Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2019/20

Ros

Recommended Posts

59 minutes ago, Heaviside said:

+1

Ja sam Borišu već otpisao. Nadam se da grešim, ali ne vidim kako čovek koji se sa 22 godine ponaša kao on može izgraditi karakter do nivoa neophodnog za vrhunski sport.

Исто. А таква штета, дечку се буквално отвара пут за стартну четворку репрезентације за коју годину.

Zelja se ne uci. Pokazao je Borisa u par navrata da moze da bude i sad odlican igrac sa ovime sto ima, ali ne moze se postati igrac tako sto ces da resis jednom godisnje da pokazes nesto. Ne moze neko da ga tera ceo zivot da se odobrovolji da igra. 

31 minutes ago, adasevic said:

@harper sve se ja slazem borisu i njegovu mlitavost i cekam je. Al opet kad je tu treba ga trpeti i mora da ima prednost u odnosu na fajea, koji je ove godine pokazao i manje od borishe a ima 36 leta... Tu je, ceka se ko djekna, mozda i klikne. Najmladji je igrac ekipe i prosto ga treba trpeti i trazioti nacin da eksplodira. Ako uspe sjajno. Ako ne uspe bar smo probali. A najmanji je problem da fasuje klupu ko juce.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Nema on problem s Fajeom nego sa sobom, sad mu nema Fajea na parketu pa je jos gori. Faje je zadrzan jer su u klubu znali da je sve ovo sa Derikom velika kocka koja moze da ode na obe strane, niko nije mislio da nas dobri Senegalac u godinama u kojima je moze da podigne igru tako da bude vazna opcija na nivou Evrolige. Na stranu to sto je Mo debelo zasluzio taj ugovor i nije zasluzio da bude objekat u recenici o ovoj nasoj mlitavoj vreci u telu od milion dolara. Takodje ni Djenka ne zasluzuje da bude objekat u istoj recenici s njim, jer Djenka mozda jos uvek nije nasao svoje napadacko mesto u ovom timu ali lavovski doprinosi na drugoj strani terena.

Nije stvar u tome da li cemo mi da ga cekamo ili necemo, naravno da hocemo, samo se bojim da od tog cekanja nece biti nista. Sve vise mi deluje da to sto cekamo necemo docekati i da ce Borisha zavrsiti u kosarkaskoj prosecnosti, iskljucivo zbog toga sto nema takmicarski karakter, lako se predaje i jos lakse odustaje cim naleti na tvrdo, bez razloga sam sebe opterecuje a priori manjkom samopouzdanja. Sinoc se prva akcija igrala za njega, ostao je sam na sutu, umesto da sutne usao je u neki drljavi prodor posle finte suta i jedva dobacio do prvog obruca neki sumanuti flouter. Igrac koji do sada u sezoni ima skoro 50% suta za tri. Razumem da se pre toga ispromasivao pa je oklevao da sutne ali, jebem mu mater, prva napadacka akcija na utakmici se igra za tebe i ti neces ni da probas da je sutnes. Nema tu sta da mudrujes, otvara se utakmica, ekipa je odigrala za tebe, sutni je u picku materinu pa makar promasio halu. Naravno, odmah u sledecem napadu Asvela im je poklonio 2+1 jer se verovatno jos uvek bavio odlukom iz prethodnog napada i nervirao.

A to sa eksplozijom je vise nasa zelja nego sto izgleda realno. Borisha je dominirao u juniorima zbog svojih fantasticnih fizikalija ali za sada nije ubedio ni sebe, kamoli nekog drugog, da te igre moze da prenese na seniorski nivo. Ne bi bio ni prvi ni poslednji veliki talenat kojeg je glava kostala velike karijere, pogledaj samo sta je Labovic uradio od sebe. Nema cekanja kod Borishe, s njim mora da se radi, pre svega na promeni stava prema obavezama i takmicarskoj kosarci. Ovo sto godinama igra jednostavno ne pokazuje nikakav napredak koji bi najavio tu "eksploziju".

1 hour ago, Joe D said:

Nije on ni u juniorima dominirao. 

Pa, dobro, nije dominirao kao Doncic ali nije nikakva tajna da su mu svi prognozirali veliku karijeru. Imao je na jednoj utakmici mladih reprezentacija, mislim protiv Francuza, takvo kucanje posle zadnje promene koju je napravio na sedam metara od kosa i prodora kakvo se retko vidja i u NBA. Teorijski bi on sa svoje pozicije zbog suta, dugog koraka i velikog raspona da moze da napadne licem kos kako god hoces ali, jebi ga, najcesce kampuje na trojci pa ako ga usere sut onda je super. Takodje teorijski bi mogao da bude ozbiljan asset u odbrani uvek osim protiv fizicki jakih old-school cetvorki, zbog dugih ruku, velikog odraza i sasvim solidno brzih nogu. Bezveze je da sad pravimo krshinu od njega jer nije ispunio ocekivanja ali pod hitno nesto mora da promeni u karakteru ako hoce da ima ozbiljnu karijeru.

Eh, Luka Doncic. On je prerastao juniorsku kosarku otprilike kad mu je glas mutirao, pa je nije nesto ni igrao. Nije Borisa dominirao ni kao Aleksandar Cvetkovic ili Nikola Jankovic, da ne pricamo o Macvanu ili Musliju ili Pecarskom ili Petrusevu koji su stvarno dominantni juniorski igraci. To 'teorijski' je rec koja je njega uvek savrseno opisivala. Sve to na oko lepo izgleda, ali ispod haube nema nista. Tako je odkad se pojavio kao velika senzacija, sve ovo sto smo pricali je bilo vise nego uocljivo, a vala nije ni da nismo pisali o tome. 

Eh, Luka Doncic. On je prerastao juniorsku kosarku otprilike kad mu je glas mutirao, pa je nije nesto ni igrao. Nije Borisa dominirao ni kao Aleksandar Cvetkovic ili Nikola Jankovic, da ne pricamo o Macvanu ili Musliju ili Pecarskom ili Petrusevu koji su stvarno dominantni juniorski igraci. To 'teorijski' je rec koja je njega uvek savrseno opisivala. Sve to na oko lepo izgleda, ali ispod haube nema nista. Tako je odkad se pojavio kao velika senzacija, sve ovo sto smo pricali je bilo vise nego uocljivo, a vala nije ni da nismo pisali o tome. 
Mačvan, Musli, Nikola su dominirali jer su bili fizički dominantni.
Svaki iole pismen skaut bi pre notirao Borišu nego sve njih

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Sad bih ja moago da ti odgovorim da on kako stvari stoje moze da se sutira u dupe ako ikad bude dosao do toga da se poredi sa Macvanom, ali to je jednako nevezano za tvoj odgovor meni kao sto je taj odovor ne harperuvezan za ovo sto sam ja napisao, pa ne znam zasto bismo vodili takvu diskusiju. 

Au, što si nakostrešen.. Slažem se oko Mačvana, samo kažem da je iz perspektive mlađih kategorija Boriša>>Mačvan., uprkos brojkama na Mačvanovoj strani.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

6 hours ago, Heaviside said:

Ja baš sumnjam da Šakota nije imao veze. Prvo, bilo bi krajnje neobično, da ne kažem diletantski, da akcija iz auta ima samo jednu opciju i da se sve prepusti improvizaciji igrača ako to ne uspe. Možda je Lorenco bio prva opcija, ali je Panter bio druga. Drugo, Panter je primio loptu na desetak sekundi do kraja i bilo je vremena da za uručenje Lorencu ali je očigledno bio plan da rešava ko god da je primio loptu od njih dvojice. 

Čini se da je Lorenco bio dogovoren, ali nije uspelo, valjda se u takvim situacijama zna ko je broj dva.

Usput primetio bih da je Kevin Panter Džunior jedini igrač u timu (pa i  jedan od par u EL) koji praktično u svakoj situaciji može da napravi separaciju i šutne (nevezano da li će pogoditi). Poprilično redak talenat u Evropi danas.

Upravo ovo, Punter je imao delic sekunde da vidi kos i upravo je tada uputio sut, odbrambeni igrac je digao ruku kad je lopta vec napustila Punterovu ruku.

A i svi ostali igraci zvezde su rasirili, tacno je Punteru ostavljeno da igra 1 na 1, za sta je imao 14 sekundi.

Ja bih definitivno rekao da je ovo zamisao trenera.

Edited by Drako
43 minutes ago, Moća said:

Jel on Punter ili Panter? Kako se izgovara?

Svejedno bitno da je kevin :bee:

O Borisi je vec sve receno.Telo od milion dolara i mozak koji ne zeli da trenira i misli da ovo sto zna trenutno mu je dosta.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...