Jump to content
IGNORED

HBO Max

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted

Završi se Superman and Lois, iznenađujuće dobra serija, pokriva široku nišu koja uključuje Supermen fanove (taj sam) i ljude koji vole kombinaciju drame/tinejdž filmova.

Tyler Hoechlin slobodno se može reći najbolji Supermen od Christopher Reeve-a, a zanimljivo je da je upravo sa završetkom serije izašao dokumentarac o Reeve-u.

Posted
On 9. 12. 2024. at 20:17, Arkadija said:

Opet smaračka epizoda, samo pričaju i pričaju. Sestre imaju noćne more, pa malo histerišu, na Korinu se kuju zavere, Dezmond opet ubija telepatski i tako.

Mene najviše fascinira ceo koncept ove sage, tj, stagnacija celokupne civilizacije na nivou feudalizma koja traje 10000 godina.

Jebenih 10 hilada godina se ništa nije dogodilo da poremeti vlast Cara iz kuće Korino, u Landstratu sede iste porodice, povremeno se pošibaju oko prevlastui nad Arakisom i svi su zavisni od začina.  Bene Geserit 10 hiljada godina pravi genetske kombinacije, jbt.

To me i u knjigama uvek najviše iritiralo.

U (originalnim) knjigama mislim da se nije specifično navelo da je galaksija ostala nepromenjena tih deset hiljada godina. To je onaj retard od sina uzeo da piše prequels, pa umesto da izmisli nešto svoje, samo projektovao tatinu sagu o Atreidima, Harkonenima, i carskoj familiji Korinu unazad desetak milenija.

Mene je u moru bedastoća do sada najviše impresioniralo ono kad neki plemić preti caru što ne kažnjava Ragnara koji mu je spalio sina (preti mu tako što ima flotu brodova u orbiti, a car sirotilja valjda nema nijedan), a Korino familija kud će, šta će, dovede tog Ragnara da spali i tatu plemića tu u prestonoj dvorani :blink: Kao da nisu mogli da kažu bilo kome od stražara da lika upuca, izbode, štagod. 

I onda ga Ragnar spali ali ne namrtvo - samo ga unakazi da ga nauči lekciju :isuse: Onda ga puste da ode kući, da se vrati u orbitu gde ga čeka njegova flota brodova :isuse: I kao, sad sigurno neće da nas razvali iz svemira, sad kad smo mu potvrdili sumnje da smo mi decoubice na koje je gnevan :isuse: Bar da lik zna da Ragnar može da spaljuje ljude na distancu, sa više svetlosnih godina razdaljine, pa da ima neki disincentive... ali ne, to mu niko nije objasnio :isuse: Publika zna da bi Ragnar mogao da ga ubije, ali lik kog to treba da zastraši ne zna :isuse:

• +1 2
Posted

odlican mi je Pingvin..svidja mi se..plus kostim,muzika...odlican!

• +1 1
Posted

Bookie krenula druga sezona.

Posted

Obnovilo Dinu za još jednu sezonu :isuse: 

• Haha 1
Posted

meni je ova Dina uglavnom ok, jedini višak je lik travisa fimela, on mi se nikako ne uklapa

imam mnogo zamerki na skoro sve likove, ali nisu mi preterano bitne, za bene geserit i očekujem da budu dosadne, takva im je priroda

Posted

Otkrila sam "Accused", oduševljena sam. 40 minuta, svaka epizoda svoja priča, teme su mi baš zanimljive....žao mi je što ima samo dve sezone.