Ratamahatta Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) Dobice sve tekme do kraja, jedino ce Bar biti cupav. I u PO ce dobiti bilo koga s bilo koje pozicije, osim Buducnosti. To mora neko drugi da skloni. Edited January 6, 2020 by Plajvi Link to comment
ducca Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 20 minutes ago, Cane Vukic Prebranac said: Јадно. Ne znam samo šta je jadno ili netačno u ovome što sam napisao, ako nije problem? Možda je preoštro sročeno ali činjenica je da se klubovi "otimaju" oko njega pre nego što završi u Zvezdi po n-ti put. I činjenica je da je bio jedan od prvih koji je reagovao na društvenim mrežama da amortizuje napade na Filipa posle Lazićevog govora (pošto je i ovaj deo iz prethodnog posta boldovan pa da vidim šta je netačno i tu). Na stranu što veći deo sezone ne izgleda kao EL košarkaš dok se eto u tom nekom martu-aprilu ne probudi po običaju, momak zaista deluje na mestu kao čovek i sa te strane mi je drag i vrlo simpatičan, i hvala mu za sve prethodne zasluge ali stalno vraćanje na neke ispričane priče mi nikad neće biti jasno, pa tako ni sa njim. Evo nam ga veseli Štime u istoj epizodi, sledeće sezone, ako ne i do plejofa, očekujem i Simona. I ne kapiram što se ljudi unervoze na kritiku Djenke jbt, kao da im je rod rodjeni, svi nešto preosetljivi. Čovek radi svoj posao za novac ne za ljubav tribine i foruma, ja kao neko ko navija za klub za koji on nastupa imam apsolutno pravo da iskažem kritiku ili nezadovoljstvo njegovom ili bilo čijom igrom, Ispade Djenka beli medved. Čovek pobogu ima 3,5 poena po meču, 9.5% šut za 3p, moćnih 40% za 2p i šta - treba se pokriti ušima i reći sve je do jaja? Zaista ne znam, šta ja to propuštam... Ako ima bilo ko da mi otvori oči po ovom pitanju unapred zahvaljujem. #DjenkaForever Link to comment
harper lee Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) 24 minutes ago, ducca said: I ne kapiram što se ljudi unervoze na kritiku Djenke Zato sto je kritika neosnovana, glupa, bazirana na nekoliko utakmica i zasniva se na bizarnim poredjenjima s igracima koji nikada nisu nista znacajno uradili u Zvezdinom dresu, niti to mogu jer nemaju kvalitet. Dzenkins jeste igrac koji napadacki mnogo zavisi od samopouzdanja, zato mu napadacka igra varira od perioda do perioda pa se tesko i dugo izvlaci iz suterskog kanala, ali njegov doprinos na obe strane terena se uvek krece od korektnog od sjajnog, upravo u zavisnosti od toga sa koliko samopouzdanja igra. Razlog za tako visok osnovni deo doprinosa je pre svega u obavljanju odbrambenih zadataka, u kojima prednjaci u svim Zvezdinim timovima u kojima je igrao, pa i u ovom. U Zvezdinom dresu je odigrao more napadacki izuzetnih partija iako je retko bio prva opcija u napadu. Na stranu to sto je neke od svojih boljih partija pruzio kad nam je najvise bilo potrebno i kad smo bili u "pukovnik vs. pokojnik" situaciji, neke od utakmica (Budiveljnik, Fenerbahce, Bamberg) je direktno resio, a u nekima, ukljucujuci ovu seriju protiv Partizana koju sam linkovao, je bio medju najbitnijim igracima. Problem s tvojom "kritikom" je mnogo veci problem nego sto je tvoje misljenje, na koje svakako imas pravo kakvo god da je. Taj problem se sastoji od kokosijeg pamcenja vecine Zvezdinih navijaca koji hoce sve, odmah i uvek, a ako nesto od ta tri izostane u odredjenom periodu, ponekad i na jednoj utakmici, igrac se odmah tera i nalazi mu se hiljadu mana. Da mi nije neprijatno da se time bavim mogao bih komotno da odem nekoliko desetina stranica unazad pa da linkujem sta se sve pisalo o Lorenzu Braunu posle odigranih par utakmica, o drugim forumima gde pisu jos gluplji forumasi od nas da i ne govorim. Privatnik, kamenjar, ne treba nam takav plej na ovakav roster, sto ne uzesmo Rocestija i slicne mudre kosarkaske misli velikana kosarkaske strategije i taktike. Sad se, naravno, svi prave ludi i upinju se svim silama da se takvi postovi zaborave. To se desava kad se neko nikad nije bavio kolektivnim takmicarskim sportom i ne razume koliko je kompleksno cak i za dobrog igraca da se dokaze u nekoj sredini i odrzava formu na visokom nivou u kontinuitetu. I na kraju smo mi preosetljivi a ti si napisao post u kojem si kao jedine Dzenkinsove kvalitete naveo to da je dobar lik i ima srpski pasos. Sta tacno ocekujes da ti bilo ko bilo sta odgovori na to? Ako ti ne vidis i za sve ovo vreme nisi video sta Dzenkins moze na parketu, a veoma mali deo toga sam naveo u prvom pasusu, onda ti je uzalud bilo sta objasnjavati i trositi vreme uzaludno odgovaranjem na takav post. To je prosto toliko ocigledna neistina da ne zavredjuje nikakav komentar. No, kao sto rekoh, praznicno raspolozenje pa hajde da ja svog vremena malo potrosim bezveze. Edited January 6, 2020 by harper Link to comment
Mil@n Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Koliko me nerviraju priče oko Đenke... Na poziciji dva imamo sledeće igrače: Lazić, Dobrić, Đenka, Davidovac, Beron, sada Punter. Tek je dovođenje Puntera WTF jebeni momenat pošto su sve što treba da proigraju i Dobrić i Đenka minuti kojih će sada biti još manje. Trebalo je odmah ući u sezonu sa bekom manje, a dovođenje Puntera je apsolutno totalno nepotrebno. Višak igrača, manje minuta za sve njih (osim naravno jebenog Lazića koji doduše igra dobro lately) uzrokuju manjak samopouzdanja i zato i Đenka i Dobrić koji najviše trpe u toj rotaciji (jel Davidovac može i na 3, 4) igraju mnogo lošije nego što mogu inače. To je jedini razlog, i u takvoj situaciji u kojoj su oni jako je teško davati maksimum. Pri tom, sećam se stats od pre nekog kola, Đenka 12 minuta 1 šut na koš. Da je neki pucač tipa Punter silovao bi pa nešto i dao, ovako dečko igra za tim, i trudi se u skladu sa celokupnom situacijom. Link to comment
harper lee Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 3 minutes ago, Mil@n said: Koliko me nerviraju priče oko Đenke... Na poziciji dva imamo sledeće igrače: Lazić, Dobrić, Đenka, Davidovac, Beron, sada Punter. Tek je dovođenje Puntera WTF jebeni momenat pošto su sve što treba da proigraju i Dobrić i Đenka minuti kojih će sada biti još manje. Trebalo je odmah ući u sezonu sa bekom manje, a dovođenje Puntera je apsolutno totalno nepotrebno. Višak igrača, manje minuta za sve njih (osim naravno jebenog Lazića koji doduše igra dobro lately) uzrokuju manjak samopouzdanja i zato i Đenka i Dobrić koji najviše trpe u toj rotaciji (jel Davidovac može i na 3, 4) igraju mnogo lošije nego što mogu inače. To je jedini razlog, i u takvoj situaciji u kojoj su oni jako je teško davati maksimum. Pri tom, sećam se stats od pre nekog kola, Đenka 12 minuta 1 šut na koš. Da je neki pucač tipa Punter silovao bi pa nešto i dao, ovako dečko igra za tim, i trudi se u skladu sa celokupnom situacijom. Lazic, Dobric i Davidovac nisu igraci za poziciju dva cak ni u staroj klasifikaciji da na toj poziciji igra bek-suter, kamoli sada kad vecina najjacih evropskih timova gleda da na obe spoljnje pozicije, ponekad i na sve tri, ima igrace sa playmaking abilities. Davidovac moze da igra i igra kao neki pomocni plej sa pozicija 3 i 4 ali Lazic i Dobric mogu samo 3D i to je to od njih, jednodimenzionalni igraci koji cim spuste loptu na parket na ivici su da je izgube. Pre dovodjenja Pantera nama su bekovske pozicije pokrivali Lorenzo, Beron, Djenka i, na zalost, Filip Covic. Tri igraca i tatina cufta. Pitanje je da li nam je bio potreban bas igrac kakav je Panter, mozda bismo bolje prosli da smo angazovali jos jednog klasicnog pleja, ali s bekovima nismo bili pokriveni i taj nedostatak balansa u odnosu na ogroman broj visokih igraca nam je bio veliki problem. Dakle, njegovo dovodjenje daleko od toga da je bilo nepotrebno. Problem sa Dzenkinsom je to sto je i u Himkiju i u Armaniju koriscen kao spot-up suter, sto on moze da igra i obicno ima solidne procente ali to nije njegova najbolja igra. On je mnogo efikasniji i mnogo vise suteva uzima kad sam sebi napravi poziciju za sut iz driblinga, to je igrao u GSW i tako ga je i Radonja koristio. Po mom misljenju, to je kljucni razlog zasto je on najbolje partije pruzao kod nas. Njemu prosto treba lopta da bi dobio na samopouzdanju, ako dovodjenje Pantera znaci da ce upravo Dzenkins biti taj koji ce voditi second unit i pozivati akcije s loptom u rukama, to jos moze da bude i najbolji scenario. Link to comment
Mil@n Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) Ali na poziciji jedan će uvek biti ili Braun ili slina. Dakle, nema tu mesta za bilo koga drugog osim u vanrednim slučajevima povrede i sl, dakle govorim o poziciji dva gde će Beron da odigra 25 minuta sigurno i ostaje 15 da podele svi ostali koje sam nabrojao, pre svih Đenka, Dobrić, Punter, pa i Lazić po nekad. Svakako ima barem jedan čovek viška u celoj priči spolja. Inače, naravno da bi najbolje bilo da smo umesto Puntera doveli drugog pleja, ali mislim da svi znamo da taj film nećemo gledati, jel... Edited January 6, 2020 by Mil@n Link to comment
harper lee Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) 3 minutes ago, Mil@n said: Ali na poziciji jedan će uvek biti ili Braun ili slina. Dakle, nema tu mesta za bilo koga drugog osim u vanrednim slučajevima povrede i sl, dakle govorim o poziciji dva gde će Beron da odigra 25 minuta sigurno i ostaje 15 da podele svi ostali koje sam nabrojao, i nešto malo na tri. Svakako ima barem jedan čovek viška u celoj priči spolja. Inače, naravno da bi najbolje bilo da smo umesto Puntera doveli drugog pleja, ali mislim da svi znamo da taj film nećemo gledati, jel... Videcemo. Kako god okrenes sustina ostaje, mi smo pre dolaska Pantera imali tri beka i cuftu. Stoga nam jeste falio jos jedan bek i dovodjenje Pantera nije bez smisla. Nama je najveca guzva na poziciji tri gde cemo imati cetiri igraca kad se Stratos vrati, od cega dvojica mogu u nekim small-ball varijantama da igraju na cetvorci a dvojica ne mogu nista osim da sede u cosku i cekaju otvoren sut. Edited January 6, 2020 by harper Link to comment
Nikola77 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 7 hours ago, ducca said: Djenka je dobar lik, ima naš pasoš i tu se otprilike završava svaki ZA argument kada je on u pitanju. Bek šuter koji beleži koliko - 3 poena po utakmici, trojka mu je mitski pojam, povremeno je na svu muku primoran i da glumi pleja a najradije bi igrao samo odbranu kad bi moglo kao u am. fudbalu. Uz to kad god nema gde posle očajne sezone u Evropi uvek ga sačeka ugovorčić u Zvezdi, pa zašto da se ne ponaša kao car i veliki odani Zvezdaš, malo raširi good vibe i ljubav na društvenim mrežama, a kad zatreba stane i u odbranu svog prozvanog uvredjenog saigrača, sve je to u opisu posla, samo ne postizanje koševa. Sve u svemu sumnjam da je popio pedalu, ako ni zbog čega drugog onda zbog tog pasoša i domaće lige gde obično i pokaže znake života. Ako kojim slučajem jeste šutnut biće to sledeći nivo jadnosti posle Djenkinog aktivnog sudelovanja u odbrani lika i dela juniora, ali i karma u svom vrhunskom izdanju. Djenkoljupci no hard feelings. https://vukajlija.com/bolje-bi-ti-islo-plivanje/268725 Link to comment
Shaq Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 apropo abrova o jenkinsu prva stvar, sakota rece danas su igrali 12 kojih su zdravi, ostali su povredjeni.. posto novinari opet ne rade svoj posao, niko nije pitao da li je i filip povredjen? dakle, shodno tom, jedino sto nam ukazuje da filip nije u 12 je da je povredjen. drugo, postavlje se pitanje, zasto klub kojem nije mrsko da izbacuje opsirna saopstenja, po potrebi i na svakih pola sata, nije se bar kratkim saopstenjem pre nego sto je jenkins otisao, lepo rekao, zbog privatnih porodicnih problema, jenkins je dobio dozvolu da odleti za ameriku, i tu stavi tacku. umesto toga pusteno je dijabola fegi dan pre nego sto se pojavila informacija da ide za ameriku, plasira kako je cox ispezdio sto filip ne igra, i da ce djenka da leti da bi mu se napravilo mesto. danas se ocekivalo nesto konkretnije od sakote, a dobili smo informaciju da njega niko nije ni pitao, vec da mu je klub dao dozvolu da ide, a pri tom nema nikakvu predstavu dal je dobio "dozvolu" i da se vrati i da li ce se vracati. dakle, apsolutno nismo dobili nista sto bi nas razuverilo da fegi i ovaj put nije bio maliciozan.. Link to comment
MiddleClass Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 4 hours ago, James Marshall said: Šta radi Faje u prvom redu partera ako je otjeran Prima platu... Link to comment
ducca Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 16 hours ago, Nikola77 said: https://vukajlija.com/bolje-bi-ti-islo-plivanje/268725 Ovo ti je bio maksimum ili možeš bolje? Link to comment
April Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Opšta histerija na topiku, premda izgledate duplo bolje nego u vreme Tomića, a rezervi i vremena za napredak koliko hoćete: vratiće se Perper, Dobrić i Davidovac se čekaju, verovatno i Đenka i Kuzmić.Samo bi neki Lorenco maler mogao da vas ukanali, a to realno može da se desi svim favoritima za PO ABA.Sent from fav toy Link to comment
MiddleClass Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Opsta histerija je bila prije neki dan sa kacenjem naslova sa portala koje je Covic potplatio da pisu i Lovernju. Ali dobro, nije moje da pricam o tome... Link to comment
Shaq Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) 1 hour ago, April said: Opšta histerija na topiku, premda izgledate duplo bolje nego u vreme Tomića, a rezervi i vremena za napredak koliko hoćete: vratiće se Perper, Dobrić i Davidovac se čekaju, verovatno i Đenka i Kuzmić. Samo bi neki Lorenco maler mogao da vas ukanali, a to realno može da se desi svim favoritima za PO ABA. Sent from fav toy a po cemu to izgledamo duplo bolje da ne govorim, da svi visoki koji su igrali odbranu su sklonjeni.. kuridza umesto fayea i dericka, smesna prica stimac kao umesto oja, a nikako da vidimo gista nazad.. kuzmic bolje od ovoga sto igra, ove sezone svakako nece moci.. pitanje je dal ce i sledecih.. back up play nije doveden, a jedinog koji je mogao da odglumi tu poziju je poteran za ameriku, pa se na mala vrata vraca najstetniji igrac u istoriji profesionalne kosarke i zbog kojeg ce dobric van 12.. plus doveden indijanac koji odavno nije vidjen na ovim prostorima, panter II, kojeg bi i iz zadra poterali nakon druge utakmice.. a vodi nas trener ciji je procenat uspesnosti dobijenih play off serija 0,12% ali mimo toga, da, ubijamo koliko smo dobri, cak nam i ne treba 8/8 u abi da bi se plasirali u play off, bice valjda dovljno 7/8... Edited January 7, 2020 by Shaq Link to comment
Recommended Posts