Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2019/20

Ros

Recommended Posts

Teško da je Panter sam odlučio da završi poslednji napad na utakmici da bi se inatio, iskupio za prodatu loptu ili šta god. Treba uzeti u obzir da je na sličan način, dakle trojkom iz driblinga preko ruke, završio i poslednji napad u trećoj četvrtini. Ja bih pre rekao da je to Šakotina odluka jer mu veruje u takvim momentima pošto zna da ovaj "nema savest" tj. da važnost šuta i greške od pre minut-dva ne utiču na njega.

4 minutes ago, adasevic said:

Borisa treba da igra i da se trazi. Jbg, ako ce borisa da se sedi da bi faje igrao jebiga onda. Faje je car, borben, al ove godine nije pogodio nista. Energiju ima, ali sem toga nije skoro nista pokazao da bi se sad oplakivao. A borisa jeste najmladji igrac ekipe i treba ga trpeti i traziti.

Borisha jeste vanserijski talenat ali bi morao malo da pocne da opravdava to sto vec godinama ima poseban status a nicim ga ne pokazuje na terenu. Kosarka je kontaktni sport, igrac koji se onako usere od protivnika i pobegne iz utakmice nije i nikada nece biti ozbiljan igrac. A Borisha ako mora ovoliko dugo da se trazi neka kupi baterijsku lampu da se lakse nadje, ne znam samo dokle ce da mu se tolerise primadonizam koji traje vec godinama. Nije on vise klinac da mu se titraju jajca, mladji igraci od njega su ga preshishali i imaju ozbiljne doprinose u vecim evropskim klubovima nego sto je KK Crvena Zvezda. Kod njega izgleda nikakva shok terapija ne radi, ako ga gurnes na kraj klupe ugasi se, ako mu ocistis poziciju i uvrstis ga u prvi tim onda te proda kao sto nas je prodao sinoc. Jebeni MJ Kuridza koji bi se sutirao nogama u dupe od srece da ima 1% Simanicevog talenta i kosarkaskih fizikalija postao nam je vazniji i korisniji igrac na Simanicevoj poziciji u ciglo dve utakmice koliko je sa timom.

Borisha da zajebe vise ovo istorijsko kurobecanje i prenemaganje, ako mu je kosarka previse neka ode u vatrogasce da onako krakat skida macke sa bandera. Ako hoce da mu to bude profesija onda neka malo "zagreje stolicu" i oznoji dupe. S tim "princeza na zrnu graska" stavom nece uraditi nista u karijeri.

9 minutes ago, Heaviside said:

Teško da je Panter sam odlučio da završi poslednji napad na utakmici da bi se inatio, iskupio za prodatu loptu ili šta god. Treba uzeti u obzir da je na sličan način, dakle trojkom iz driblinga preko ruke, završio i poslednji napad u trećoj četvrtini. Ja bih pre rekao da je to Šakotina odluka jer mu veruje u takvim momentima pošto zna da ovaj "nema savest" tj. da važnost šuta i greške od pre minut-dva ne utiču na njega.

Odlucio je teren i odbrana Asvela jer Lorenzo za kojeg je bila pripremljeno da primi pas iz auta nije mogao da se demarkira. Kad je Panter uspeo da dobije loptu iz auta bio je na sredini terena i vise nije bilo vremena ni za sta osim za do or die sut. Sumnjam da je sakota imao ikakve veze sa tim.

Pre svega pozdrav svima, zatim harpere da ides u ... znas vec gde, 3 meseca jurim gde mogu da procitam tvoje mudrolije. Jeste da se sa jedno 40% tvojih promisljanja ne slazem, ali mi je cist uzitak citati nacin na koji izlazes i obrazlazes svoje stavove. Bolje te nasao :D.

Sto se Puntera tice, ja volim kad ekipa ima takvog igraca, posebno sto je i vise nego korektan u odbrani, a bogami nije ni sebican, neke njegove asistencije su mi bile melem za oci. Jednostavno, pustis ga u startu da vidis dal ga ide ili ne, pa mu shodno tome i doziras minutazu.

Stimac, koliko god bio rupa u odbrani i skoku, svoje umuljava, a sinoc se videlo koliko to znaci kad ekipi nista ne ide. Da nije bilo njegovih "smulj" koseva nisam siguran da li bi za poluvreme dali vise od 20 poena.

I na kraju, sve i da smo izgubili, ja bi bio zadovoljan pre svega zbog uzvracene tuce u drugom poluvremenu, to mogu samo ekipe koje imaju izrazen karakter pobednika, a to je osnova svakog uspeha u sportu.

Just now, kralj said:

Najbolje da Boriša ima godinama poseban status. Do dvadesete je odigrao 3 utakmice u prvom timu.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Jok. Samo je odmah dobio tri puta veci ugovor od bilo kojeg drugog domaceg igraca koji je izasao iz naseg pogona. To koliko je igrao kod nekoliko trenera najbolje potvrdjuje upravo ovo sto sam napisao u prethodnom postu. Dobric je cetiri godine stariji od njega, ima neuporedivo losiji tretman, a tu i tamo odigra odlicnu utakmicu ili nam, kao sinoc, pruzi neku minijaturu koja nam preokrene utakmicu. Razumem tu nasu lokalnu bolecivost prema mladjim igracima koja se kod nas zapatila nezavisno od toga koliko taj mladi igrac daje ili se trudi, narocito prema nekom ko je rodjen s tolikim talentom, ali treneri nemaju i ne treba da imaju preterano razumevanje za "hocu piskim, necu piskim" stav igraca na terenu. Borisha u Zvezdi nista nije pokazao u kontinuitetu i vreme je da pocne da pokazuje. Ako nista drugo onda makar zelju da nesto odigra. Decko nije junior, ima 22 godine. Ako mu nije jasno o cemu se radi neka mu pokazu snimke Cubrila iz mladjih godina i objasne kakvu je karijeru imao igrac od kojeg se ocekivalo maltene da bude novi Kukoc. Igrac koji za minut i po pokaze treneru da mu smeta sto "ovi mnogo biju" i zadovoljan je da ostatak utakmice presedi na klupi da mu neko ne bi ostetio zanokticu nece nikada postati igrac, nevezano za to koliki talenat ima.

2 minutes ago, harper said:

Odlucio je teren i odbrana Asvela jer Lorenzo za kojeg je bila pripremljeno da primi pas iz auta nije mogao da se demarkira. Kad je Panter uspeo da dobije loptu iz auta bio je na sredini terena i vise nije bilo vremena ni za sta osim za do or die sut. Sumnjam da je sakota imao ikakve veze sa tim.

Ja baš sumnjam da Šakota nije imao veze. Prvo, bilo bi krajnje neobično, da ne kažem diletantski, da akcija iz auta ima samo jednu opciju i da se sve prepusti improvizaciji igrača ako to ne uspe. Možda je Lorenco bio prva opcija, ali je Panter bio druga. Drugo, Panter je primio loptu na desetak sekundi do kraja i bilo je vremena da za uručenje Lorencu ali je očigledno bio plan da rešava ko god da je primio loptu od njih dvojice. 

Just now, harper said:

Jok. Samo je odmah dobio tri puta veci ugovor od bilo kojeg drugog domaceg igraca koji je izasao iz naseg pogona. To koliko je igrao kod nekoliko trenera najbolje potvrdjuje upravo ovo sto sam napisao u prethodnom postu. Dobric je cetiri godine stariji od njega, ima neuporedivo losiji tretman, a tu i tamo odigra odlicnu utakmicu ili nam, kao sinoc, pruzi neku minijaturu koja nam preokrene utakmicu. Razumem tu nasu lokalnu bolecivost prema mladjim igracima koja se kod nas zapatila nezavisno od toga koliko taj mladi igrac daje ili se trudi, narocito prema nekom ko je rodjen s tolikim talentom, ali treneri nemaju i ne treba da imaju preterano razumevanje za "hocu piskim, necu piskim" stav igraca na terenu. Borisha u Zvezdi nista nije pokazao u kontinuitetu i vreme je da pocne da pokazuje. Ako nista drugo onda makar zelju da nesto odigra. Decko nije junior, ima 22 godine. Ako mu nije jasno o cemu se radi neka mu pokazu snimke Cubrila iz mladjih godina i objasne kakvu je karijeru imao igrac od kojeg se ocekivalo maltene da bude novi Kukoc. Igrac koji za minut i po pokaze treneru da mu smeta sto "ovi mnogo biju" i zadovoljan je da ostatak utakmice presedi na klupi da mu neko ne bi ostetio zanokticu nece nikada postati igrac, nevezano za to koliki talenat ima.

+1

Ja sam Borišu već otpisao. Nadam se da grešim, ali ne vidim kako čovek koji se sa 22 godine ponaša kao on može izgraditi karakter do nivoa neophodnog za vrhunski sport.

1 minute ago, Heaviside said:

Ja baš sumnjam da Šakota nije imao veze. Prvo, bilo bi krajnje neobično, da ne kažem diletantski, da akcija iz auta ima samo jednu opciju i da se sve prepusti improvizaciji igrača ako to ne uspe. Možda je Lorenco bio prva opcija, ali je Panter bio druga. Drugo, Panter je primio loptu na desetak sekundi do kraja i bilo je vremena da za uručenje Lorencu ali je očigledno bio plan da rešava ko god da je primio loptu od njih dvojice. 

Ne znam sta da ti kazem, meni je ono delovalo kao igracki takeover. Sut koji je Panter uzeo bio je dosta tezak, ono je cista igracka situacija koja nije pozvana sa klupe. Pretpostavljam da si u pravu, da je plan bio da jedan igrac uzme loptu i pokusa jedan na jedan, ali iz postavke igraca se videlo da je pravljena akcija da Lorenzo uzme loptu na 45% koja nije prosla. Panter kad je uzeo loptu iz auta bio je na pola stope od linije sredine terena, meni je to delovalo kao iznudjeno.

Ja prvo ne mislim da je Boriša vanserijski talenat. On ima vanserijske fizikalije u smislu skočnosti i brzine za visinu, pokretljivosti i brzog i teško branjivog skok šuta. Opet, ima i veliku manu za svoju visinu i pozicije koje igra - 50kg žive vage. Niti može da zida, nit može da brani teške igrače. Nema ni, rekao bih, muda ni želje da se popička, izudara sa nekim i sl. Al svakako je paket koji može dobro da se koristi. 

Drugo, mislim da je Zvezda loša atmosfera za odgoj takvih igrača kao što je on. KK CZV je specifičan klub sa milionskim fondom navijača, gde se pobede podrazumevaju, i svakodnevno igranje pod ogromnim pritiskom sigurno nije dobrodošao za mlade igrače kao što je on. Rezultati su imperativ iz utakmice u utakmicu, konkurencija je jaka, imaš oko sebe 5, 6 vrhunskih igrača rutinera, a lopta je samo jedna...

Pri tom, njegova uloga u timu je uglavnom skrajnuta. Šutira kada ostane sam, rekao bih da je kad god je na terenu i ko god da je na terneu pored njega - poslednja opcija u napadu a očigledno nema to samopouzdanje da sam traži loptu, odigra 1on1, malo se zauzme, preuzme inicijativu. Uporediti npr njegovo ponašanje na terenu, govor tela, angažavanost fizičku i mentalnu i npr Dončića.. Naravno, Dončić je talenat 1 u milion ali govorim o pristupu igri i stavu na terenu.

Iskreno, dok želimo da budemo konkurektni u EL a sa obzirom na ulaganja ove sezone želimo, njegova uloga uvek će biti ovakva... Ne mogu da vidim da on odjednom ima 15-10 svaku utakmicu. Ako ne osvojimo ABA, ne odemo u EL, igrački kadar opadne pa i ambicije, to su uslovi gde bi i on ali i Dobrić npr mogli pokazati šta zapravo mogu. 

Ja mislim da je zadnji napad trenerova odluka, i da ga je igrao igrac koji je uspeo da se demarkira (LB ili KP).

Punter je pokusavao dobrih par sekundi da izgradi poziciju, a sutnuo je kad mu se ukazala minimalna prilika. A i logicno mi je bilo da se napad organizuje za njega, gotovo sve sto je sutnuo uslo je kao kap.

Šakota me baš prijatno iznenadio. Na zalasku karijere je pokazao više od Tomića koji bi trebalo da je u naponu snage. Dobro vodi utakmice, adaptira se, napad je tečniji a u odbrani je po meni odradio baš vrhunski posao. 

Edited by Heaviside

@harper sve se ja slazem borisu i njegovu mlitavost i cekam je. Al opet kad je tu treba ga trpeti i mora da ima prednost u odnosu na fajea, koji je ove godine pokazao i manje od borishe a ima 36 leta... Tu je, ceka se ko djekna, mozda i klikne. Najmladji je igrac ekipe i prosto ga treba trpeti i trazioti nacin da eksplodira. Ako uspe sjajno. Ako ne uspe bar smo probali. A najmanji je problem da fasuje klupu ko juce.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

39 minutes ago, Mil@n said:

Opet, ima i veliku manu za svoju visinu i pozicije koje igra - 50kg žive vage.

To nije mana koja ne može da se ispravi. Isto kao i kod debelih igrača - ne radi dovoljno na sebi i sam je kriv što je toliko slab. Svako, ali apsolutno svako može da nabaci snagu i mišićni masu do određene mere koja je svakako daleko iznad onoga što Boriša ima. Meni je to kako on izgleda razlog manje, a ne više da se bude strpljiv sa njim. Dečko pored manjka samopouzdanja i želje za takmičenjem, debelog viška loših dana i generalno ćudljivosti, pati i od lenjosti. 

Slažem se sa Adaševićem da je trebalo probati i ovi sezone sa njim, ali samo zato što je u njega uloženo mnogo i po meni je bila greška što je Faje produžen. Sa sada Boriša ne pokazuje ništa, ako nastavi ovako ja bih mu još manje šansi davao kada krenu utakmice koje određuju sezonu i na leto bih ga se otarasio. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...