Jump to content
IGNORED

FK Partizan 2019/2020

MayDay

Recommended Posts

Posted

dok je ovakve vlasti, mislim na poslednjih 30 godina, ponasanje navijaca nadilazi mogucnosti kluba.

to su pitanja za udbu,vladu, vucica sada ( nisu nevini ni ovi "nasi" iz dosa). 

druga strana ove stvari je da ti mladji navijaci se loze na desnicu tj fashizam ( mislim njihov patriotizam ili nacionalizam je velicanje fashista i 5-okolonasa iz ww2). mene je blam od njih ali ja sam mator, vise sam sklon partizanima i nekakvoj levici ( nadam se).

u pravu je karadjordje- bez politike na nasem stadionu ( moze protiv vucic rezima ali to nije stvar politike)

a ovo kalabic i slicni, e to je dno! 

najcrnje kazne zelim onda. 

ali takve stvari nisu slucajne, rezim i murija kontrolisu navijacke grupe i to ima neki cilj a cilj je sjebati klub zato sto vrli navijac predsednik je veliki zvezdas und psihicki bolesnik. mislim da poslednje sezone zvezde nije isao na buntovnom i nezavisnom severu ni onaj stalni transparent " kosovo je srbija". ni to nije slucajno.

Posted
57 minutes ago, BlackGeorge said:

Zločine su pravili i jedni i drugi ali da ne idemo u off.

Nemoj dalje, sve gore i gore praviš...

Posted (edited)
1 hour ago, BWA said:

kazem da se navija za dres zato sto navijanje za klub moze da znaci da navijas za sve ono sto taj klub danas jeste, ukljucujuci tu i gomilu lopova u i oko kluba. dakle, metafora.

drugo, u mom rodnom kraju na nekoliko hiljada km2 nije bilo nijednog cetnika, a ujak kao dijete iz cisto partizanskog kraja sa svojih14 godina pobjegao u srednju vojnu skolu i postao pukovnik jna, tako da ja sa tradicijom jsd partizan nemam nikakav problem.

medjutim, dozvoli da postoje i oni navijavi koji o bivsoj drzavi i njenoj proslosti nemaju tako afirmativan stav  sto zbog licnih iskustava, sto zbog indoktrinacije od devedesetih naovamo itd.

ako smatras da takvi ne trebaju da navijaju za partizan, ok, ali kako i ko ce im to zabraniti?

sto se tice posrbljavanja, o tome sam pisao na prethodnoj stranici, i tu se slazem u potpunosti.

vidi, mislim da uopšte nije bitno dal neko ima ili nema afirmaivan stav prema Jugoslaviji, u svetlu ovoga o čemu pričamo. naprosto nije bitno. ko što nije bitno dal ja imam afirmativan stav o tome da sunce izlazi na istoku. ono tamo izlazi šta god ja mislio o tome. glupo je uopšte zauzimati tu vrstu stavova o činjenicama koje su zadate, takve kakve jesu. a takva je i činjenica da Partizan (i Zvezda) postoje, i imaju imena kakva imaju , samo i isključivo zato što je tok istorije nakon ww2 bio takav kakav je bio. simboli klubova su vrlo jasni, oni govore o njihovom identitetu. koji očigledno nije promenljiv. sa druge strane, komika situacije je u tome što je dalji tok istorije omogućio da se sada gomila četnikadije ponosno okuplja oko petokrake zvezde i čuva taj simbol kao oči u glavi. očigledno se radi o identitetskom pitanju, da nije tako odavno bi promenili te simbole. ali nisu, niti će. nije li i zgarebački dinamo menjao ime, pa se na kraju opet zove tko kako se zove.

ako bi neko baš i hteo da se svega odrekne, onda bi trebao da se odrekne i titula osvojenih za vreme mrske sfrj i da stavi tačku na tu "mračnu stranu" (a ne da prisvaja trofeje nepostojećih država). ali neće.

svakavi navijaju za Partizan, to nije stvar kontrole ili zabrane. ali oni koji navijaju mlatarajući zastavama zločinaca svakako mu ne služe na čast.

Edited by Ted
Posted

i dinamo i hajduk su promijenili simbole, a uredno racunaju sve trofeje osvojene u sfrj, tako da je ta prica o identitetu klubova malo slozenija nego sto u prvi mah izgleda.

sto se tice mlataranja zastavama zlocinaca, naravno da je u pitanju tesko brukanje i da nikome ne sluzi na cast, to niko nije ni sporio.

Posted
Grafičarem upravlja brat Velje Dunjića, oni su Zvezdina filijala. Ma to za pičko ciganska je baš heavy sranje. Mislim, taj majstor iz fera nije neki majstor iz Niona nego neki preterano revnosni domaćin koji verovatno dobro zna za kontekst ali eto odlučio da nam ga zavuče. Ostale stvari manje više, ali ovo je baš preterano, prokleta pc policija. 
Sve si pobrkao. Graficar vodi slobodan govedarica. On jeste bio neki navijac nekada ali je tu malo drugacija prica i nema bas puno veze sa navijacima.

A brat velje dunjica vodi imt...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted
9 hours ago, Ted said:

Kako misliš svaka čast? Za selo Vranić, možda ili za neki drugi "epski" pohod.

I naravno da taj zločinac nema nikakve veze sa fkp, ali evo sad pravimo neku vezu. Bože sačuvaj i sakloni.

I ne radi se ovde o ideoligiji, već o zdravom razumu. Osoba zdravog razuma i barem površnog nivoa informisanosti (o elementarnim istorijskim činjenicamam) morala bi da se gnuša ovakvih pojava na tribinama.

Ела, какав Вранић и Калабић части ти? Ти очигледно ниси ни површно информисан.

Posted

mlataranje zastavom na kojoj je kalabić je politička poruka te grupe, i kazna je sasvim odgovarajuća. sad, zašto je to neko uradio, ko mu je aminovao nemoguće je raščivijati bez uplitanja aktuelnog predsednika najmoćnije stranke

zlo se sistemski uzgajalo

marš bre svi u 3pm

Posted

Dobro ali jel stvarno bio neki cetnik ili ne? Ja sam bio na istoku blize jugu i stvarno nisam nista primetio. Doduse i Dogodine u Kninu sam video tek kuci. 

Posted (edited)

Guramo dalje.

Prof.Vuletic najavio zalbu i dao ovaj put, po meni, solidnu izjavu o tome ko je osnivac FKP i koje ideje su tu bile u opticaju.

Preshjednik (drzave, a ni kluba) se ne oglasi. Ni Nedarra, a i zashto bi imao je pametnija posla isclanjavanja... ma on i nije u Bgd... ide to telefonom vesarra on kimi ekipica jug i tako...

Da pokusamo da prodjemo Malatyu, bice bas tesko... mada su kvote na njih porasle a na nas pale...

Edited by mozzer
Posted
10 hours ago, BlackGeorge said:

A i ovo oko "pička ciganska" mi je isto nejasno.

Mi smo po svemu sudeći na nekom ogromnom skeneru te "fare" ekipe. Ko zna koliko ih ima na tribinama JNA kada igra Partizan. 

Ti iz FARE su neki iz onog kluba iz rupe pored Arkanove kuće. Njih nikad ni za šta nisu prijavili, a bilo je rasističkih skandiranja tamo ihahaj.

Posted (edited)
29 minutes ago, Tresko said:

Ti iz FARE su neki iz onog kluba iz rupe pored Arkanove kuće. Njih nikad ni za šta nisu prijavili, a bilo je rasističkih skandiranja tamo ihahaj.

Pored toga sto ovlazis na boldovano, lazes.

Zvezda je zahvaljujuci prijavi iz FARE igrala bez publike protiv Salcburga prosle godine. Takodje je kaznjena i za utakmicu protiv CSKA (prazne tribine preinacene u novcanu kaznu).

Edited by pantelia
Posted

izgleda je u pitanju ketski krst, ne kalabić/djujić

Posted
13 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

izgleda je u pitanju ketski krst, ne kalabić/djujić

Pa ako je idiotizam ikako mogao biti veci...

Posted
16 hours ago, 189- said:

ista kazna ko onim rumunima sto su pogodili sudiju petardom

Jel Olimpija kaznjena za meč sa Turcima. Ako su ostali nekaznjeni onda je to skandal. Majmun Ceferin kao sto bi reko Andjus :fantom:

Posted
16 hours ago, mozzer said:

Da ne bude zabune - podrzavam svaku ovakvu odluku UEFA, Kninu, Kalabicu i Muratu NIJE mesto na Stadionu. Na Stadionu bi trebalo da se navija za Fudbalski Klub Partizan i njegove igrace... Vlast nece i ne zeli da resava ove probleme (stavise direktno vlast preko Nedica je napravila tzv frakcije navijaca na Jugu), i dobija se ovo. Dobro da nas nisu izbacili.

+1000

14 hours ago, BlackGeorge said:

Što se tiče istorijskih ličnosti itd., od uprave (Vuletić recimo) očekujem kratak spisak likova koji mogu da se pojave na transparentima;

Koča Popović

Peko Dapčević

Svetozar Vukmanović

Ratko Vujović.

To su osnivači fudbalskog kluba Partizan. 

Svaka čast Nikoli Kalabiću and co.ali oni nemaju veze sa Partizanom. Čak su bili ideološki protivnici. Kome to nije jasno razjasniti mu pa eto, ako ima neki fk kokarda ili fk četnik neka navijaju za taj klub.

Peko, Tempo i ekipa su Titove vazure i vučelići. U Partizanovoj istoriji vrede tačno koliko je vredeo i Franjo Tuđman.

FKP su Ilješ Špic, Bobek, Čik i Matekalo i oni mogu da se pojave na transparentima, a ne udbaški inkvizitori iz maršalove lože.

Za Partizan navijam zbog svog oca, moja ćerka navija zbog mene, a za petokraku me najstrašnije boli kurac.

12 hours ago, BWA said:

kazem da se navija za dres zato sto navijanje za klub moze da znaci da navijas za sve ono sto taj klub danas jeste, ukljucujuci tu i gomilu lopova u i oko kluba. dakle, metafora.

drugo, u mom rodnom kraju na nekoliko hiljada km2 nije bilo nijednog cetnika, a ujak kao dijete iz cisto partizanskog kraja sa svojih14 godina pobjegao u srednju vojnu skolu i postao pukovnik jna, tako da ja sa tradicijom jsd partizan nemam nikakav problem.

medjutim, dozvoli da postoje i oni navijavi koji o bivsoj drzavi i njenoj proslosti nemaju tako afirmativan stav  sto zbog licnih iskustava, sto zbog indoktrinacije od devedesetih naovamo itd.

ako smatras da takvi ne trebaju da navijaju za partizan, ok, ali kako i ko ce im to zabraniti?

sto se tice posrbljavanja, o tome sam pisao na prethodnoj stranici, i tu se slazem u potpunosti.

+1

Za Partizan još uvek navijaju mnogi koji se ne doživljavaju Srbima - Bošnjaci, Makedonci, Slovaci, Bunjevci, Mađari i to srbovanje na tribinama je šteta srazmerna lopovluku svih uprava 30 godina unazad.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...