Svemir Zeka Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 13 minutes ago, mustang said: Ne, nego donor jajnih celija. Da, pa to sam i razumela. Ali ova iz mog članka je bila surogat
Kenji Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 1 hour ago, mustang said: Ne, nego donor jajnih celija. Odgovor na clanak iznad Svaka čast, zaista!
mustang Posted April 9, 2022 Posted April 9, 2022 (edited) 7 hours ago, Svemir Zeka said: Da, pa to sam i razumela. Ali ova iz mog članka je bila surogat Ti s' pila nesto? Ali bukvalno zadji pasus u roze. Znam sa obe strane i surogat i majku preko surogat. Surogat se i dan danas dvoumi da li je to njeno dete, iako genetski nije, a majka ima neki sindrom kilavice da tako kazem, stvarno joj pola stvari fali, ali mi se cini da je u stvari jaca nego sto se pravi. Takav vajb mi odaje. Da se razumemo, moja sestra i ja smo oduvek govorile ako jedna ne moze, druga ce joj ostvariti i da slucajno moja sestra nije zatrudnela, a bas bi zelela, uradila bih zbog nje bez pitanja. Nas dve smo ista genetika. Za drugog nikad u zivotu. U svakom slucaju nije lako surogat majkama, jos ako i one moraju kroz pumpanje jajnih celija da prodju, bockanje ujutru, popodne, uvece, pa jos da se poradjaju, ma idi, brutalno. Zategla bih zakone za svakakvu zloupotrebu, na ozbiljnu robiju. @Kenjiiskreno, nije mi to za neku pohvalu, uradila sam iz srca. I nije "uspelo". Ni jedna od tih 7jajnih ćelija sto su izvadjene nije uspela da oplodi spermatozoide (kojih je em jedva bilo em kako doktori u slengu kazu -lenji). A stavih pod znake navoda jer bolnica u kojoj se to radilo (privatna naravno), posle je izbio skandal da su prodavali celije na black market of svake devojke/zene sa 3+ celije. Tako da se nikad ne zna ...mozda mi neko jednog dana zakuca na vrata i kaze da mi je dete I btw, ti moji super kucni prijatelji kad sam se probudila iz anestezije, prvo pitah jel uspelo, oni meni ne, muz u suzama a zena "whatever" ...bukvalno! Sta fakin whatever sad, a me drkate 3meseca, ona meni whatever! Ja razumem da si ti u soku i da ti je to odbrambeni mehanizam....al nisi ti prolazila kroz to nego ja. Posle toga sam ih odjebala. Muz pizdeo, diiiiivan covek, kolateralna steta bio, i on u paketu sa njom good-bye. U svakom slucaju bih uvela i stroge psihijatrijske testove za sve ucesnike. Nije svako za majcinstvo a nije svako ni da mu se oduzme. Nas test je bio: Jel hoces? Hocu? Pa racun. Edited April 9, 2022 by mustang
Desmond Bojčinski Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 On 8.4.2022. at 20:50, Svemir Zeka said: Trudnoća je invazivno stanje po organizam. Postoji li još neko stanje koje je invazivno po organizam, a opet fiziološko, tj nije patološko?
Svemir Zeka Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 15 minutes ago, desboj said: Postoji li još neko stanje koje je invazivno po organizam, a opet fiziološko, tj nije patološko? Nije mi najjasnije šta ciljaš, ako može malo direktnije
gospa buba Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 On 9.4.2022. at 5:09, mustang said: ... Ni jedna od tih 7jajnih ćelija sto su izvadjene nije uspela da oplodi spermatozoide ... свиђа ми се како гледаш на ствари, али стварно 2
Taihoskopija Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 On 8.4.2022. at 20:38, Lezilebovich said: ne kontam bas toliku dramu ako je neko bez prinude odlucio da zaradi na tome sto je surogat majka i na kraju se ispostavi da je debil koji se nije informisao ? Statistike koje se odnose na procente surogat žena po zemljama su poražavajuće i, naravno, na strani trećeg sveta i eksploatatorskih politika, tako da ugrožavanje zdravlja tog tipa uglavnom nije bez prinude, siromaštvo je baš jaka prinuda u rukavicama. 4 1
Svemir Zeka Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 Iskoristiću ovde mesto da spomenem svoj komentar od pre neki dan: (- mešam te s Taihoskopijom) - mešam i ja samu sebe. Ponekad kad pročitam komentar, pogledam da li sam ja pisala ili ona 1 1
Desmond Bojčinski Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 @Svemir Zeka Ciljam na to da mi nije jasno kako nešto fiziološko, kao trudnoća, može biti invazivno. I da li postoji još neki slučaj inovativnosti u fiziološkim okvirima.
Svemir Zeka Posted April 10, 2022 Posted April 10, 2022 Just now, desboj said: @Svemir Zeka Ciljam na to da mi nije jasno kako nešto fiziološko, kao trudnoća, može biti invazivno. I da li postoji još neki slučaj inovativnosti u fiziološkim okvirima. Pa, to ja citiram lekare kad sam i sama prolazila, nisam se baš nauživala, dobila tri bolesti od kojih sam ostala trajno na lekovima. Iscrpljuje organizam žene, učini je često anemičnom, utiče na kosti i zube, neretko se dobije i paradentoza. Nije to ni nešto nepoznato. Visok pritisak, dijabetes, često imaju okidač u trudnoći. I menstruacija je fiziološka, pa jedan procenat žena nagrabusi s njom neviđeno, zaglavi odlive pa u bolnicu, ima nesvestice tokom ciklusa, bolove koji mogu bukvalno da učine ženu nefunkcionalnom. Psihičke korelate sam ostavila po strani. 2
Eleniko Posted October 17 Posted October 17 izgleda da je djordja meloni zabranila surogatstvo ili ce to biti uskoro obznanjeno koja vremena zivimo, ono fasisti bolji i progresivniji od libtardova 2
Moonwalker Posted October 18 Posted October 18 6 hours ago, Eleniko said: koja vremena zivimo, ono fasisti bolji i progresivniji od libtardova Nemoj da se zaleces sa odusevljenjem. Inace nisam dan istog.
Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 Pokušavam da shvatim u čemu je problem sa surogat majčinstvom?
Recommended Posts