Dramaputra Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Zdravo svima, već neko vreme pokušavam da nađem tekst pesme, koju smo imali u našim čitankama u školi i morali da učimo napamet. U glavi mi je doduše ostao samo naslov - "Ruke" i početak : "Ruke su došle iz dima, iz ugljena, iz krvi. Na povratku iz boja ustale su iz rake. Njih su čupale vrane i grizli su ih crvi. Ruke su nosile (nešto?..) i oružje i štake" Cela pesma je u takvom nekakvom crno-crvenom ekspresivnom horor tonu i mnogo je dobra i ubedljiva. Mislim da je autorka bila Vesna Parun, ali nisam skroz siguran. Da li neko prepoznaje pesmu i može da mi pomogne da nađem ceo tekst? U internetu ga nema. Unapred zahvalan.
gospa buba Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 vesna parun skoro sigurno nije, njena pesma je ti koja imash ruke nevinije... pa su te te ruke povukle sace neki drugi drugovi da se sete sent from bubamoto
Dramaputra Posted November 19, 2019 Author Posted November 19, 2019 23 hours ago, gospa buba said: vesna parun skoro sigurno nije, njena pesma je ti koja imash ruke nevinije... pa su te te ruke povukle sace neki drugi drugovi da se sete sent from bubamoto Hvala gospoja bubo, ali izgleda da se niko ne seća. Ne znam ni sam, otkud se i sam setih. Prošlo nekih tridesetak godina.
Recommended Posts