SNARC Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 8 hours ago, nezvanova said: hvala snarcu za info o restoranu, ja nisam uspela na pristojan da naidjem u mojim zaista cestim posetama temisvaru. za koji dan probamo pa javljamo! Kazem "Molim" To je predgradje Temisvara, Djirok (Giroc). Elitni deo, rekao bih ..po kucama tu. Overite obavezno dok je lepo vreme, cirkus je cega sve ima..od potoka sa koi saranima, labudovima i patkama oko restorana, vestackog vodopada..tanke su sanse da se ne odusevite, pogotovu ako decurliju neku vucarate. Opcija B je restoran Dinar u gradu..koji je filijala vrsackog restorana Dinar (ili kakvi su vec sad tu vlasnicki odnosi), za kojim Rumuni iz nekog razloga otkidaju. TM je lep nekako uvek..pogotovu sad kad studentarija navali nazad .
ToniAdams Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 da, rumunji se loze na srbsku kuhinju, iz nekog razloga. valjda sto je njihova bulja. jbt, sve je nezacinjeno plus se loze na palentu.
mlatko Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Zapad je zapadInviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
gospa buba Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 preporuchujem npr turu 'pekare temishvara' koju je osnovao i osmislio moj momak: idesh jednom stranom ulice u svakoj pekari kupish po neshto, dokle jma da se ide i kupuje, promenish stranu vratish se pomocu iste tehnike. jedesh sve vruce i odmah sent from bubamoto
SNARC Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 1 hour ago, ToniAdams said: plus se loze na palentu. Mamaliguca..tvrde da su je oni izmislili. Mosh misliti, kuvani mleveni kukuruz.
ToniAdams Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 pa to, kao to je nase nacionalno jelo videces dojaja je, ono palenta sa jajetom preko.
Skyhighatrist Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Dinar je ok, ali ono, srpska kuhinja... Mi smo se super proveli i klopali u Joy pubu, sportski kafe, milijun ekrana i bilijara, navijanje ko na stadionu... Ako bi da pogledate neku tekmu dok klopate, preporuka. Also, kad smo kod pekara, mislim da nismo pojeli ništa sa sirom, a da nije bio sladak sir
SNARC Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Oni u principu nemaju svoju kuhinju..ili ako je i imaju, dosta slici svim komsijskim zemljama. Onaj restoran, Daf junior..tamo je hit ponuda kolenica..dobijes ogroman komad mesa. Ali je nekako sve neslano i nezacinjeno za nas ukus.
gospa buba Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Oni u principu nemaju svoju kuhinju..ili ako je i imaju, dosta slici svim komsijskim zemljama. Onaj restoran, Daf junior..tamo je hit ponuda kolenica..dobijes ogroman komad mesa. Ali je nekako sve neslano i nezacinjeno za nas ukus. ko na balkanu ima u principu svoju kuhinju, a da nije smeshao otomane i madjare u nekom odnosu? ne kazem da je neshto to loshe, meshavine neretko*** daju nove kvalitete, ali se ne treba mnogo majati oko autentichnosti, nema smisla... *** dizem za uvek. i u genetici i u ishrani sent from bubamoto
SNARC Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Gospo..udarate retko ali precizno i surite sustinu
gospa buba Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 naravno, shto da dangubimo. i rumuni isto imaju najlepshe devojke cevape i rakiju, samo se drugachije zovu sent from bubamoto
nezvanova Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 ne bih da protivrecim u o principu dobronamernoj i nepogresivoj bubici, ali to za rumunske cevape i djevojke, jos uvek nije tacno. sto ne znaci da nece biti za koju godinu ili deceniju, ali za sad mici su im u 90% slucajeva uzasni, a cure... pa nesto ipak manje lepe od zapadnih a pogotovo jugozapadnih komsinica (valjda su hercegovke, dalmatinke i crnogorke jugozapadne - meni one i beogradske mesavin - generalske cerke i ti krizanci beogradskih balerina i krsnih dinaraca, najlepsije od svih cura iz sireg regiona... do kijeva
ToniAdams Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 5 hours ago, gospa buba said: preporuchujem npr turu 'pekare temishvara' koju je osnovao i osmislio moj momak: idesh jednom stranom ulice u svakoj pekari kupish po neshto, dokle jma da se ide i kupuje, promenish stranu vratish se pomocu iste tehnike. jedesh sve vruce i odmah sent from bubamoto jel ima momak obline?
kud u maglu Simoviću Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 što se ne konsultuje @Moća, expert za rumunjski meni je onomad dao odlične tipove za oradeu
Recommended Posts