Jump to content
IGNORED

FK Partizan 2019/2020

MayDay

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, Ted said:

@SNARC

jasno....i ja imam problem da raspoznajem i identifikujem te bradate spodobe i koljače. ali za Boga miloga, šta će to na stadionu, koliki je to stepen ludila. i šta će koji kurac šetalice za carevima, kraljevima, knezovima i sličnim likovima.

ode sve u kurac, ako se tim putem krene. a krenulo se i kanda nema ko da zaustavi.

Što se tiče istorijskih ličnosti itd., od uprave (Vuletić recimo) očekujem kratak spisak likova koji mogu da se pojave na transparentima;

Koča Popović

Peko Dapčević

Svetozar Vukmanović

Ratko Vujović.

To su osnivači fudbalskog kluba Partizan. 

Svaka čast Nikoli Kalabiću and co.ali oni nemaju veze sa Partizanom. Čak su bili ideološki protivnici. Kome to nije jasno razjasniti mu pa eto, ako ima neki fk kokarda ili fk četnik neka navijaju za taj klub.

Posted

Ne može profa, zauzet je, kad je na raspustu vodi tviter ratove

Posted
3 minutes ago, BlackGeorge said:

Što se tiče istorijskih ličnosti itd., od uprave (Vuletić recimo) očekujem kratak spisak likova koji mogu da se pojave na transparentima;

Koča Popović

Peko Dapčević

Svetozar Vukmanović

Ratko Vujović.

Svaka čast Nikoli Kalabiću and co.ali oni nemaju veze sa Partizanom. Čak su bili ideološki protivnici. Kome to nije jasno razjasniti mu pa eto, ako ima neki fk kokarda ili fk četnik neka navijaju za taj klub.

na transparentima ne treba da se pojavljuju nikakve istorijske licnosti, pa ni bivsi partizani jer za fkp navijaju i oni koji se sa tim partizanima iz raznoraznih razloga ne identifikuju.

klupska obiljezja, grlo i dlan su sasvim dovoljni.

Posted

Stvarno bi Kalabić?

Sent from my H3213 using Tapatalk

Posted
26 minutes ago, BWA said:

na transparentima ne treba da se pojavljuju nikakve istorijske licnosti, pa ni bivsi partizani jer za fkp navijaju i oni koji se sa tim partizanima iz raznoraznih razloga ne identifikuju.

klupska obiljezja, grlo i dlan su sasvim dovoljni.

Evo ja sam jedan od onih koji se ne identifikuju ni sa partizanskom ni sa četničkom ideologijom. Mrzim ideologije.

Međutim nemam nikakav problem da se ova četvorica (a bilo ih je još) pojave na motkama. Ne zbog ideologije nego zato što su osnivači. Ali to se naravno neće nikada dogoditi jer je kod tih "navijača" moderno da pokažu da su veliki nacionalisti a eto, navijaju za klub koji su osnovali partizani koji nisu bili nacionalisti.

Zar nije lepše i bolje da nose transparente fudbalera, kao na utakmici protiv Steaue?

Slažem se apsolutno sa drugom rečenicom.

Posted (edited)
56 minutes ago, BlackGeorge said:

Koča Popović

Peko Dapčević

Svetozar Vukmanović

Ratko Vujović.

Kako misliš svaka čast? Za selo Vranić, možda ili za neki drugi "epski" pohod.

I naravno da taj zločinac nema nikakve veze sa fkp, ali evo sad pravimo neku vezu. Bože sačuvaj i sakloni.

I ne radi se ovde o ideoligiji, već o zdravom razumu. Osoba zdravog razuma i barem površnog nivoa informisanosti (o elementarnim istorijskim činjenicamam) morala bi da se gnuša ovakvih pojava na tribinama.

Edited by Ted
Posted
3 minutes ago, Ted said:

Kako misliš svaka čast? Za selo Vranić, možda ili za neki drugi "epski" pohod.

I naravno da taj zločinac nema nikakve veze sa fkp, ali evo sad pravimo neku vezu. Bože sačuvaj i sakloni.

I ne radi se ovde o ideoligiji, već o zdravom razumu. Osoba zdravog razuma i barem površnog nivoa informisanosti (o elementarnim istorijskim činjenicamam) morala bi da se gnuša ovakvih pojava na tribinama.

Izvinjavam se na izrazu. Mislio sam u globalu o četnicima. Zločine su pravili i jedni i drugi ali da ne idemo u off.

Povlačim naravno rečenicu "svaka čast kalabiću".

Posted
2 minutes ago, Ted said:

Kako misliš svaka čast? Za selo Vranić, možda.

pa ima veze sa ideologijom.

srbi koji su pretezno navijaci partizana su ideoloski podijeljeni i to je cinjenica. zasto je to tako, duza je prica i nije ni vrijeme ni mjesto da o tome polemisemo.

upravo iz tog razloga navijamo za dres, a na transparentima ne bi trebalo da bude mjesta za likove koji kod ovako ili onako ideoloski opredijeljenih navijaca izazivaju razlicite pobude, a klub pada u drugi plan i u krajnjoj liniji trpi stetu.

Posted
5 minutes ago, BlackGeorge said:

Zločine su pravili i jedni i drugi ali da ne idemo u off.

🤮

Posted
10 minutes ago, BWA said:

pa ima veze sa ideologijom.

srbi koji su pretezno navijaci partizana su ideoloski podijeljeni i to je cinjenica. zasto je to tako, duza je prica i nije ni vrijeme ni mjesto da o tome polemisemo.

upravo iz tog razloga navijamo za dres, a na transparentima ne bi trebalo da bude mjesta za likove koji kod ovako ili onako ideoloski opredijeljenih navijaca izazivaju razlicite pobude, a klub pada u drugi plan i u krajnjoj liniji trpi stetu.

Klub mora jasno i glasno da zauzme stav povodom toga. Da zabrani politizaciju na tribinama.

Morali bi konkretno da krenu sa individualizacijom krivice - zašto da budemo kažnjavani zbog pojedinaca, ako ne moramo? Jel imaju kamere instalirane još od utakmice protiv Skenderbega? Imaju. Pa, šta se čeka?

Mi smo stalno uefi na tapetu. Stalno idemo iz prekršaja u prekršaj. Iz kazne u kaznu. Zato su i ovako jače kazne nego što mislimo da zaslužujemo. Sledeći put možemo očekivati još jaču kaznu, tri, pa pet mečeva bez publike. Ni izbacivanje iz evrope nije daleko.

Posted (edited)

@BWA

pa nije baš da navijamo za dres nego za klub. niko ne navija za dres.

a sviđalo se to nekome ili ne, sam naziv kluba i istorijske okolnosti u kojima je nastao ukazuju da je nastao na antifašističkim tekovinama, baš kao i država u kojoj je nastao. Partizan je Jugoslovenski klub, bio i biće. to što je, od početka 90-tih morao prisilno i veštački da se "posrbljava" ne menja ništa na suštini. to je ono što se sa Zvezdom pokušava, da se napravi predstava kao da je Sveti Sava lično osnvao taj klub i da nikakve veze sa Jugoslavijom nema i da je u njoj bio toliko tlačen da je, siroma, završio kao najtrofejniji klub.

tako da, kome se ne sviđa činjenično stanje, ima punu slobodu da navija za koga god želi, alli nema slobodu da menja DNK kluba kako bi ga upodobio svojim svetonazorima ili iskrivljenim predstavama o realnosti.

a Srbi, ako već o nama pričamo, nisu toliko ideološki podeljeni, koliko su, nažalost, beskrajno neinformisani, slabo obrazovani i povodljivi. ideološki sukobi se vode na nivou tzv elita, a onda se to preliva u pučanstvo, pa ti se na kraju pojave nekavi maloumnici na tribinama koji mlataraju zastavama koljača i ubica, koji sa klubom i njegovom istorijom ama baš nikakve veze nemaju.

Edited by Ted
Posted
Just now, BlackGeorge said:

Klub mora jasno i glasno da zauzme stav povodom toga. Da zabrani politizaciju na tribinama.

Morali bi konkretno da krenu sa individualizacijom krivice - zašto da budemo kažnjavani zbog pojedinaca, ako ne moramo? Jel imaju kamere instalirane još od utakmice protiv Skenderbega? Imaju. Pa, šta se čeka?

Mi smo stalno uefi na tapetu. Stalno idemo iz prekršaja u prekršaj. Iz kazne u kaznu. Zato su i ovako jače kazne nego što mislimo da zaslužujemo. Sledeći put možemo očekivati još jaču kaznu, tri, pa pet mečeva bez publike. Ni izbacivanje iz evrope nije daleko.

Utopija burazeru. Ne znam što svaki put mora da se ponavlja da je država ta koja stoji iza navijača. Da te pitam jel znaš možda ko je glavni u Grafičaru, ko upravlja tim klubom? Zašto misliš da se policija cima da smesti 3 frakcije navijača na tribine kad bi im osamdeset puta lakše bilo da zabrani ulaz jednima i otera ih na neku žensku košarku ili još lakše da ih rasformira jednostavno. Pa neće to uraditi dok god im trebaju. Nije Nedić napravio drugu frakciju navijača ko što je neko napisao ali im država omogućava da dejstvuju, nije bez razloga sigurno. A ako će kažnjavati i ubuduće za "pičko ciganska", jbg pomiri se sa tim da pola utakmica ćemo minimum igrati pred praznim tribinama. To se nikad neće iskoreniti i za to nisu odgovorne navijačke grupe, to skandiranje je išlo sa zapada. 

Posted (edited)
12 minutes ago, theanswer said:

Utopija burazeru. Ne znam što svaki put mora da se ponavlja da je država ta koja stoji iza navijača. Da te pitam jel znaš možda ko je glavni u Grafičaru, ko upravlja tim klubom? Zašto misliš da se policija cima da smesti 3 frakcije navijača na tribine kad bi im osamdeset puta lakše bilo da zabrani ulaz jednima i otera ih na neku žensku košarku ili još lakše da ih rasformira jednostavno. Pa neće to uraditi dok god im trebaju. Nije Nedić napravio drugu frakciju navijača ko što je neko napisao ali im država omogućava da dejstvuju, nije bez razloga sigurno. A ako će kažnjavati i ubuduće za "pičko ciganska", jbg pomiri se sa tim da pola utakmica ćemo minimum igrati pred praznim tribinama. To se nikad neće iskoreniti i za to nisu odgovorne navijačke grupe, to skandiranje je išlo sa zapada. 

Znam da je utopija...uglavnom za većinu stvari.

Ali to nas ne sprečava da zdravorazumski o tome ovde raspravljamo i da utvrdimo još jednom ko nam pravi probleme. Da nam ne bude opet kriv stanković, čeferin.. jbg ako ste nemoćni oko navijača onda je to to. Sledeći put neka nas izbace jer su nam vezane ruke. Nema ljutiš. Što seješ to i žanješ.

Ne znam za grafičar i ko upravlja klubom. Neko iz Partizana? 

A i ovo oko "pička ciganska" mi je isto nejasno.

Mi smo po svemu sudeći na nekom ogromnom skeneru te "fare" ekipe. Ko zna koliko ih ima na tribinama JNA kada igra Partizan. 

Edited by BlackGeorge
Posted

Grafičarem upravlja brat Velje Dunjića, oni su Zvezdina filijala. Ma to za pičko ciganska je baš heavy sranje. Mislim, taj majstor iz fera nije neki majstor iz Niona nego neki preterano revnosni domaćin koji verovatno dobro zna za kontekst ali eto odlučio da nam ga zavuče. Ostale stvari manje više, ali ovo je baš preterano, prokleta pc policija. 

Posted
2 minutes ago, Ted said:

@BWA

pa nije baš da navijamo za dres nego za klub. niko ne navija za dres.

a sviđalo se to nekome ili ne, sam naziv kluba i istorijske okolnosti u kojima je nastao ukazuju da je nastao na antifašističkim tekovinama, baš kao i država u kojoj je nastao. Partizan je Jugoslovenski klub, bio i biće. to što je, od početka 90-tih morao prisilno i veštački da se "posrbljava" ne menja ništa na suštini. to je ono što se sa Zvezdom pokušava, da se napravi predstava kao da je Sveti Sava lično osnvao taj klub i da nikakve veze sa Jugoslavijom nema i da je u njoj bio toliko tlačen da je, siroma, završio kao najtrofejniji klub.

tako da, kome se ne sviđa činjenično stanje, ima punu slobodu da navija za koga god želi, alli nema slobodu da menja DNK kluba kako bi ga upodobio svojim svetonazorima ili iskrivljenim predstvama o realnosti.

a Srbi, ako već o nama pričamo, nisu toliko ideološki podeljeni, koliko su, nažalost, beskrajno neinformisani, slabo obrazovani i povodljivi. ideološki sukobi se vode na nivou tzv elita, a onda se to preliva u pučanstvo, pa ti se na kraju pojave nekavi maloumnici na tribinama koji mlataraju zastavama koljača i ubica, koji sa klubom i njegovom istorijom ama baš nikakve veze nemaju.

kazem da se navija za dres zato sto navijanje za klub moze da znaci da navijas za sve ono sto taj klub danas jeste, ukljucujuci tu i gomilu lopova u i oko kluba. dakle, metafora.

drugo, u mom rodnom kraju na nekoliko hiljada km2 nije bilo nijednog cetnika, a ujak kao dijete iz cisto partizanskog kraja sa svojih14 godina pobjegao u srednju vojnu skolu i postao pukovnik jna, tako da ja sa tradicijom jsd partizan nemam nikakav problem.

medjutim, dozvoli da postoje i oni navijavi koji o bivsoj drzavi i njenoj proslosti nemaju tako afirmativan stav  sto zbog licnih iskustava, sto zbog indoktrinacije od devedesetih naovamo itd.

ako smatras da takvi ne trebaju da navijaju za partizan, ok, ali kako i ko ce im to zabraniti?

sto se tice posrbljavanja, o tome sam pisao na prethodnoj stranici, i tu se slazem u potpunosti.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...