vracharac Posted Sunday at 07:44 Posted Sunday at 07:44 Ne znam za Vatin ali Kaludjerovo kod Bele Crkve je prazno. Posle na Kovin , na putu moze samo od Panceva da bude malo pojacano ali i to je podnosljivo
ivy Posted Sunday at 08:09 Posted Sunday at 08:09 11 hours ago, Milosh76 said: Znao sam da ces ti da das najbolje savete Zapisano, zapamceno... jos 5 meseci tacno Janjos Hunjadi...ili Sibinjanin Janko po njemu je grad nazvan? njegov dvorac 1
Ayatollah Posted Sunday at 22:29 Posted Sunday at 22:29 14 hours ago, vracharac said: Ne znam za Vatin ali Kaludjerovo kod Bele Crkve je prazno. Posle na Kovin , na putu moze samo od Panceva da bude malo pojacano ali i to je podnosljivo Problem sa Kaluđerovom je u tome što ono sa rumunske strane izlazi u totalnu bestragiju, i daleko si od svog cilja gde god da si krenuo, osim ako nisi krenuo u Kanjon Nere ili na rumunsku obalu Dunava (i obratno, ako ideš iz većeg dela Rumunije ka Srbiji, Kaluđerovo ti je zabačeno i daleko). Bukvalno 50 metara od graničnog prelaza sa rumunske strane se nalazi raskrsnica, gde desno ideš na jedan relativno zajeban brdski put koji te vodi ka rumunskoj obali Dunava preko puta Golupca (Moldova Nova, Moldova Veche) i dalje ka Oršovi (ja sam išao do Moldove Veche, i tu nema baš ništa da se vidi, srpska strana je mnogo zanimljivija), a levo ideš kroz valovitu ravnicu ka Oravici, koja je malo veće selo, i iz koje ako odeš levo, vraćaš se bukvalno do Vatina/Moravice, ali znatno dužim putem, dok desno ulaziš u brda ka Rešici iz kojih ti treba večnost da izađeš. Mislim, možeš ti ovim poslednjim putem da ideš ka Rešici i posle na Lugoj i autoput, ali ćeš izgubiti barem dva sata vremena za isti efekat. Uz to, preko Vatina voziš sve vreme po preglednoj ravnici, dok na Kaluđerovu brzo ulaziš u brda, i sve bude dosta zahtevnije. Iz ovih razloga, ja Kaluđerovo koristim samo kada idem kod tazbine u Belu Crkvu, pa onda odemo do Oravice da pazarimo u rumunskom Lidlu i da sipamo gorivo. A da nema nikog, nema - ja sam čak planirao, za odloženo uvođenje EES-a za ulazak u EU, da odem jedan dan sa porodicom na Kaluđerovo, i da tu onda damo otiske prstiju, mrežanjače, lica i šta je već bilo planirano, jer nema apsolutno nikoga i ne bismo čekali, niti bi nas čekali.
triple_nippled Posted Sunday at 22:41 Posted Sunday at 22:41 kaludjerovo je super, ako neces da ides u temisvar. mi smo isli na kaludjerovo, pa u resicu, gde smo jeli super klopu i uzivali u lepom gradu, pa isli u hunjedoaru, gde je mnogo veci dozivljaj, ROMSKO CARSTVO, gastarbajterske palate, carstvo > hunjedoara, koja je lepa. odatle se lako ode u sibiu gde smo nocili. odatle je lako gde god. u brasov najbolje, il' u kluz. rumunija je lepa. idite tamo!
Hamlet Strašni Posted Monday at 09:30 Posted Monday at 09:30 Моја искуства из Темишвара и са пута у Румунију. Прво што ме фасцинира је колико је Темишвар Европа. (Ја правим разлику између Европе и Оријента у неком културолошком смислу, без икаквих негативних или позитивних конотација). Пошто смо били укупно два дана непуна само смо се бесциљно шетали по центру. Били смо у оном Јулиус тржном центру три пута - прво вече да купимо нешто за ујутру да једемо, други дан да купимо мојој мами неки Геровитал што је тражила (ја сам купио на попусту ипадс про 2) и треће јутро да одемо на Ван Гога али је било затворено. Баш ми се допада центар, нарочито Трг уједињења и пријало ми је да се штетам старим делом града, гледам зграде, људе, табле и излоге. Ми смо за јело специфични и нисмо гастрономиски оријентисани. Прво вече смо јелу и неком ланцу типа Папа Јое. Ручали смо у неком Италијанском ресторану (ја сам мислио да је то онај који нам је Банаћанин препоручио али није.) који је био баш добар. Вечера у неком опет ресторану у тржном центру. Доручак/ ручак ујутру у оном омлет бару и то је било баш супер. Ја не једем зачињено, црвено месо осим телетине, махунарке., а поготово када сам на путу не смем да ризикујем тако да нам је избор ограничен. Ћерка би јела само шпагете итд. Баш ми се допада Темишвар и ишао бих опет или негде дубље у Румунију. Фасцинирало нас је како се аутомобили заустављају да те пропусте чим приђеш пешачком. Свуда ради картица, сви занју енглески, у ресторанима јеловници са калоријама и алергенима. Осећа се ЕУ. Град пун српских таблица. На неком паркингу у центру, буквално је било више од 90 посто наших таблица. Зезнули смо се са преласком - отишли до Јаше Томића. Дошли око 3 и рекли нам да се чека најмање 4 сата и да не гарантују да ћемо прећи до затварања прелаза. Онда отишли на Ватин (занимљива вожња по Банату) и прешли за 15так минута. Исто тако назад. Вињету купили у Бг по препоруци са ППП и нико нас није питао за њу. Немам неке фотке - мрзим да сликам. Само жена и дете на сликама. 3 2
Recommended Posts