Delija67 Posted October 23 Posted October 23 Dobar je prelaz Jasa Tomic. Evo kako izgleda Rumunska strana
Shan Jan Posted October 24 Posted October 24 30 minutes ago, Engineer said: Da na brzinu istešu glogov kolac ako zatreba?
Moća Posted October 24 Posted October 24 Pa ne hajpuje se ali jesu dobra destinacija za par dana i za relativno normalne novce. 2
Vasilij Zajcev Posted October 27 Posted October 27 On 23. 10. 2024. at 12:20, Ayatollah said: Pitaj nešto ako te zanima, bio sam barem 20 puta u Temišvaru. Kakav je što se tiče pet friendliness-a i kakav je uveče za bleju? Ima li nekog rečnog života na tom Begeju?
Ayatollah Posted October 27 Posted October 27 5 hours ago, Vasilij Zajcev said: Kakav je što se tiče pet friendliness-a i kakav je uveče za bleju? Ima li nekog rečnog života na tom Begeju? Bojim se da ja nisam baš najbolja osoba za ta pitanja, jer obično idem u porodičnoj varijanti sa decom i bez krznenih drugara. Ipak, ona dva-tri puta kada sam išao sa nekim društvom/kolegama nismo se nešto naročito proveli uveče - išli smo na večeru, i posle toga smo imali problem da nađemo neku dobru zabavu, pa smo tako jednom završili u nekom baru gde smo pili neke koktele i pričali o firmi, ali ne mnogo dugo (ne sećam se imena tog lokala, a i nije da je bio za neko pamćenje), a drugi put smo završili u striptiz baru (!) hotela Continental koji se nalazi u suterenu hotela (sa sve koleginicama), jer smo mislili da je dole klub, pa kad smo već ušli, onda smo i ostali neko vreme da popijemo piće i gledamo "koreografije" (čak je ženama ovo bilo zanimljivije nego nama). Sada, ni jednom nismo imali u društvu nekog ko je sa lokala i zna gde treba ići uveče, možda ima sasvim pristojnih mesta, ali ih mi nismo našli. Što se ljubimaca tiče, ja ih lično nemam, ali video sam dosta ljudi sa psima po gradu i po restoranima čak, tako da se verovatno može naći neka pristojna kombinacija sa ljubimcem i za smeštaj i za neki restoran. Deluje mi da je Rumunija u principu relativno progresivna u tom smislu, ali nisam baš siguran da biste mogli da opušteno krenete da ulazite u svaki establišment, bez da pitate/proverite. Kažem ti, možda me utisak vara, jer meni ovo nije issue na putovanjima. Što se Begeja tiče, mislim da ima dosta restorana i barova, čak i neki brodići koji plove, ali meni Begej u Temišvaru nije naročito impresivan ni po čemu, izgleda kao malo veći kanal, pa me i ne privlači. Mislim da je npr. Mureš u Aradu bolja priča, a i to samo donekle. 1 1
napadaj Posted October 27 Posted October 27 To i jeste kanal, prokopan još u 18. veku. Do pre 15-20 godina bio je odvratan, jer je bio strašno prljav zbog raznih sranja koja su ispuštana u njega sa obe strane granice, ali otkako je Rumunija u EU, mnogo je čistiji. Jedni kažu da su fabrike koje su zagađivale propale, drugi da su uvele ekološke standarde i da tretiraju otpadnu vodu. Kod nas je recimo propao Agroživ koji ga je baš trovao i sad ga od granice do Zrenjanina ništa od industrije ne zagađuje. Priča se i odmuljavanju, ali ko zna kad će to da dođe na red.
nebula Posted November 7 Posted November 7 On 27. 10. 2024. at 11:09, Vasilij Zajcev said: Kakav je što se tiče pet friendliness-a i kakav je uveče za bleju? Ima li nekog rečnog života na tom Begeju? Cao, ne mogu komentarisati za pet friendly, samo sam primetio da ima puno ljubimaca , ali npr u najvecem mall-u ne secam se da sam primetio. Mada ne znaci da nema. Mislim da bar 5-6 puta godisnje idem u Temisvar, sto privatno, sto poslovno, a takodje sam bio u Aradu bar 10 puta. Sto se bleje tice zavisi sta te zanima, za mene je savrsen . Ima slicaj vajb Novom Sadu npr. mozda jos malo mirnije. Ako te zanima ludilo/provod ogradicu se, ali za setnju, ispijanje kafe/veceru, uzivanje apsolutno. Ima 2 trga koja su spojena u pesacku zonu. Piata Victoriei, noviji trg sa nekoliko prelepih gotik zgrada, vecina je obnovljena zadnjih godina. Po meni jos lepsi Piata Unirii sa prelepim manjim zgradama i gomilom kafica za uzivanje. Preporuka za pub "Drunken rat" sa odlicnim rebarcima Desavalo se da ujutru ustanemo i kazemo "idemo na kafu u Temisvar". Recnog zivota na Begeju nema nesto specijalno (postoje turisticki brodici, ne znam da li rade sezonski, nije nas nesto privuklo) ima nekoliko restorana/kafica. Deluje mi da tokom leta rade klubovi, ali u principu je vise setnja pored reke/kanal i setnja, kilometrima moze da se seta parkovima. Dodao bih jako zanimljiv muzej na otvorenom "Banatsko selo" gde se moze hronoloski kroz istoriju videti kako su izgledale kuce u Banatu. Naravno da postoji dosta slicnosti sa nasim kucama Sto se tice granicnih prelaza. naravno. najveci je Vatin, gde zna da bude guzve, pogotovo u subotu ujutru, ali znate sta da ocekujete. Licno nikada vise necu ici na prelaz Jasa Tomic u tim terminima. Mnoooooogo sporo ide, jednom je 15 automobila bilo ispred cekao sam 4h sa malim detetom. Van termina guzvi se brzo prodje, ali tada se brzo prodje i na ostalim. U povratku su mi jednom ceo auto pretresali, valjda im je dosadno nekada jer cesto nema nikoga. Licno u poslednje vreme najvise volim da idem na prelaz Srpska Crnja-Jimbolia. Ne toliko jer se brze prodje, subjektivno i jeste, ali mi se vise svidja put preko Zrenjanina, manje se prolazi kroz naseljena mesta, ne volim nesto preko Panceva. Vinjetu kupujem online zadnjih godina. Da dodam da se slazem da je i Arad prelep, ima nekoliko prelepih restorana na Muresu i interesantnu arhitekturu. Arad nema pesacku zonu, tako da bih ipak dao prednost Temisvaru, ali to nikako ne znaci da ne treba obici i Arad Idu novogodisnji praznici, mozda da dodam jako interesantan Bozicni market u Craiovi, to je potpuno druga strana i ne mislim da samo zbog toga treba ici, ali ako je neko u prolazu (vise puta sam izao za Bukurest kolima, pa odmorim na pola puta), interesatno je obici, pogotovo ako ste sa decom. 1 1
Vasilij Zajcev Posted November 7 Posted November 7 Hvala za preporuke, čine mi se jako korisnim.. Šta su vam logične preporuke za "izlete" iz Temišvara, ti dvorčevi i/ili gradići? Vidim da je taj Arad blizu.. Znači ono, u sat vožnje.
Hamlet Strašni Posted November 7 Posted November 7 Питање за вињету. Ја сам је купио онлајн и одштампао неки рачун. Да ли је то довољно? Само возим и покажем рачун ако ме зауставе?
Vasilij Zajcev Posted November 7 Posted November 7 ...i mora li da se štampa? Kapiram da ako unosiš registraciju miran si..
Hamlet Strašni Posted November 7 Posted November 7 Написали су нешто типа - у случају контроле покажите одштампан рачун 1
Recommended Posts