svashtabezneshto Posted October 18 Posted October 18 neće 19 minutes ago, Filozof manijak said: Namera mi je bila da udarim rekontru na izjavu tvoje drugarice (koja je pritajeno rasistička) primerom da je Romkinji iz Srbije jedna Amerikanka, za koju ne znano kakvog je imovinskog stanja, rodila dete. I pretpostavljam, tj.nadam se da niko nije oštećen i loše prošao u tom aranžmanu. I ne mislim da joj je bilo lako, štaviše, što se odlučila n ataj korak. Neće se nikad taj zakon doneti u Srbiji, što kaže Eleniko, jer će se SPC pre svega jako protiviti. Reveal hidden contents Marija se susretala sa raznoraznim komentarima nakon što je objavila da joj je surogat majka pomogla da dobije dete. Šerifovićeva je priznala koliko su je nervirala negađanja povodom ove teme. Ona je otkrila da je žena koja je rodila Maria imala čistačicu u kući i svakodnevne masaže i da je užasno što pojedinci komentarišu da je ta žena maltretirana. ... čitam kako ljudi sede u dnevnicima, emisijama, jutarnjim programima i govore kako je ta žena vezana za radijator, kako je ona maltretirano lice, kako je to... Gospodo draga, radi se o proceduri koja zahteva na hiljade dokumenata, potpisanih papira. Moja surogat majka nije bila vezana za radijator, imala je svakoga dana masaže, čistačicu u kući... Tamo se ne radi o robovlasništvu! naravno da će marija šerifović braniti svoj izbor, to nije nikakv argument. btw, spc neće imati ništa protiv surogata, samo će tražiti da bude ograničeno na bogougodne strrejt parove, kao što nema ništa ni protiv doniranja organa (i ne znam zašto lončar ponovo od crkve traži da se izjasni, mislim, koga boli kurac šta crkva o bilo čemu misli, a posebno ako se crkva već izjasnila i to pozitivno) СПЦ подржава пресађивање органа Пресађивање органа – да, e vivo, од жива човека, и ex cadavere, од покојника, трансплантација срца – условно да, никако e vivo, само ex cadaverе, закључује свој текст о пресађивању органа владика бачки Иринеј. https://www.politika.rs/scc/clanak/118053/Tema-nedelje/Transplantacija-organa/SPC-podrzava-presadivanje-organa
Snow Posted October 18 Posted October 18 Legalizacija surogat-industrije je ideološko pitanje, protivnike apsolutno ne zanima kako bi se to regulisalo, niti kako to izgleda u praksi. Da li Srbija treba da uvede sličan zakon kao Italija, da, ali da se kupci dece u inostranstvu ne kažnjavaju ako dovoljno dugo žive u državi gde su kupili dete. Dakle kupiš dete u Ukrajini, Iranu, Sad, Rusiji ili Kolumbiji izvoli živi tamo, stalno prebivalište 5 ili 7 godina u toj zemlji i možeš da se vratiš bez zakonskih posledica.
le petit nicolas Posted October 18 Posted October 18 (edited) zasto je marija serifovic kupovala majku, kad je zensko? ako nece prirodno, mogla je roditi dete pomocu oplodnje. razumem muskarce koji se hormonizuju i plastikuju na zene, ali zasto zena? mislim da je surogat ok, ako je jedina mogucnost. ali sa vrlo, vrlo strogim nadgledanjem bio, socio i ostalih uslova. kao eutanazija. poz Edited October 18 by le petit nicolas
copkillah Posted October 18 Posted October 18 48 minutes ago, Paul Gompitz said: A kako to izgleda u praksi od ucesnika u diskusiji niko ni ne zna, nego se po difoltu izmastava zla bogatasica koja iz hira placa sirotanku surogat majku koju je pijani muz naterao na tu rabotu i jos ju trudnu mlati. Wtf karikiraš a nije baš tema za sprdnju jbg i nije baš izmaštavanje 1
JozoMujica Posted October 18 Posted October 18 5 hours ago, Eleniko said: pa, sem ograničenja u godinama nijedan drugi uslov nije nešto što se ne može zadovoljiti. ne znam da li je i dalje da se može biti usvojitelj do 45. Može usvojitelj da bude i stariji, samo razlika između usvojitelja i deteta ne može da bude veća od 45 godina. 1
Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 (edited) 7 minutes ago, le petit nicolas said: zasto je marija serifovic kupovala majku, kad je zensko? ako nece prirodno, mogla je roditi dete pomocu oplodnje. razumem muskarce koji se hormonizuju i plastikuju na zene, ali zasto zena? mislim da je surogat ok, ako je jedina mogucnost. ali sa vrlo, vrlo strogim nadgledanjem bio, socio i ostalih uslova. kao eutanazija. poz Pisalo je negde da je iscrpela sve ostale mogućnosti pre nego sto se odlucila za surogat. Sta god to znacilo... Edited October 18 by Filozof manijak 1
Paul Gompitz Posted October 18 Posted October 18 14 minutes ago, le petit nicolas said: zasto je marija serifovic kupovala majku, kad je zensko? ako nece prirodno, mogla je roditi dete pomocu oplodnje. razumem muskarce koji se hormonizuju i plastikuju na zene, ali zasto zena? mislim da je surogat ok, ako je jedina mogucnost. ali sa vrlo, vrlo strogim nadgledanjem bio, socio i ostalih uslova. kao eutanazija. poz Surogat majku uvijek i „kupuje“ neka zena.
Paul Gompitz Posted October 18 Posted October 18 Surogat podrazumijeva zenu koja samo iznosi trudnocu. Zena kod koje je muskarac „narucio dijete“ je biloska majka tog djeteta. 1
Snow Posted October 18 Posted October 18 (edited) To jednostavno nije istina, sam muškarac može da kupi posebno i jajnu ćeliju od nepoznate žene i da naruči dete. Edited October 18 by Snow 1
aram Posted October 18 Posted October 18 1 hour ago, Filozof manijak said: Namera mi je bila da udarim rekontru na ovo bi se mogao svesti skoro kompletan tvoj opus na ovom forumu 1 2
Svemir Zeka Posted October 18 Posted October 18 1 hour ago, Paul Gompitz said: Surogat podrazumijeva zenu koja samo iznosi trudnocu. Zena kod koje je muskarac „narucio dijete“ je biloska majka tog djeteta. Izvini ako je previše lično, ali mislim da imam pravo, budući da se mene komentariše u odnosu na radno mesto počesto. Da li si ti ginekolog?
đorđe geprat Posted October 18 Posted October 18 5 hours ago, copkillah said: Ja mislim da to niko ovde realno ne dovodi u pitanje, da je problem samo kako to izgleda u praksi. ako misliš da bi moglo doći do zloupotrebe zakona, da li misliš da u praksi ama baš svaki zak on može da bude zloupotrebljen? zakoni se donose da bi se ustanovila pravila a u jednom delu iznose se i predviđene kazne za prekršitelje i zloupotrebu, zar ne? lično sam indiferentan , ni za ni protiv, samo mislim da ako postoji namera da se to dozvoli (bilo gde) neka bude ozakonjeno. ako si mislio na moguće predomišljanje surogat majke, to jeste moguće i moralo bi da se reguliše zakonom. ako se ne varam (praštajte ako grešim) spermići se ubacuju u surogat majku i ona rađa dete sa DNK donora. surogat majka bi, teorijski, mogla da se predomisli, složi priču o vezi s ocem itede. valjda zato postoje te agencije/notari
Recommended Posts