Djuro Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 3 hours ago, hrkljush boys_2 said: Neša Ilić, vrhunski talenat, a da su radne navike bile kao Draženove, dobacio bi i blizu njega po karijeri. Baš sam ga gotivio dok je igrao. Njega i Baneta Prelevića najviše, a na neki čudan način mi je i Petović bio simpatičan, imao je i on solidnu praćku. Možda zato što su to neki počeci praćenja, pa ostalo urezano. dobacio bi moj q. bezmuda sisa, glup ko tocak, indijanac najobicniji. Prelevic je pak bio killer, i to je bezbroj puta dokazao. za razliku od gore pomenutog klovna. Link to comment
dragance Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 (edited) 5 hours ago, hrkljush boys_2 said: Neša Ilić, vrhunski talenat, a da su radne navike bile kao Draženove, dobacio bi i blizu njega po karijeri. Ima nas što se odlično sećamo tog perioda ovde. Voleo sam tu generaciju, ali nemoj preterivati (kenjati). Edit: a draži mi je uvek bio Zoran Radović. Edited December 28, 2019 by dragance Link to comment
Have_Fun Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Skor Zvezde u Evroligi kad je određeni igrač na parketu sa Čovićem / na parketu bez Čovića (prosek na 40 minuta) Beron sa Čovićem -15 / bez Čovića +3; 22% vremena na parketu igrao sa Čovićem Dženkins sa Čovićem -29 / bez Čovića +3; 33% vremena na parketu igrao sa Čovićem Davidovac sa Čovićem -22 / bez Čovića +6; 27% vremena na parketu igrao sa Čovićem Dobrić sa Čovićem -18 / bez Čovića -3; 34% vremena na parketu igrao sa Čovićem Lazić sa Čovićem -31 / bez Čovića +7; 14% vremena na parketu igrao sa Čovićem Perperoglu sa Čovićem -21 / bez Čovića +6; 38% vremena na parketu igrao sa Čovićem Simanić sa Čovićem -33 / bez Čovića +16; 19% vremena na parketu igrao sa Čovićem D. Braun sa Čovićem -35 / bez Čovića -14; 40% vremena na parketu igrao sa Čovićem Faje sa Čovićem -20 / bez Čovića +4; 25% vremena na parketu igrao sa Čovićem Gist sa Čovićem -30 / bez Čovića +4; 22% vremena na parketu igrao sa Čovićem Odžo sa Čovićem -16 / bez Čovića -4; 45% vremena na parketu igrao sa Čovićem Kuzmić sa Čovićem -19 / bez Čovića +6; 17% vremena na parketu igrao sa Čovićem Čovićevo vreme na parketu Beron 46% Dženkins 52% Davidovac 40% Dobrić 42% Lazić 17% Perperoglu 30% Simanić 18% D. Braun 19% Faje 30% Gist 34% Odžo 42% Kuzmić 17%Care!Jbt, ja pocinjem iskreno da se bojim za tebe o.O zbog ovih statistikaSent from my SM-G950F using Tapatalk Link to comment
freakns Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 ne bih isao tako daleko da ga poredim sa Drazenom, ali ljudi zaboravljaju da je Nesa Ilic bio prvi strelac YU u Bormiju, ispred Kukoca, Radje, Divca, Djordjevica... takodje, sa Prelevicem je srusio Cibonu, tada prvaka Evrope, a nije imao ni 18 godina... kad je Zvezda uzela titulu '93, covek je pokidao. mislim da je i te sezone postavio rekord sa 70 poena na mecu. ako se ne varam, posle je otisao u Kaseres i bio drugi strelac Spanske lige... nenormalan snajper i lencuga koja se retko srece. za njega je Divac bio pojam radnih navika Link to comment
hrkljush boys_2 Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 4 hours ago, Mil@n said: Samo ću ti reći da si se sa punim pravom prepoznao... Vau. Bravo. Kakva visprenost. Vispren kao i Štimac. Link to comment
hrkljush boys_2 Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 (edited) 1 hour ago, dragance said: Ima nas što se odlično sećamo tog perioda ovde. Voleo sam tu generaciju, ali nemoj preterivati (kenjati). Edit: a draži mi je uvek bio Zoran Radović. Percepcija moja ovakva, percepcija tvoja onakva, nema potrebe sad da se kurčimo. Meni je npr Radović žešće išao na neku stvar, iako je bio dobar igrač. Da je tad davana tehnička za floping, ne bi nijedne utakmice završio. Trzao glavom ko da ga rafali iz šarca rešetaju. @Djuro, za Baneta se slažem, za prvio dio ne slažem, mislim da je samo bio lijen. Edited December 28, 2019 by hrkljush boys_2 Link to comment
dragance Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Ma sve ok @hrkljush boys_2 za percepcije itd, samo sam se osvrnuo na poredjenje sa Draženom. To Neša ne bi nikada dostigao, pa sve da je radio na sebi 24/7. To se radja. Link to comment
levi Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 obrnuto, Nebojša se rađa, a Dražen se postaje tako što se uzmu ključevi od sale.. Link to comment
fandorin Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Jel stvarno mislite da je Ilić bio u stanju da šutira kao Beron da je današnji intenzitet odbrana bio primenjivan na njemu? Da je mogao da primi ovakve batine prilikom istrčavanja iz blokova i da šutira 90% iz igre u najjačem evropskom takmičenju? Da ne grešim dušu nije imao priliku da me demantuje. Bilo kakvo poređenje sa Draženom je.... pa ne znam, mislim da nema baš adekvatnog izraza. Svi Zvezdini igrači iz druge polovine 80-ih i početkom 90-ih su bili kao preslikani, dobri, ali niko vrhunski. Steva Karadžić, Nikolić, Radović, Avdija, Bogosavljev, Mića Milićević, Ilić, Trifa, Zoki Jovanović, vrhunski nije bio ni pokojni Guza. Najbliži tome je bio Saša Obradović, ali ipak ispod ovih najboljih bekova. Link to comment
radisa Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 2 hours ago, freakns said: ne bih isao tako daleko da ga poredim sa Drazenom, ali ljudi zaboravljaju da je Nesa Ilic bio prvi strelac YU u Bormiju, ispred Kukoca, Radje, Divca, Djordjevica... takodje, sa Prelevicem je srusio Cibonu, tada prvaka Evrope, a nije imao ni 18 godina... kad je Zvezda uzela titulu '93, covek je pokidao. mislim da je i te sezone postavio rekord sa 70 poena na mecu. ako se ne varam, posle je otisao u Kaseres i bio drugi strelac Spanske lige... nenormalan snajper i lencuga koja se retko srece. za njega je Divac bio pojam radnih navika To je dao protiv Vojvodine kad je šutirao zilion bacanja... Sudio Ljuca, ako me pamćenje služi... Edit: nije Ljuca, nego Bulut, jedno od najjadnijih sudjenja koja sam gledao... ilic je izveo 44 bacanja... Link to comment
freakns Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 e Bulut ima vise smisla. Ljucu su optuzivali da i gace zasere po prugama da budu crno bele 40 minutes ago, levi said: obrnuto, Nebojša se rađa, a Dražen se postaje tako što se uzmu ključevi od sale.. ovo. Drazen je bio enormni talent, ali on i PredragSasa su dva najveca radnika nase kosarke. ima ona scena u once brothers kada Porter prica kako se vracaju s treninga, on pada u krevet da spava a Drazen seda na biciklo i vozi do sledeceg treninga. jos dok je bio u Sibenki isle su price da je nakon svakog treninga ostajao u sali dok ne ispuca ne znam ni sam koliko trojki... jednostavno, da dodjes na taj nivo, moras biti ne samo talentovan vec i fanatik. Divac je bio cisti talenat. Teo je cisti talenat. Drazen je fanatik Link to comment
Mil@n Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 1 hour ago, hrkljush boys_2 said: Vau. Bravo. Kakva visprenost. Vispren kao i Štimac. Nema potrebe da se ponašaš kao balavac. Kao što rekoh, pričaćemo na kraju sezone. Imamo vrlo jasan uzorak šta su do sada igrali Odžo i Kuzmić (ponavljam, pogledati stats Kuzmića u EL do sada), i videćemo šta i kako će Štimara da odigra do kraja sezone. Link to comment
harper lee Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 20 minutes ago, freakns said: e Bulut ima vise smisla. Ljucu su optuzivali da i gace zasere po prugama da budu crno bele ovo. Drazen je bio enormni talent, ali on i PredragSasa su dva najveca radnika nase kosarke. ima ona scena u once brothers kada Porter prica kako se vracaju s treninga, on pada u krevet da spava a Drazen seda na biciklo i vozi do sledeceg treninga. jos dok je bio u Sibenki isle su price da je nakon svakog treninga ostajao u sali dok ne ispuca ne znam ni sam koliko trojki... jednostavno, da dodjes na taj nivo, moras biti ne samo talentovan vec i fanatik. Divac je bio cisti talenat. Teo je cisti talenat. Drazen je fanatik Sve je ovo tacno oko radne etike, tacno je i da je Drazen bio jedan od najvecih ako ne i najveci talenat na prostorima bivse SFRJ. Posvecen rad moze daleko da te odvede ali je talenat taj koji pravi razliku. Drazen prosto nije upao u zamku brojnih talenata kojima je sve dolazilo lako pa su gubili radne navike, on je svoj vanserijski talenat nadogradio i nadogradjivao fanaticnim radom na sebi. Covek je sa jedva 16 godina terorisao ubedljivo najjacu evropsku ligu tog doba, koliko god da je radio u tom uzrastu ne bi to uspevao da nije bio jedinstven talenat. A Nesha Ilic je jedan od onih kafanskih zabavljaca koji do kraja zivota pricaju o sebi u fazonu "e, sta sam ja sve mogao samo da sam hteo da radim, nego luda glava". Basketas sa enormno dobrim sutem, onoliki i onakav kosarkas koliku i kakvu je karijeru napravio. Link to comment
harper lee Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 2 minutes ago, Mil@n said: Nema potrebe da se ponašaš kao balavac. Kao što rekoh, pričaćemo na kraju sezone. Imamo vrlo jasan uzorak šta su do sada igrali Odžo i Kuzmić (ponavljam, pogledati stats Kuzmića u EL do sada), i videćemo šta i kako će Štimara da odigra do kraja sezone. Odmah da ti kazem da ce statisticki da ih pojede ali da ce svi oni koji jos nisu pogubili kosu taj preostali cuperak da iscupaju zbog njega. Dobar lik ovako ali totalno neodgovoran, fizicki trom i glup kosarkas koji kroz celu karijeru nije uspeo da ispravi nedostatke u timskoj igri i prepoznavanju situacija na terenu, narocito u odbrani. Svi znamo sta Stimac Vladimir moze a sta ne moze, nece tu biti nikakvih iznenadjenja. Moze on da se pokaze korisnim, kao sto se pokazao korisnim kod Radonjica, ali samo ako Sakota prepozna kakva treba da mu bude centarska hijerarhija i ako Kuzmic pocne da pokazuje znake zivota. Dakle, dobri Stime treba da bude treci centar, da mase peskirom na jacim utakmicama, udje na nekih 5-6 minuta da odmori Gista i Kuzmica, zabode neku jacu minutazu protiv slabijih ekipa i toliko od njega. Iz toga proizlazi da se ovde jedino postavlja pitanje zasto je Stimac dosao i koga ce da menja. Ako menja Odza ili Jovanovica onda niti smo sta previse izgubili niti sta previse dobili, osim sto je domaci igrac pa nam daje jednu opciju vise u Kupu i domacem prvenstvu, ako se Nebojsa zaleti da Stimcem menja Gista onda smo najebali. Medjutim, ono sto se prvo desilo je da su dovodjenjem Kurtidze i Stimca mesto u timu izgubili Faje i Derik Braun. Na prvi pogled ima smisla jer smo imali problem mase na poziciji 4 ali to smo mogli da resimo i drugacije nego da dva dobra igraca zamenimo dvojicom koji su slabiji od njih. Faje je poslednji igrac u timu koji je zasluzio da bude skrajnut, ne samo zbog toga sto ga je mesta u timu kostalo prvo ispadanje iz igracke forme nakon vise od godinu dana odlicne igre u kontinuitetu vec i zbog toga sto je Borisha cudljiv igrac koji koliko sutra moze potpuno da nestane s terena, a onda ostajemo samo sa Kuridzom na cetvorci, covekom koji je jos u cudu gde je dosao i na kojem nivou treba da igra. Za Derika je jasno, kod njega je samo pitanje moze li da se vrati ili ne. Ako je procena da ne moze onda ne treba previse zaliti, ali u procenu Covic dr Nebojse smo svi izgubili poverenje, zna se zbog cega. No, sve je to drkanje kurca bezveze, zamene radi zamena, pravi test za klub ce biti ko ce od igraca izgubiti mesto u timu kad zaigra Punter i vrati se Stratos. Ako Filip u timu prezivi i te dve promene a mesto u timu izgubi Dobric, koji je izgleda prvi kandidat za to, onda je jasno o cemu se ovde radi. Vidim da su na RSB-u Covicevi botovi i kosarkaske neznalice lagano poceli da testiraju Zvezdinu publiku oko Dzenkinsa. Ne bi me zacudilo da Covic u zastiti svog nesposobnog sina uradi i nemoguce, zakuca poslednji ekser u kovceg kluba tako sto ce da otera igraca ciji dres s brojem 22 treba da se digne ispod svoda Pionira. Ludilo nepotizma ne poznaje granice, kao i svako drugo ludilo. Link to comment
hrkljush boys_2 Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 58 minutes ago, Mil@n said: Nema potrebe da se ponašaš kao balavac. Kao što rekoh, pričaćemo na kraju sezone. Imamo vrlo jasan uzorak šta su do sada igrali Odžo i Kuzmić (ponavljam, pogledati stats Kuzmića u EL do sada), i videćemo šta i kako će Štimara da odigra do kraja sezone. Prvo si kenjao kako nas jebao Štimac sve u dupe, pa kako samo tupani ne vide tu ingezioznost Štimca i onda još prdiš kako se neko ponaša kao balavac. Kažem ja vispren poput mentola kog braniš. Link to comment
Recommended Posts