March 10Mar 10 39 minutes ago, Mil@n said: Kakva je situacija sada dok nije leto na onim graničnim prelazima, ima li koga i kada? Nikako da urade trajni prelaz bednici, a pre više od četiri godine je staza završena. 30 minutes ago, ivy said: 23.24. i 25. maja je 3 dana otvorena granica a ima i neki muzicki festival u Temisvaru Znam sve, pratio sam i izgradnju staze skoro svakodnevno i vozio po njenim delovima dok je rađena. Imam dosta fotki iz tog perioda, pokačiću kad ih sortiram. Evo jedne odmah
March 11Mar 11 Idem za Uskrs u Rumuniju. Certvrtak na petak spavamo u Temisvaru, od petka do nedelje Sibiu i okolina. Ko ce docekati, jos mesec dana.
March 11Mar 11 Ja imam zelju da vidim ovo Manastir Voronet, ovde ga zovu Sistinska kapela na istoku i pod zastitom je UNESCO. https://siviaggia.it/idee-di-viaggio/voronet-romania-monastero/233982/ Edited March 11Mar 11 by Serena
March 12Mar 12 Kad smo kod Rumunije, samo da preporucim istocni grad Iasi, za koji nisam cuo dok mi izgnanici sa moldavske granice nismo zavrsili u njemu Grad je sudar komunizma i stare arhitekture. Ne znam sta je ova zgrada ali ima u sebi lokalni maksi. Inace Rumuni gospoda, ne samo da su cisti vec znaju i ovako da srede zelenilo ispred svojih blokova: Iasi je poznat po mostima Svete Petke. Bas se zadesilo da kad smo mi dolazili su izlagali iste za vernike. Kazu da je kolona bila dugacka kilometrima i da se cekalo dan i noc a mi smo videli i lokalnu TV koja je izvestavala ceo dan sa lokalnim gostima. Ovo je glavna crkva u Iasiju i ima lep mozak uradjen u njoj: A ovo je bio mozda najveci wtf momenat. Stara crkva sa freskom na kojoj se vidi kako Olympic Airways iz Grcke dolece sa mostima nekog sveca: Meni jedna od najlepsih crkvi koje sam video, pogledajte detaljnije, cela je izrezbarena: Tu je naravno i spomenploca borbi protivu zavojevaca: Ipak najveci utisak mi je ostavio dvorac lokalnog princa koji je vladao tim delom Rumunije. Deluje kao iz Diznijevog crtaca: Za kraj par zanimljivosti. U Rumuniji su bili tada izbori pa smo imali naseg kandidata koja je otprilike njihov antivax konzerva, popularno je zovu Mama Nacionale: I zadnja stvar: glavno jelo u Rumuniji je kacamak. Moze sam po sebi, punjen svim i svacim a moze i umesto leba uz sve: