May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 16:39, harper lee said: Niko nije ni rekao da mogu, zato postoje penali. U pravilima ne pise da ruka mora da bude odrucena 90% stepeni, dovoljno je da povecava "senku" tela a ovde je to cinila.Poredjenja sa drugim situacijama u fudbalu nisu argument.Nisam baš siguran u ovo, baš na temelju prethodnih situacija se pravila menjaju. Seti se šta je drastično promenilo pravilo ruke - upravo onaj gol Tottenhema u polufilanu LŠ, posle kornera protiv Ajaxa, gol Ljorentea.
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 17:10, radnik said: Odlican primer, mene mrzelo da ga pominjem.Ocigledno razlicito vidimo stvari. Meni to bila ispravna odluka, a ne navijam za Zvezdu. (ovo zvuci kao ono- nisam clan stranke)Jeste Smederevo.Dobro, na gol liniji je baš zajebano. Tu bi možda i valjalo doneti neko pravilo gde je po automatizmu penal (kao što je uvedeno u fazi napada da se automatski poništava gol koji je postignut rukom).Uglavnom, poenta cele priče je da postoje razne nijanse koje sudije uzimaju u obzir kada odlučuju da li je dovoljno za penal. I meni je drago što je tako, iako po nekome je to stvaranje poligona gde sudija može da kroji utakmicu na osnovu ličnih preferencija.
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 17:19, John Coltrane said: Danas je Frenki De Jong odigrao jednim delom ruke koji je sudija smatrao dozovoljenim, a iz te akcije je Barsa dala gol.Da je VAR vratio, ne bi bila pogrešna odluka da su poništili gol.Ferminu je poništen gol na intervenciju VARa jer je u duelu igrao rukom i tako stekao nedozvoljenu prednost.I njemu je ruka bila u prirodnom položaju. Edited May 11May 11 by sigurnost
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 17:23, John Coltrane said: Nisam baš siguran u ovo, baš na temelju prethodnih situacija se pravila menjaju. Seti se šta je drastično promenilo pravilo ruke - upravo onaj gol Tottenhema u polufilanu LŠ, posle kornera protiv Ajaxa, gol Ljorentea.Na temelju situacija koje su relevantne za neko pravilo. Kontakt rukom u skoku nije relevantan za ovu situaciju.
May 11May 11 Ja sam mislio da je ovo po pravilima penal 1/1, drago mi je da je ostavljena mogućnost da nije. U ovoj situaciji, prosto je samo igrom slučaja lopta pogodila u problematični ekstremitet i mišljenja sam da ne bi trebalo napadača nagraditi zato što nije uspeo da zaobiđe blok igrača. To za gabaritnost meni nikada nije imalo smisla. Potpuno sumanuto su mi oduvek izgledali oni stavovi igrača sa rukama postavljenim kao kad Ivo Andrić šeta Kalemegdanom, a zapravo bi i tada širili gabarit.Ali to je sve samo moj subjektivni doživljaj igre i krajnje pristrasna projekcija kako ne bi trebalo suditi nijednu ruku kojom igrač nije poželeo da ostvari prednost.
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 17:49, harper lee said: Na temelju situacija koje su relevantne za neko pravilo. Kontakt rukom u skoku nije relevantan za ovu situaciju.Slažem se, ali ja sam uzeo dve suprotne situacije više kao argument da sudije bašI nemaju ujednačen kriterijum iako sude u istoj ligi.
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 17:31, sigurnost said: I njemu je ruka bila u prirodnom položajuGeneralno se izraz 'ruka u prirodnom položaju' uglavnom odnosi na igrače u fazi odbrane. Kriterijumi su znatno stroži za igranje rukom igrača u fazi napada, i tu se svira maltene svako igranje rukom (sem ako nije ruka iz telo)
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 16:32, John Coltrane said: Kao što i pri skoku igrači moraju podići ruke i saviti ih u laktovima, pa će povremeno ti laktovi rezultirati crvenim kartonima. Danas je Nikolas Džekson tako dobio crveniOvo nije bilo u skoku. Klasično džukačko udaranje laktom, a prethodno je dobro odmerio gde se nalazi glava protivnika. Što ga je i koštalo isključenja
May 11May 11 Bukvalno je skoncentrisano pogledao gde je protivnik i onda ispruzio lakat. Baš dzukacko pomracenje svesti, ne znam da li je inace sklon ovakvim glupostima. Zrelo za vise od jedne utakmice suspenzije.
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 18:28, Mindaugas Žukauskas said: Ovo nije bilo u skoku. Klasično džukačko udaranje laktom, a prethodno je dobro odmerio gde se nalazi glava protivnika. Što ga je i koštalo isključenja"pripremali" su se za skok, čak su im i noge malo u vazduhu, ali ne znam da li si video ovaj start Mingsa ?
May 11May 11 Da, ključna razlika je što je Džekson 'proverio' pre lakta gde je protivnik, a Mings nije. To i jeste razlika između žutog i crvenog kartona, bar po onome što vidim da se dosuđuje.
May 11May 11 meni se cini da je jackson mislio da ce i defanzivac da skoci i da je tako pripremio lakat. sve u svemu vreme je za prodaju.
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 19:22, Mindaugas Žukauskas said: Da, ključna razlika je što je Džekson 'proverio' pre lakta gde je protivnik, a Mings nije. To i jeste razlika između žutog i crvenog kartona, bar po onome što vidim da se dosuđuje.Odakle ti da Mings nije? Lepo se vidi da je ispružio i nogu i ruku u istom momentu, dakle bio je svestan gde je protivnički igrač.
May 11May 11 On 11. 5. 2025. at 20:36, John Coltrane said: Odakle ti da Mings nije? Lepo se vidi da je ispružio i nogu i ruku u istom momentu, dakle bio je svestan gde je protivnički igrač.Da, bio je svestan da je tu negde, ali nije bacio pogled. Samim tim ovo spada pod još jedno legit građenje lopte, ali gone wrong. Kaem, iz velikog uzorka ovo je obično žuti karton, a kada igrač overi pogledom protivnika, bude crveni. Imaju 100% dokaz da je namera, tj. da je lakat mogao biti izbegnut