Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

I meni deluje kao endgame. 

49 minutes ago, jms_uk said:

Novi rekord :sad:

c021a296aa5f871f6cb2a72344756c07.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stoji da je 240.000 danas

vratili smo se u mart 2020... s tom razlikom da omikron sada zahvata i decu, ali i da postoje kakve-takve terapijske i preventivne opcije.

mi smo u sledećem problemima :

1. puno ljudi koje je primilo sinopharm nije busterovano mRNK dozom

2. zatvaranja neće biti generalno, a kamoli za novu godinu

3, talas u januaru će biti najveći dosadašnji

1 minute ago, Kelt said:

vratili smo se u mart 2020... s tom razlikom da omikron sada zahvata i decu, ali i da postoje kakve-takve terapijske i preventivne opcije.

shta ti mislish da mi, kao privatna vakcinisana lica, mozemo da uradimo za sebe, osim onoga shto vec chinimo?

a raspust je do pred kraj januara.

Sad je na novoj pričala ona Marija iz Milana.

Kaže da su njihovi podaci o omikronu iz populacije vakcinisanih ljudi i da oni zapravo ne znaju kako će biti kada omikron stigne u zemlju kao što je Srbija. Dakle, em stara em slabo vakcinisana.

Takođe mislim da je veliki problem ovo što je i @Kelt spomenuo, masa ljudi vakcinisanih i bustovanih sinofarmom, dakle bez ćelijskog imuniteta koji nam, ako sam dobro shvatila, jedino i preostaje.

1 hour ago, gospa buba said:

shta ti mislish da mi, kao privatna vakcinisana lica, mozemo da uradimo za sebe, osim onoga shto vec chinimo?

a raspust je do pred kraj januara.

Nema coveka-nema problema, napraviti svoj lokdaun. ici autom umesto prevozom, izbegavati ljude generalno, nositi ffp2 maske iskljucivo

ja od navedenog mogu samo poslednje

A na osnovu čega se tvrdi da se uskoro završava pandemija? 

Pa smučila nam se više...Valjda to.

Legit! 

Ja ne znam da li ću umeti da živim uopšte, zaboravila sam i malo mi frka, kao oni pacovi gajeni u kavezu i sad tu treba nešto da se izađe iz mehura i živi stara normalnost™. 

7 minutes ago, Taihoskopija said:

A na osnovu čega se tvrdi da se uskoro završava pandemija? 

ne tvrdi se, nego priželjkujemo :D

Марија из Милана је молекуларни биолог, и као таква се у медицину разуме као Марица у крив курац..
Срећом у србијици постоје ‘независни’ медији, па РТС и слични никада неће победити у опскурности, колико год се трудили..
Читава прича око короне је на глобалном нивоу успела само зато што је ниво интелигенције у јасном паду од првог века на овамо..
Пре само тридесетак година било би немогуће продати овако бизарну причу, камоли раније..
1 hour ago, Kelt said:

zasto mislis da je kinez toliki problem ?

pre korone, sve sto smo znali o vakcinama je da ih primamo da bi organiza naucio da prepozna ono so ce mu doci.

kinez je napravljen od originalnog mrtvog virusa i trebao bi biti efektivan u smislu da je organizam naucio da ga prepoznaje, bez obzira na nivo antitela

ili gresim ?

imamo li ijednu drzavu pogodjenu omikronom a da je kinez primarna vakcina ?

da li se zna koji je soj dominantan u poljskoj, posto njihovi brojevi ne izgledaju uopste dobro

lici da ih jos nije pogodio omikron

ovo danas je kao da srbija prijavi 180+ umrlih

image.png.a9b0502653e091fcc89d72c28a27a493.png

image.png.e67da2bba3add831851fe0c1a51f9d2f.png

image.png.f03026016b94a7519244b6cbcf3568b6.png

To je zato sto, kao sto sam pisao u vise navrata, Poljacima se jebe da postuju ili sprovode bilo kakve mere. Doduse, evo, od pre 5 dana doneli su mere da diskoteke ne rade do Nove godine. Ali sve ostalo radi, barovi, pabovi, pivnice, kafici, restorani, teretane, sta god i niko te ne pita za green pass.
Ovde korona ne postoji.
Maske mozes ali i ne moras da nosis.. generalno mi se cini da trenutno ljudi vise nose maske napolju zbog zagadjenja vazduha, nego unutra zbog korone.

+ je tu i njihov nacin lecenja tj. ophodjenja prema zarazenima, gde ih cisto zabole i na pregled mozes tek kad izadjes iz karantina, ili ako pocnes da se gusis i udjes "u crveno".

Katastrofa je ovde..

tj. zavisi iz kog ugla se gleda, za neke je vrh i opstenarodno veselje, zezanje na sve strane

Edited by Have_Fun

1 hour ago, dùda said:

Kaže da su njihovi podaci o omikronu iz populacije vakcinisanih ljudi i da oni zapravo ne znaju kako će biti kada omikron stigne u zemlju kao što je Srbija. Dakle, em stara em slabo vakcinisana.

Takođe mislim da je veliki problem ovo što je i @Kelt spomenuo, masa ljudi vakcinisanih i bustovanih sinofarmom, dakle bez ćelijskog imuniteta koji nam, ako sam dobro shvatila, jedino i preostaje.

Afrički (mahom pozitivni) podaci su bas iz nisko vakcinisani zemalja. Mladih od nas doduše.

2 hours ago, dùda said:

Samo da prijavim da ćelijski imunitet dobro fercera nakon dva Fajzera. Trebalo je nekoliko dana da se pokrene, ali sada se već uveliko vidi napredak.