levi Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 #SamouSrbiji samo u Srbiji se inteligencija vezuje isključivo za fakultet/institut i obavezno nosi sa sobom visoke moralne kvalitete. kao, da je inteligentan, radio bi nešto korisno za društvo, najverovatnije u prosveti. u stvarnosti mnogo su brojniji primeri superiorno inteligentnih ljudi koji su neviđene štetočine
Shaq Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 (edited) 10 minutes ago, Joe D said: evo, pun kurac genijalaca pri vrhu vlasti, sve potencijalni kvantni fizicari no su se opredelili za drugacije karijere. jbg sad cemo da okrecemo teze.. ne pricam je o ovim punoglavcima na vlasti, koji su gluplji cak i od ovih koji glasaju za njih, vec o nekom ko je uvucen u nekoliko ozbiljnih sranja, i bez problema pliva u svim tim govnima... lm, prekidam diskas na ovu temu, da ne bi ispalo da branim magarca. Edited November 26, 2019 by Shaq
harper lee Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 2 minutes ago, levi said: #SamouSrbiji samo u Srbiji se inteligencija vezuje isključivo za fakultet/institut i obavezno nosi sa sobom visoke moralne kvalitete. kao, da je inteligentan, radio bi nešto korisno za društvo, najverovatnije u prosveti. u stvarnosti mnogo su brojniji primeri superiorno inteligentnih ljudi koji su neviđene štetočine Ne vezujem ga ja za fakultet vec se vezao sam. Pokusao je da se nametne u struci i slavno propao, pretpostavljam zato sto nije imao dovoljan kapacitet i zato sto je za sebe nasao bolje uhlebljenje u politickom mediokritetskom prostakluku. Naravno da ima natprosecno inteligentnih ljudi koji ne samo da nemaju nikakvu akademsku karijeru vec su se "istakli" i postali poznati po ozbiljnoj steti koju su pravili (nekim od serijskih ubica, na primer, su izmerene vrlo visoke IQ vrednosti) ali ne shvatam kakve to veze ima sa Covicem. On nicim do sada nije pokazao da poseduje natprosecnu inteligenciju.
Shaq Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 (edited) 8 minutes ago, levi said: #SamouSrbiji samo u Srbiji se inteligencija vezuje isključivo za fakultet/institut i obavezno nosi sa sobom visoke moralne kvalitete. kao, da je inteligentan, radio bi nešto korisno za društvo, najverovatnije u prosveti. u stvarnosti mnogo su brojniji primeri superiorno inteligentnih ljudi koji su neviđene štetočine egzekli, vecu inteligenciju imaju ovi bossovi, sto nemaju dva razreda osnovne nego li sve i jedan magistar™.. nije inteligencija samo™ nauciti 100 hiljada strana napamet, resavati modularne jednacine itd.. Edited November 26, 2019 by Shaq
simple red white Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Čović jeste inteligentan, koliko? Pa trebao bi da uradi testove kako bi imali podatke o njegovoj inteligenciji, takođe kao što Harper napomenu, inteligentni ljudi ne moraju baš uvek da su "u vinklu" tj mislim da pojedini ne mogu da prepoznaju šta je dobro a šta loše loše (neke čudne sisteme vrednosti). Čović čini mi se ima tu jaku egocentričnu crtu i verovatno znatnu količinu kompleksa. Naravno da je Zvezda višestruko korisna Nebojši Čoviću jer je već bio politički mrtav a i projekat znan kao FMP je bio u strmoglavom padu. Naravno da on nije nikakav čudotvorac, malo je više bahat ali je bio potreban nekoj grupaciji na čelu sa(u tom trenutku) Đilasom kako bi sačuvao brend znan kao KK Crvena Zvezda i kao neko ko izuzetno dobro radi u mulju jer je trebalo se boriti sa nekim ko je jako iskusan u tom kalu i pokazalo se kao dobra procena. Dugo se borio sa svojim egom a sada je defnitivno izgubio bitku (ovom poslednjom KZŠ) gde je fejlovao sa "mom klubu" gde garantuje da Filip ostaje i gde onako po malo klinački ili kao kad se janpi loikovi ispred zadruge svađaju kaže (parafraziram) kome se ne sviđa neka sebi pravi klub. IDIOT.
Mil@n Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 5 hours ago, Heaviside said: Kako im nije proradio inat posle Coviceve izjave da su oni kojima se ne svidja Filip u Zvezdi, slobodni da naprave svoj klub i dovedu kog zele plejmejkera. Ljudi brane nepotizam i bahatost, to je prosto njihov sistem vrednosti. Ne brane ljudi nepotizam i bahatost, već brane pare i ostale ustupke koje dobijaju kao "organizovani" navijači. Taj deo koji je plaćen naravno i ima interes, a ovi ostali oko njih će pevati šta god kažu ovi prvi makar to bilo i "hey, ja sam debil, hey ja sam idiot, igraj zvezdo igraj i pobedi, ale aleee... "
April Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 2 hours ago, harper said: Covic dr Nebojsa je jednostavno lukav, zao, iskompleksiran covek kojeg licni moral nece spreciti da uradi sta god hoce jer ga nema.
harper lee Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 2 hours ago, Shaq said: egzekli, vecu inteligenciju imaju ovi bossovi, sto nemaju dva razreda osnovne nego li sve i jedan magistar™.. nije inteligencija samo™ nauciti 100 hiljada strana napamet, resavati modularne jednacine itd.. Samo se ti tesi.
Heaviside Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Čović je doktorirao 2000-te godine sa 40 i kusur godina, kada je već bio moćan i bogat i pitanje je koliko je taj doktorat pošten. U svakom slučaju, bilo je jasno da tada bivši gradonačelnik, vlasnik fabrike i ko zna čega još i funkcioner DOSa, ne stremi akademskoj karijeri, niti mu je titula potrebna radi napretka u korporativnoj karijeri, već da je u pitanju lečenje kompleksa. Tako da to što uprkos doktoratu nema akademsku karijeru ne govori ništa o njegovim kapacitetima. Upoznao sam ga i ja. Definitvno se radi o nadprosečno inteligentnom čoveku, ali ništa posebno. Prosek je ionako krajnje žalostan. Ono što je sigurno je da moć i novac nije stekao na sirovi IQ već na uličnu pamet tj. kao što je neko već napisao, na lukavost, odsustvo morala, ambicioznost i tako to.
fandorin Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 4 hours ago, harper said: Ne vezujem ga ja za fakultet vec se vezao sam. Pokusao je da se nametne u struci i slavno propao, pretpostavljam zato sto nije imao dovoljan kapacitet i zato sto je za sebe nasao bolje uhlebljenje u politickom mediokritetskom prostakluku. Naravno da ima natprosecno inteligentnih ljudi koji ne samo da nemaju nikakvu akademsku karijeru vec su se "istakli" i postali poznati po ozbiljnoj steti koju su pravili (nekim od serijskih ubica, na primer, su izmerene vrlo visoke IQ vrednosti) ali ne shvatam kakve to veze ima sa Covicem. On nicim do sada nije pokazao da poseduje natprosecnu inteligenciju. Kako misliš slavno propao pokušavajući da se nametne u struci? Zar nije bio asistent na mašincu?
harper lee Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 2 minutes ago, fandorin said: Kako misliš slavno propao pokušavajući da se nametne u struci? Zar nije bio asistent na mašincu? Upravo to. Magistrirao, postao asistent, odustao i presao u politicko pilicarenje. Ovo sa doktoratom pod stare dane je cisto ono sto je Heaviside napisao, produzenje patke.
fandorin Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 (edited) 1 hour ago, harper said: Upravo to. Magistrirao, postao asistent, odustao i presao u politicko pilicarenje. Ovo sa doktoratom pod stare dane je cisto ono sto je Heaviside napisao, produzenje patke. Da i zato nije baš najpreciznije reći da mu je akademska karijera propala, jer sumnjam da znaš za slučaj da neki asistent nije dogurao do profesora ako nije odustao zbog profitabilnijeg angažmana ili ako ga nije sprečila viša sila. Edited November 26, 2019 by fandorin
Ivo Petović Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Što bi rekao svojevremeno jedan veliki genijalac: "It is important not to give a shit". To je veština koja se trenira, ali kad se utrenira znači mnogo u svakom smislu. To preporučujem i za Zvezdu, bar do nekih lepših vremena, koje verovatno neće ni doći.
Apollo Creed Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1254047/Nebojsa-Covic-o-Milanu-Tomicu-i-potrazi-za-trenerom-Sasa-Obradovic-Igor-Kokoskov-Dusko-Ivanovic.html Moja ideja je bila da u jednom trenutku razmišljamo i o Bogdanu Tanjeviću, međutim on se zahvalio i rekao da bi ipak trebalo neko nešto mlađi...". Spoiler
Recommended Posts