Jump to content
IGNORED

NBA 2018/19

theanswer

Recommended Posts

Posted

Данас су показали све оно што их је "красило" прошле сезоне, а.к.а. дивљали су. Озбиљна екипа као Милвоки такве једе за доручак.

• Replies 7.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• theanswer

526

• pbg12345

523

• Amos

512

• 1n54jd3r

300

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Sakramento sa Foxom u petorci završava napade u 5 sekundi. Nije mi se sviđao prošle godine, sad mi se sviđa još manje... klasičan nabijač statistike. A to ni ne krije, eto kao plus :) Milvoki šutnuo 56 trojki... serem im se u ton film. Za mene je ova utakmica poster child kako košarka ne treba da izgleda. Možda u razvojnoj ligi, al to me ne zanima svakako...

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Posted
Sakramento sa Foxom u petorci završava napade u 5 sekundi. Nije mi se sviđao prošle godine, sad mi se sviđa još manje... klasičan nabijač statistike. A to ni ne krije, eto kao plus smile.png Milvoki šutnuo 56 trojki... serem im se u ton film. Za mene je ova utakmica poster child kako košarka ne treba da izgleda. Možda u razvojnoj ligi, al to me ne zanima svakako...

Što tebrex, dali su 22 trojke to je skoro 40%, odličan timski procenat. Ko im je kriv što su šuplji u odbrani ali baš na svakoj poziciji, i prva petorka i izmene.
U košarci je pravilo napadaj protivnika tamo gde je najslabiji konstantno. U slučaju Kingsa Bucksi su mogli da biraju kako će da ih napadaju.
Posted

Bjelici kao da je neko rekao da ce da bude prenosen u Srbiji. Tri puta mu je ispala lopta jos u prvoj cetvrtini, vola nije mogao da ubode, pa je razbijao maler pokusajem trojke s 9 metara. Nisu Kingsi bas toliko ocajni, ali bi pukli od Bucksa i da su odigrali bolje.

Posted

U crnogorskom derbiju - Vucevic uspjesniji od Popovica. :fantom:

Posted
10 hours ago, arheolog1981 said:

Sakramento sa Foxom u petorci završava napade u 5 sekundi. Nije mi se sviđao prošle godine, sad mi se sviđa još manje... klasičan nabijač statistike. A to ni ne krije, eto kao plus :) Milvoki šutnuo 56 trojki... serem im se u ton film. Za mene je ova utakmica poster child kako košarka ne treba da izgleda. Možda u razvojnoj ligi, al to me ne zanima svakako...

+~, dva puta sam gledao Sacramento ove godine, solidno divljaju, baš me zanima koliko im prosečno traje napad. 

I zvanično, pošto sam gledao nba ove i prošle godine više nego u proteklih 10, pa imam neki uzorak - a na temu o kojoj se već diskutovalo - ova košarka u odnosu na ono što sam gledao 90ih i početkom 2000ih (a gledao sam sve živo i mrtvo, bez izuzetka) je go kurac u smislu zalaganja, mestimične kurcobolje u odbrani pa i želje za pobedom, silovanja napada u smislu šutiranja trojki i forsiranja 1on1 i pick n rolla, složiću se sa tadašnjom tezom da je igra evoluirala i individualni talenat i kvalitet je ludački visok, ali pristup je pomalo cirkusantski, kao da svi čekaju play off pa da se malo potrude. To je toliko očigledno u nekim utakmicama da jednostavno boli, prosto ne možeš kao gledalac da se involviraš u utakmicu kada vidiš da igrače zabole penis.

Posted

Sinoć ni napad Baksa nije trajao duže, Midlton i Janis skoro sve završavaju max u 10. sekundi.

Na osnovu čega to sinoć ima veze sa zalaganjem i kako znate da su se 90ih više zalagali? Npr Netsi i Bulletsi u novembru neke tamo '95 pred manjom publikom i u dvorani i tv ekranima nego sada, kao odvaljivali su?

Posted

treba otvoriti sport za gerijatriju za ove "Nekad se igrala praaava kosarka" i "To kod Zeljka ne bi smelo" postove. 

Posted

Realno, očekivao sam ovaj generički neiventivni komentar i ranije.

Ako neko ne voli da gleda ovu sprdačinu u kojoj se jebeni Šampert ispucava sa 8 metara čim dobije loptu, a Bruk Lopez ni ne ulazi unutar linije, dok se 50% napada završava trojkama iz dotrčavanja, odmah je gerijatrija. Ovo košarka je govno, Kari i GSW su revolucionalizovali košarku, kako smo i pričali, ali ovo je otišlo predaleko. Ko voli nek gleda, meni ovo ne liči na sport ukoji sam se zaljubio. Ali ako može molba, da one kojima se ovo ne sviđa, ne prozivate odmah za žaaal za mladost i slične gluposti, smislite nešto pametnije makar.

Posted

Just now, Ivo Petović said:

Ako neko ne voli da gleda ovu sprdačinu u kojoj se jebeni Šampert ispucava sa 8 metara čim dobije loptu, a Bruk Lopez ni ne ulazi unutar linije, dok se 50% napada završava trojkama iz dotrčavanja, odmah je gerijatrija. 

Ne osvrći se, ipak je u pitanju Joe D, bez konkurencije najveći smarač košarkaškog pdf-a ikada. 

Posted

Hvala bro, od tebe ne moze mnogo veci kompliment da se dobije.

Posted
3 minutes ago, Joe D said:

Hvala bro, od tebe ne moze mnogo veci kompliment da se dobije.

Nema frke bro, da si nam nadrkan još 100 godina.

Posted (edited)

Što se tiče zalaganja, odličan reper su All Star utakmice. Više energije i zalaganja je bilo na AS utakmicama 80-ih i 90-ih nego na regularnim utakmicama danas (da ne pominjem na šta AS utakmice danas liče).

Vrlo je prosto - svi se štede, svi se čuvaju, igrači su postali previše vredan asset, odsustvuje se zbog zanoktice, zdravi igrači u prajmu preskaču b to b utakmice i tako dalje i tome slično (da ne govorim da igrači sami odlučuju kad će igrati, a kad ne, a klubovi mogu samo da se slikaju). Drugi je mindset potpuno (i mnogo veća lova), to je i jedan od razloga što objektivno nedostaje energije - osim što se igra brže i što je, samim tim, važnost poseda manja, važnost utakmice je manja itd. Da ne govorim o mom ličnom sudu, a to je da je, osim napredne statitike, jedan od glavnih razloga za ovakvu košarku jednostavna linija manjeg otpora (što bi se neko cimao sa driblingom i kontaktom, dobijao udarce u reketu, kad može da se cepa sa 9 metara odmah po prijemu (naravno, većina igrača je šut navežbala do savršenstva, to je apsolutni no contest sa košarkom od pre 20 godina).

Kari je bio unique kad se pojavio, niko to tada nije mogao da radi kao on. Onda se pojavio Houston sa svojim korner trojkama i baziranjem igre na tome. Onda su se svi prilagodili i sad nema više od 30 igrača u celoj ligi koji ne šutiraju trojke. Što je kul, ali takav skill više nije unikatan, a trojka koja se postiže u svakom drugom napadu više nema istu vrednost kao trojka koja se postizala u svakom petom anapadu. Prosto će se i unikatna prednost koju su igrači i timovi time sticali istopiti i moraće se smisliti neki novi vid evolucije igre. Nadam se da će to biti nešto gledljivije od ovoga, makar za mene. Stvarno mi nije nikakav doživljaj gledati Bruka Lopeza od 2.15. kako šutira trojke sa 8 metara čim dobije loptu. Radije bih gledao vaterpolo.

No, dok Kinezi gledaju i kupuju dresove, a sterilni japiji pune dvorane i žvaću hamburgere, ko sam ja da se bunim.

Edited by Ivo Petović
Posted
15 minutes ago, Ivo Petović said:

Realno, očekivao sam ovaj generički neiventivni komentar i ranije.

Ako neko ne voli da gleda ovu sprdačinu u kojoj se jebeni Šampert ispucava sa 8 metara čim dobije loptu, a Bruk Lopez ni ne ulazi unutar linije, dok se 50% napada završava trojkama iz dotrčavanja, odmah je gerijatrija. Ovo košarka je govno, Kari i GSW su revolucionalizovali košarku, kako smo i pričali, ali ovo je otišlo predaleko. Ko voli nek gleda, meni ovo ne liči na sport ukoji sam se zaljubio. Ali ako može molba, da one kojima se ovo ne sviđa, ne prozivate odmah za žaaal za mladost i slične gluposti, smislite nešto pametnije makar.

ne sivdja se ni meni, pola utakmica uospte ne mogu da gledam, ali lopez koji sluzi samo da skace i siri odbranu daje rezultat. gikovi su doveli kosarku na ovaj nivo gde je pola utkamica negledljivo. sto se odbrana tice, tu nema poredjenja, mnogo se bolje odbrane igraju danas

Posted
4 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

ne sivdja se ni meni, pola utakmica uospte ne mogu da gledam, ali lopez koji sluzi samo da skace i siri odbranu daje rezultat. gikovi su doveli kosarku na ovaj nivo gde je pola utkamica negledljivo. sto se odbrana tice, tu nema poredjenja, mnogo se bolje odbrane igraju danas

Na osnovu čega nema poređenja? Neki podatak?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...