Azdaja Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 (edited) Harper: Finale ce biti sa obe navijacke grupe u hali tako da ce to biti utakmica za izbegavanje. Slažem se, jadni roditelji koji se usude da dodju sa decom na finale. Što totalno potire poentu igranja u Nišu i razvijanja baze košarke. Kad vide sutra horor neka nam je svima veliki u pomoći. Čestitke još jednom, al ne bih se bunio da nas konzerve iznenade. Edited February 15, 2020 by Azdaja Telefon idiot Link to comment
fandorin Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Da li postoji racionalan razlog koji može da objasni ovakvu Zoovu igru? Dakle, ništa umor, ništa virus, i sa 1 nogom može da se igra bolje. Zapravo, ovo je najveća disproporcija u igri nekog igrača koji je igrao u Zvezdi. Pa možda i na svetu. Pre mesec i po dana je komotno bio mvp Evrolige, sada igra tako da bi bilo nefer da se upoređuje sa najgorim izdanjima Filipa Čovića. I zato mislim da je ono sa Čovićevim klipovima bilo bespredmetno. No hard feelings, Laki, samo naglas razmišljam. Link to comment
assignment Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 13 minutes ago, fandorin said: Da li postoji racionalan razlog koji može da objasni ovakvu Zoovu igru? Dakle, ništa umor, ništa virus, i sa 1 nogom može da se igra bolje. Zapravo, ovo je najveća disproporcija u igri nekog igrača koji je igrao u Zvezdi. Pa možda i na svetu. Pre mesec i po dana je komotno bio mvp Evrolige, sada igra tako da bi bilo nefer da se upoređuje sa najgorim izdanjima Filipa Čovića. I zato mislim da je ono sa Čovićevim klipovima bilo bespredmetno. No hard feelings, Laki, samo naglas razmišljam. Možda imao ponudu da ide, ovi odbili, možda kasni plata, možda već potpisao sledeću sezonu, možda ga cura ostavila, pitaj boba, samo mora da ima nešto osim običnog da je van forme... Link to comment
harper lee Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 16 minutes ago, Djolle said: Vidim da više vas ovo pominje, kako je to zaštićen simonović? Dečko skače vertikalno, štiti obruč, nije neki mesar koji bije rukama, šta treba da mu sviraju? Ono sto su, recimo, Davidovcu svirali dva puta ispod naseg kosa. Ili ono sto je Jovicic svirao Panteru za 2+1 Perija. Dva puta je overio Pantera po rukama, jednom na prvi i jednom na drugi obruc i nije dobio faul. Jednom je cak, ako se ne varam, Cerovina dobio faul umesto Simonovica na jednom prodoru. Vertikalni Skakac bije za sve pare, u skoku, u gradjenju pozicije za skok, gde stigne. To je OK, volim i ja hustle u kosarci, ali daj da svi igraci imaju isti kriterijum pa da se igramo. Hoce sudije da obrate paznju na igrace koje Misko markira za masnu prodaju ali mislim da ni Jokic nije imao ovoliko kredita dok je igrao u Megi. Link to comment
Mindaugas Žukauskas Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Uvek mi je misterija zašto se u ovim situacijama ne pokuša faulirati centar protivničke ekipe, da li udvajanjem Berona obezbediti da lopta dođe do Gista ili nekim "slučajnim" faulom u probijanju bloka. Jer kolike su šanse da će Gist dati oba bacanja na 10sek do kraja? A i ako ih da, imaš napad za pobedu. Link to comment
FPLS Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Lorenzov sut iz igre na poslednjih 6 utakmica: vs Mega 0/6 vs Crveni Krst 1/4 @ Himki 2/8 vs PAO 0/9 vs Partizan 2/10 vs Efes 3/15 Uz more izgubljenih lopti, jezivu +/- statistiku i sto je posebno interesantno - nijedno jedino slobodno bacanje nije izveo vec mesec dana... Link to comment
harper lee Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 7 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Uvek mi je misterija zašto se u ovim situacijama ne pokuša faulirati centar protivničke ekipe, da li udvajanjem Berona obezbediti da lopta dođe do Gista ili nekim "slučajnim" faulom u probijanju bloka. Jer kolike su šanse da će Gist dati oba bacanja na 10sek do kraja? A i ako ih da, imaš napad za pobedu. Kolike su sanse da ti Beron zavari trojku preko ruke sa 8 metara? Milojevic je uradio ono sto bi svaki trener uradio, branio je napad na dva razlike, stvar je u tome sto je Beron uzeo loptu ispod svog obruca i odigrao napad sam, u "pukovnik ili pokojnik" fazonu. Nisu ni centri Zvezde mutavi, rasirili su se okolo i ostavili Bilija da odigra jedan na jedan. Da su ga udvojili ostao bi Panter ili neko drugi sam na sutu. Ne vredi ovde traziti zamerke trenerima, vidjali smo ovake koseve i u finalima NBA lige. Nekad udje, nekad ne. Veceras je uslo. Link to comment
Shaq Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 11 minutes ago, FPLS said: Lorenzov sut iz igre na poslednjih 6 utakmica: vs Mega 0/6 vs Crveni Krst 1/4 @ Himki 2/8 vs PAO 0/9 vs Partizan 2/10 vs Efes 3/15 Uz more izgubljenih lopti, jezivu +/- statistiku i sto je posebno interesantno - nijedno jedino slobodno bacanje nije izveo vec mesec dana... zo je iscedjen kao suva drenovina.. bog ludila na klupi ga je rovitog drzao po 30 minuta u onoj seriji utakmica na svaka 3 dana, cak ni protiv mrtve cibone ga nije odmorao, da ne spominjem da ni protiv himikija nije trebao da ga vodi u rusiju.. kad sam onomad pripovedao o tome, bilo je valjda strucni stozer zna sta radi.. vidimo kako zna.. Link to comment
Mindaugas Žukauskas Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 2 minutes ago, harper said: Kolike su sanse da ti Beron zavari trojku preko ruke sa 8 metara? Milojevic je uradio ono sto bi svaki trener uradio, branio je napad na dva razlike, stvar je u tome sto je Beron uzeo loptu ispod svog obruca i odigrao napad sam, u "pukovnik ili pokojnik" fazonu. Nisu ni centri Zvezde mutavi, rasirili su se okolo i ostavili Bilija da odigra jedan na jedan. Da su ga udvojili ostao bi Panter ili neko drugi sam na sutu. Ne vredi ovde traziti zamerke trenerima, vidjali smo ovake koseve i u finalima NBA lige. Nekad udje, nekad ne. Veceras je uslo. Prosto mislim da bi se mogao naći način da se faulira protivnički centar. I, jebem li ga, da je to dosta isplativija opcija u ovim situacijama. Link to comment
hrkljush boys_2 Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 48 minutes ago, Djolle said: Vidim da više vas ovo pominje, kako je to zaštićen simonović? Dečko skače vertikalno, štiti obruč, nije neki mesar koji bije rukama, šta treba da mu sviraju? Sent from my Mi A3 using Tapatalk Pa skoro svi košarkaši skaču vertikalno, možda će u rijetkim trenutcim borbe za loptu koja je na podu skakati horizontalno. Bitno je gdje su mu ruke, prebio je Gista, bekove na ulazu, pa i Štimca za sve pare, skoro ništa osim ona 3 faula, od čega 2 na Oji, na početku, nije svirano. 2 faula na startu i od tada ćao. Samo kod kss sudija veći kredit može imati balavac nego Gist. Sve bi to bilo u redu da je isti kriterijum bio na 2. strani. Link to comment
harper lee Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said: Prosto mislim da bi se mogao naći način da se faulira protivnički centar. I, jebem li ga, da je to dosta isplativija opcija u ovim situacijama. I to bi bio nameran faul, posto je Beron sve vreme imao loptu i nijedan nas centar mu nije ni prilazio. Napravio si dva bacanja i nisi uzeo posed = nisi nista pametno uradio. Upravo zbog takvih "taktickih" smicalica je i uvedeno pravilo da se svaki faul daleko od lopte sudi kao nameran. Ova zavrsnica prosto nema veze sa trenerima vec sa kvalitetom i mudima igraca koji je odlucio da je resi na ovaj ili onaj nacin. Pogodio je i to je to, ovakvi sutevi ne ulaze u velikom procentu. Mogli su, doduse, da fauliraju Berona pa da im ostane nekoliko sekundi za napad na (najverovatnije) nereseno, umeli su to treneri koji vole da imaju zadnji napad da rade, ali Milojevic se, po mom misljenju, odlucio za pravu stvar. Beron je poslednja tri suta pre ovoga dva promasio i jednom mu je trojka volsebno usla posle setnje po obrucu, nije se bas pouzdano moglo ocekivati da ce ova uci kao kap. Mega jednostavno nije imala srece, nista tu Milojevic nije pogresno uradio. Link to comment
Djolle Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Ono sto su, recimo, Davidovcu svirali dva puta ispod naseg kosa. Ili ono sto je Jovicic svirao Panteru za 2+1 Perija. Dva puta je overio Pantera po rukama, jednom na prvi i jednom na drugi obruc i nije dobio faul. Jednom je cak, ako se ne varam, Cerovina dobio faul umesto Simonovica na jednom prodoru. Vertikalni Skakac bije za sve pare, u skoku, u gradjenju pozicije za skok, gde stigne. To je OK, volim i ja hustle u kosarci, ali daj da svi igraci imaju isti kriterijum pa da se igramo. Hoce sudije da obrate paznju na igrace koje Misko markira za masnu prodaju ali mislim da ni Jokic nije imao ovoliko kredita dok je igrao u Megi.Nisam stekao takav utisak, ali ok. Dva puta puta su štimac i panter tražili faulove od Simonovića, nije mi delovalo kao da su bili. Nisu dali snimak kamere ispod koša, tako da ne mogu da tvrdim, ako ti možeš da je bilo po rukama, svaka čast. Jedan faul Davidovca za 2 + 1 Simonovića je bio kontakt po drugoj ruci, drugog se ne sećam. Premalo da se kaže da je bio zaštićen. Sent from my Mi A3 using Tapatalk Link to comment
harper lee Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Just now, Djolle said: Nisam stekao takav utisak, ali ok. Dva puta puta su štimac i panter tražili faulove od Simonovića, nije mi delovalo kao da su bili. Nisu dali snimak kamere ispod koša, tako da ne mogu da tvrdim, ako ti možeš da je bilo po rukama, svaka čast. Jedan faul Davidovca za 2 + 1 Simonovića je bio kontakt po drugoj ruci, drugog se ne sećam. Premalo da se kaže da je bio zaštićen. Sent from my Mi A3 using Tapatalk Znaci za neke situacije mozes da tvrdis, za neke ne mozes. Jebi ga, ne ide to tako. Svi smo podjednako hendikepirani time sto smo ovu utakmicu gledali na TV-u, tako da argumentujemo iz istih pozicija. Dva puta Gist i jednom Stimac su popili opasne batine od tri igraca ispod kosa Mege ali te situacije nisam uzimao u razmatranje jer nisam video da li je bio Simonovic u pitanju ili neki drugi igrac. Na stranu sto je bar tri puta napravio korake u polazu koje su uredno svirali drugim igracima Mege, jednom cak i pogresno-prestrogo, mislim Cerovini. Link to comment
Djolle Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Znaci za neke situacije mozes da tvrdis, za neke ne mozes. Jebi ga, ne ide to tako. Svi smo podjednako hendikepirani time sto smo ovu utakmicu gledali na TV-u, tako da argumentujemo iz istih pozicija. Dva puta Gist i jednom Stimac su popili opasne batine od tri igraca ispod kosa Mege ali te situacije nisam uzimao u razmatranje jer nisam video da li je bio Simonovic u pitanju ili neki drugi igrac. Na stranu sto je bar tri puta napravio korake u polazu koje su uredno svirali drugim igracima Mege, jednom cak i pogresno-prestrogo, mislim Cerovini.Vrlo prosto, za navedenu situaciju je išao ponovljeni snimak, za ove dve nije. Neke situacije nisi naveo jer nisi siguran da je bio simonović, ali si naveo situaciju peri vs panter.Nije dečko kriv što je duplo brži i skočniji od štimca. Sent from my Mi A3 using Tapatalk Link to comment
kralj Posted February 15, 2020 Share Posted February 15, 2020 Ih pa kakav je to argument? Tom logikom Gist kao duplo brži, skočniji i pametniji od Simonovića bi trebalo da šutne 20 slobodnih bacanja inače je pokraden. Link to comment
Recommended Posts