Svemir Zeka Posted October 18 Posted October 18 Iz ličnog iskustva viđenje: Majčinstvo počinje kad ženi postaje muka, kad joj raste stomak, kad je hormoni izmene, kad joj se beba rita u stomaku, kad kreće međusobni uticaj organizma majke i organizma fetusa. Kad uđe u treći trimestar, i kad joj je trećina organizma i bića beba ili popratne stvari. Stvara se mleko, stvara se buduća veza. Moje prvo pitanje sekund po buđenju iz anestezije posle drugog carskog reza je bilo "jel beba dobro", jer nije više tu u meni, ne osećam je. Ja da rodim surogat, doživljavala bih bebu kao svoju, kako god da je to ušlo u mene i čije god da je. 3 1
pbg12345 Posted October 18 Posted October 18 od citanja teme nisam nista blizi odgovoru za ili protiv, ima solidnih arumenata za obe strane jedino sto sam naucio je da je brt eleniko izneo najmanje jednu tesku trudnocu :(
Eleniko Posted October 18 Posted October 18 21 minutes ago, pbg12345 said: od citanja teme nisam nista blizi odgovoru za ili protiv, ima solidnih arumenata za obe strane jedino sto sam naucio je da je brt eleniko izneo najmanje jednu tesku trudnocu :( kako si to zakljucio? po tome sto mi je interes stvarne majke neuporedivo veci od interesa porodice sa budjelarom?
Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 Meni tu nesto nije jasno, koji je to interes stvarne majke? Nema porodice sa budjelarom, onda nema ni majke.
Eleniko Posted October 18 Posted October 18 18 milijardi dolara tržište surogata u 2023, ako Forbes ne laže https://www.forbes.com/sites/maryroeloffs/2023/07/14/its-not-just-celebritiescommercial-surrogacy-industry-expected-to-grow-tenfold-by-2032/ očekuje se 130 milijardi do 2032.
Eleniko Posted October 18 Posted October 18 1 minute ago, Filozof manijak said: Meni tu nesto nije jasno, koji je to interes stvarne majke? Nema porodice sa budjelarom, onda nema ni majke. tvoja stvarna majka i moja stvarna majka nisu iste osobe.
pbg12345 Posted October 18 Posted October 18 4 minutes ago, Eleniko said: kako si to zakljucio? po tome sto mi je interes stvarne majke neuporedivo veci od interesa porodice sa budjelarom? ma serendam realno nego zaista si zazvucao kao da si sam izneo nekoliko trudnoca ili makar da si ginekolog akuser
Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 Naravno i hvala silama Zla što nisu. Ovde se maltene predstavlja da su surogat majke primorane da uđu u taj odnos, a ne da su to svojevoljno uradile.
Eleniko Posted October 18 Posted October 18 7 minutes ago, Filozof manijak said: Naravno i hvala silama Zla što nisu. Ovde se maltene predstavlja da su surogat majke primorane da uđu u taj odnos, a ne da su to svojevoljno uradile. druže......
mackenzie Posted October 18 Posted October 18 Odlična prilika za Srbiju. Treba SVE dozvoliti pa da lokalni krimosi imaju biznise i oko farmi beba. Još samo to fali. Kad može Uganda i Ukrajina... Mislim nije da de-be nema iskustva iz doba juuuge sa onim pričama oko krađi iz porodilišta. Ali... ELĐIIIIBEEETIIII!!1! koga boli kurac
Eleniko Posted October 18 Posted October 18 8 minutes ago, Filozof manijak said: Tu sam, slobodno reci šta te tišti... zapravo ništa. možda kad bi malo poradio na svojim društvenim percepcijama, za ideju da su svojevoljno prodale svoju matericu bi mogao da dobiješ plaketu nekog libeka. ali meni ni iz džepa ni u džep tako da samo da si nam ti živ i zdrav, ljubi brat.
đorđe geprat Posted October 18 Posted October 18 25 minutes ago, Eleniko said: kako si to zakljucio? po tome sto mi je interes stvarne majke neuporedivo veci od interesa porodice sa budjelarom? interes stvarne majke je da zaradi pare. interes porodice s buđelarom je da dobije dete na taj način. interesi se uklapaju kao u svemukupujem/prodajem. potreba stvarne majke za materinstvom može da se zadovolji veštačkom oplodnjom ili seksom. potreba porodice s buđelarom sem ovako može da se ostvari usvajanjem. ne vidim problem u postojanju zakona koji dozvoljava surogat materinstvo. 2
copkillah Posted October 18 Posted October 18 23 minutes ago, Filozof manijak said: Naravno i hvala silama Zla što nisu. Ovde se maltene predstavlja da su surogat majke primorane da uđu u taj odnos, a ne da su to svojevoljno uradile. Kao što imaš zloupotrebe sa iskorišćavanjima jeftine radne snage, jer neko prosto nema drugu opciju nego da radi za sitne pare iz milion razloga, tako imaš i ovo, ali na jednom drugačijem, usudio bih se da kažem i na gorem nivou. Da. na papiru su to svojevoljno uradile, ali pogledaj realnost. 2
copkillah Posted October 18 Posted October 18 3 minutes ago, đorđe geprat said: interes stvarne majke je da zaradi pare. interes porodice s buđelarom je da dobije dete na taj način. interesi se uklapaju kao u svemukupujem/prodajem. potreba stvarne majke za materinstvom može da se zadovolji veštačkom oplodnjom ili seksom. potreba porodice s buđelarom sem ovako može da se ostvari usvajanjem. ne vidim problem u postojanju zakona koji dozvoljava surogat materinstvo. Ja mislim da to niko ovde realno ne dovodi u pitanje, da je problem samo kako to izgleda u praksi.
Recommended Posts