Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Nadam se da mi kompjuter nece crci ove godine.

Posted
23 hours ago, banecare1 said:

pre je do omicrona koji je nezadrziv kineskim metodama. deltu su genijalno zaustavili, spasili milion+ zivota, ali dalje nema sanse da izdrze.  prica se da ce blokirati sve letove u kinu, ali ja se nadam da to nece biti slucaj 

mozda im i uspe. uvode se nove metode i reinforcement

• +1 1
Posted

Sta uradise u Kini i Hong Kongu sa vakcinacijom, posebno ove starije populacije :ohmy:

Posted

Potpuno sam zabezeknut, s jedne strane zavaruju vrata i zaustavljaju ceo Šenžen, a s druge ne vakcinišu ogroman broj najstarijih.

Posted

Takodje. Nisam imala pojma. Znala sam samo da se koronom ozbiljno bave i da imaju stroge mere

Posted

Sa tim starim ljudima u Hong Kongu je slična situacija kao u Singapuru prošle godine, plaše se nuspojava jer su stari a otprilike četvrtina ih ne veruje u vakcine i uopšte u zapadnu medicinu. U Singapuru su tada postavili vakcinu uslov za ulazak u restoran ili u šoping centar, valjda će i u Hong Kongu to da pomogne.

SaE

Posted
On 16.3.2022. at 0:30, vememah said:

Potpuno sam zabezeknut, s jedne strane zavaruju vrata i zaustavljaju ceo Šenžen, a s druge ne vakcinišu ogroman broj najstarijih.

Pa kad im nije obavezna vakcinacija. 

Oni se ne cimaju zbog starih nego zbog radnog naroda.   🤫

Posted

Znači, da se spremam da regularno nosim duple maske...:isuse:

(A i za ovu jednu me stalno pitaju šta će mi, kažu "mi smo zdravi, ne treba to"... hbt. kaće da nauče).

Posted
20 hours ago, mareeee said:

Pa kad im nije obavezna vakcinacija. 

Oni se ne cimaju zbog starih nego zbog radnog naroda.   🤫

vecina 80+ kineza se nije vakcinisala zbog hronicnih bolesti, ne iz drugih razloga. pretpostavaljam da ce forsirati karantin i paralaleno vakcinisati starije. ne znam sta bi jos mogli da urade pre otvaranja. trenutno je ogroman broj u karantinu.

ne znam da li se salis u drugoj recenici. kinezima mozemo samo da zavidimo kakvu brigu i uvazavanje pruzaju prema starijima. znam licno mnogo kineza koji nisu realnizovali sopsvene planove vezano za prelazak na drugu lokaciju samo zbog obaveze da paze roditelje ili dede-babe

• +1 4