Nesh Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 (edited) Galipolje. Ajd da kazem da nije jedan kadar, nego vise, ali izdvojicu dva. Gibson i prijatelj idu preko pustinje ne bi li stigli do odredista gde ce se prijaviti kao dobrovoljci za Prvi svetski rat. Srecu coveka s kamilom. Ovaj im daje hranu i vodu, da skratim, pita ih gde idu. oni mu kazu da je poceo rat, pita ko ratuje, jedan od njih objasni, ovom i dalje nije jasno zasto oni idu u rat. Jedan od buducih dobrovoljaca kaze "da Nemci ne bi dosli ovde". "Neka dodju." Dijalog je po secanju, mozda ne bas najpreciznije prenet. Edited October 22, 2018 by Nesh
zorglub Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 43 minutes ago, Ras said: Zaboravio sam koje je značenje ovog kadra? De Nirovo napušeno lice bilo mi je i ostalo simbol za ono posle, nakon što se sve već desi i nakon što je nestao život koji si poznavao. U vreme kada sam po prvi put gledao film, još u srednjoškolskim danima shvatao sam intuitivno, ili tek naslućivao. Kasnije sam učio. Scena kada Frenk (Fonda) u krevetu "ubeđuje" Džil u prepuštanje tapije nad Sweetwater parcelom počinje ovim kadrom. Sledi izgradnja stanice i gradića oko stanice od strane Šajenovih ljudi (thousands of thousands), pa licitacija koju preuzima Harmonika nagradom za Čajena (there were no dollars in those days).
Mil@n Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 (edited) The Warriors. Kakva jebena filmčina. Edited October 22, 2018 by Mil@n
adam Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 idi i smotri - svi krupni kadrovi mi se slivaju u tu strasnu transformaciju deteta u starca. nocima sam ga sanjao i budio se u ledenom znoju. sigurno najtezi film koji sam odgledao u zivotu. od kadrova koji su mi se urezali drugacije, toplije, bih izdvojio scenu u prirodi iz burdusa mice popovica, kad se burdus i rajka nadju na kanalu, savrsen omaz svim doruccima na travi i piknicima kroz istoriju slikarstva. inace, taj film se sastoji od gomile savrsenih kadrova uz povremeno pevanje i pricanje, samo ovaj u prirodi mi je posebno zanimljiv.
francuski sobar Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 malo grandioznih apokalipsa valkire u sucu sibirski berberin "prvomajska" parada rajanova kći oluja na hridima crni narcis boje i lokacija
Ras Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 2 hours ago, zorglub said: Scena kada Frenk (Fonda) u krevetu "ubeđuje" Džil u prepuštanje tapije nad Sweetwater parcelom počinje ovim kadrom. Sledi izgradnja stanice i gradića oko stanice od strane Šajenovih ljudi (thousands of thousands), pa licitacija koju preuzima Harmonika nagradom za Čajena (there were no dollars in those days). Ipak sasvim drugačiji kontekst od ovog sa De Nirom. Ako smem da dodam, ovaj iskrivljeni De Nirov osmeh asocira i na kez mačke iz Alise u zemlji čuda. The Party obiluje sjajnim scenama i kadrovima, a jedan od onih koji mi se urezao u sećanje je ovaj sa nadobudnim mačo kaubojem, zvezdom neke tv serije, koji sve vreme muva gošću strankinju koja slabo govori engleski, a Hrundi ga igračkom pištoljem ciljajući i mašeći metu zvekne posred čela baš kada ovaj (pred tom gošćom) demonstrira svoje umeće za bilijarskim stolom:
fikret selimbašić Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 (edited) 14 minutes ago, Ras said: The Party obiluje sjajnim scenama i kadrovima, a jedan od onih koji mi se urezao u sećanje je ovaj sa nadobudnim mačo kaubojem, zvezdom neke tv serije, koji sve vreme muva gošću strankinju koja slabo govori engleski, a Hrundi ga igračkom pištoljem ciljajući i mašeći metu zvekne posred čela baš kada ovaj (pred tom gošćom) demonstrira svoje umeće za bilijarskim stolom: Nisam ni pročitao tvoj post ali čim sam vidio sliku znao sam da je na njoj "Vajoming" Bil Kelso Ostali su to ime i lik pohranjeni u mojoj memoriji iako Party nisam gledao bar dvadeset i pet godina. Inače, jedan od najdražih domaćih. Edited October 22, 2018 by fikret selimbašić
Ras Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 Nisam zapamtio kaubojevo ime, iako sam film ponovo gledao pre desetak dana - bila mi je potrebna doza dobrog humora, da inicira smeh.
ToniAdams Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 11 minutes ago, Ras said: Nisam zapamtio kaubojevo ime kaligula
beyoncé Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 30 minutes ago, Majo said: ceo film The Fall
mustang Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 4 hours ago, Locust said: Ikiru i taj. bila bih veoma razocarana u sebe da ne sedim na toj ljuljasci. ta scena mi je podstrek
3opge Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 1 hour ago, Majo said: ceo film The Fall je kadar za kadrom: super-romantican film, jos kad opichi Bendzovu sedmicu....
Recommended Posts