju vrata i zaustavljaju ceo Šenžen, a s druge ne vakcinišu ogroman broj najstarijih. Pa kad im nije obavezna vakcinacija. Oni se ne cimaju zbog starih nego zbog radnog naroda. 🤫
March 18, 20223 yr Znači, da se spremam da regularno nosim duple maske... (A i za ovu jednu me stalno pitaju šta će mi, kažu "mi smo zdravi, ne treba to"... hbt. kaće da nauče).
March 19, 20223 yr 20 hours ago, mareeee said: Pa kad im nije obavezna vakcinacija. Oni se ne cimaju zbog starih nego zbog radnog naroda. 🤫 vecina 80+ kineza se nije vakcinisala zbog hronicnih bolesti, ne iz drugih razloga. pretpostavaljam da ce forsirati karantin i paralaleno vakcinisati starije. ne znam sta bi jos mogli da urade pre otvaranja. trenutno je ogroman broj u karantinu. ne znam da li se salis u drugoj recenici. kinezima mozemo samo da zavidimo kakvu brigu i uvazavanje pruzaju prema starijima. znam licno mnogo kineza koji nisu realnizovali sopsvene planove vezano za prelazak na drugu lokaciju samo zbog obaveze da paze roditelje ili dede-babe