Arkadija Posted April 3, 2019 Posted April 3, 2019 (edited) 4 hours ago, Jumanji said: Dobro, al mene zanima sta je govorio tada strinin Gajgerov...? A sta li bi danas rekao Tada je govorio "žakopavanje, šinko". Coktao je čim se uključi, nad zelenom salatom i spanaćem je divljao (lično čula i videla). Danas ne bih znala, nismo u velikoj ljubavi sa strinom, a ni sa stricem. Edited April 3, 2019 by Arkadija
kud u maglu Simoviću Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 pogledaj obavezno. odlično urađeno, svi elementi. sad, u fiziku se ič ne razumem, moguće da ima i lupanja gluposti. al moguće posledice su delovale zastrašujuće čak i crno/belo predstavljanje komunističkih funkcionera ne bode toliko oči. klasična postavka good vs. bad boys
Escalade Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 26 minutes ago, mustang said: mene strah da se ne potresem secam se kako dokumentarca o Cernobilju i kako su slali ljude u sigurnu smrt govoreci im da ce ih oprema zastiti, a oprema bila chemical resistant a ne radiation preskacem
J-♣ Posted May 14, 2019 Posted May 14, 2019 uh, sunce ti, koliko je ovo surovo, a realno šta će tek biti u sledeće 3 epizode? ocena posle druge epizode nije pala, i dalje 9,5 što govori kakva je serija
čekmeže Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 8 hours ago, Escalade said: secam se kako dokumentarca o Cernobilju i kako su slali ljude u sigurnu smrt govoreci im da ce ih oprema zastiti, a oprema bila chemical resistant a ne radiation preskacem Prema wikiju (sva imena u seriji su prava) 1 je 2016. bio živ, a drugi je umro 20 godina posle nesreće od srca. Što ne umanjuje činjenicu da su oni dobrovoljno pošli na taj zadatak misleći da će umreti. S obzirom na to kakvu su katastrofu sprečili, njihovo delo je sam vrh ljudskih dostignuća. Imena su Aleksej Ananenko, Valeri Bezpalov i Boris Baranov.
Arkadija Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 7 hours ago, J-♣ said: uh, sunce ti, koliko je ovo surovo, a realno šta će tek biti u sledeće 3 epizode? ocena posle druge epizode nije pala, i dalje 9,5 što govori kakva je serija Čišćenje krova, ojačavanje dna i pravljenje sarkofaga. Sve titanski poduhvati.
April Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 Ja bio u vojci. Gurali nam zelenu salatu svaki dan. Ali su nam zato zabranili da se sunčamo goli po krovovima. p.s. Baš ste me napal_li, gledam seriju za vikend.
kud u maglu Simoviću Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 (edited) 51 minutes ago, čekmeže said: Prema wikiju (sva imena u seriji su prava) 1 je 2016. bio živ, a drugi je umro 20 godina posle nesreće od srca. Što ne umanjuje činjenicu da su oni dobrovoljno pošli na taj zadatak misleći da će umreti. S obzirom na to kakvu su katastrofu sprečili, njihovo delo je sam vrh ljudskih dostignuća. Imena su Aleksej Ananenko, Valeri Bezpalov i Boris Baranov. kakvi heroji @April izašle su tek dve epizode. utorkom je premijera @namenski po scenaristima, znali su gde idu. posredno, ali su znali. dramatizacija događaja, da izgleda zanimljivije tv plebsu Edited May 15, 2019 by kud u maglu Simoviću
J-♣ Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 14 minutes ago, Arkadija said: Čišćenje krova, ojačavanje dna i pravljenje sarkofaga. Sve titanski poduhvati. Da, to im sledi, jer se tako i događalo. Sarkofagom zaustavili pa baš u izvornom značenju nesagledivu katastrofu (neverovatno koliko je ta reč devastirana kod nas, a značenje joj otupljeno). Ne napisah precizno, glavna impresija mi je koliko birokratija može da zakoči struku, nauku, svakog voljnog i posvećenog da bespoštedno pomogne.
namenski Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: @namenski po scenaristima, znali su gde idu. posredno, ali su znali. dramatizacija događaja, da izgleda zanimljivije tv plebsu Znali su neposredno, jasno i glasno, uostalom niko nije blesav, na stranu dramatizacije. Seriju ne gledam, postao sam alergican na zapadnetm pokusaje tumacenja dogadjaja u CCCP/Rusiji posle jednog ogavnog filma o snajperima. A sto se tv plebsa tice, koga zanima moze da potrazi ondasnje zlurade komentare raznih Gardijana i NYT-ova o sovjetskim 'biorobotima' koje nemilice trose... Obaska sto sinoc bas na forumu procitah aber da fali dobrovoljaca za borbu protiv poplava... Zakoni trzista valjda...
namenski Posted May 15, 2019 Posted May 15, 2019 10 minutes ago, J-♣ said: Ne napisah precizno, glavna impresija mi je koliko birokratija može da zakoči struku, nauku, svakog voljnog i posvećenog da bespoštedno pomogne. 'Oce to sa birokratijama, narocito ako su nepodobne. Nije to kao u Japanu, gde je prva reakcija vlade, nekoliko dana posle katastrofe, bila: odlučno tražimo od Tokijske elektroenergetske kompanije da brzo deluje, inace izjava vrlo bitnog ondasnjeg glavnog sekretara kabineta, gospodina po imenu Jukio Edano... Da bi se cela stvar sto se birokratije tice zavrsila tako sto je Tokyo Electric Power Co, poznatiji kao Fukushima TEPCO, kao svaka drustveno odgovorna kompanija, obnarodovao kvartalni gubitak od oko 3.5 milijardi US$ slucajno dan posle nacionalizacije kojim je elektrana postala vlasnistvo japanskih poreskih obveznika obaveznih da spreme kesa u iznosu od oko 12 milijardi US$... Sa sve upadljivim cutanjem o Fukusimi cije nimalo naivne posledice, merljive sa cernobilskim, ni izdaleka nisu talambasane okolo. Da se tv plebs ne potrese, a i filmovi poput Kineskog sindroma nisu vise in, sada se prave patriotskitm filmovi o snajperistima...
Recommended Posts