Jump to content
IGNORED

Calcio nostalgija

mrdja

Recommended Posts

Posted

Пасквале Падалино, Англома, Панкаро у Каљарију, Масимилијано Алегри у Перуђи за коју брани Коцић, Марко Бранка ... :Hail:

Posted

Halal vera Mrdjo :Hail:

Se secate Luisa Airtona Oliveire? Igrao je u Kaljariju, posle presao u Fiorentinu, Belgijanac po papiru, crn ko garavi sokak. To je mislim jedan od prvih primera tih “naturalizovanih” reprezentativaca, uvek mi je bio cudan u svim albumima.

Ja sam skupljao onaj Pianeta Calcio 96/97, najbolji album ikada, zao mi sto vise nema tih Kalco albuma (bar kod nas), ja bih skupljao i dan danas. I Panini je postao kurton.

Posted

Ја сам скупљао Пјанетине карте:

324102.jpg

324106.jpg

324100.jpg

324103.jpg

324108.jpg

Posted

isto, samo iz sezone 99/00. jedino mesto za koje sam znao da su ih prodavali je bio 1 kiosk kod doma zdravlja :D evo ih i sad na polici, gledaju me.

559f70b5271ea_pianetacalciopack.jpg

Posted

Jooj i ja imam te kartice, odlepitis koliko su bile dobre. Ali nisam ih sve skupio i nikad nisam nabavio album. Klinjo bio a skupe ko djavo.

Posted

Mene ta bolest opasno primila 94' i držala desetak godina. Pratio i radio prijenose. Sjećam se kad sam slušao Lyon Lazio i bio sav nikakav zbog ispadanja. 

Mogo bi cijelu noc pricat s adekvatnim sugovornikom.

Bergomi, Signori, Hubner, Fonseca, Rapaić, Recoba, Weah, Di Livio, Vierchowod, Lucareli, Edmundo, Benarrivo, Sergio Conceicao...

Posted

Hvala za ovo mrdjo kralju. Još je lepše gledati preglede kola i snimke utakmica, kakav je to neprejebiv i nestvarno težak fudbal bio. 

Posted

I Toto Calcio sportska prognoza, jos pre kladionice... :) Prolazi sve do 85', i onda na kraju 6/10. 

Posted (edited)
5 hours ago, goofs said:

Jooj i ja imam te kartice, odlepitis koliko su bile dobre. Ali nisam ih sve skupio i nikad nisam nabavio album. Klinjo bio a skupe ko djavo.

koliko se secam, taj "album" je ionako bio tezak tres, imao one plasticne otvore za ubacivanje kartica i to je to. da ne bese naslovnice, ne bih ni provalio cemu to sluzi :D

Edited by Calavera
Posted

Jeste, svi ti karticni albumi su isto djubre, ali prosto, bez albuma nemam pojma koliko mi cega fali, i opet bolje je drzati kartice u albumu nego u stosu vezanom gumicom :D 

Posted (edited)

meni je 1 od kartica checklist, ima cela lista igraca na njoj. jedino ne znam jesam li i nju izvukao u nekoj kesici ili sam je nekako drugacije nabavio.

a to za album je istina, ali tacno se secam koliko sam sokiran bio kvalitetom istog :happy: mislim, onako jebacke kartice, i onda taj album...

Edited by Calavera
Posted
9 hours ago, Plajvi said:

I Toto Calcio sportska prognoza, jos pre kladionice... :) Prolazi sve do 85', i onda na kraju 6/10. 

jednom sam u italiji promašio velike pare na taj toto calcio. odigrao sam milan napoli x a napoli tad trenirao Boškov i kao umeli da iznenade a milan bio nešto bezveze. igrali na kaljuzi san sira, blato do kolena i ubaci wea gol. sećam se da sam pogodio sva 4 para iz serije b. i to ako igraju ovi sa juga na strani onda sam stavljao fix protiv njih i obratno. da je došao milan x trebao sam da dobijem 200 i kusur miliona lira. nije bila prva nagrada od tipa 6 milijardi lira.

a jedno pitanje, što nije topik obuhvatio i period 80-ih?

Posted

najjači u istoriji ligaškog fudbala bilo gde u svetu je period tzv. "sedam sestara" s kraja 90-ih i početka 2000, recimo 1998-2002, dok nije ronaldo otišao u real, onda je krenulo da pada lagano. liga od 20 klubova je zaklala seriju a. uživanje je bilo pratiti sve to, iako inter nije imao uspeha u ligi. znali smo sve igrače iz svih timova, kao da su domaći. znali smo sve trenere. znali smo imena sve i jednog vlasnika svakog tima u seriji a, imala je ta liga neprejebivu ikonografiju. aj ovi veliki, ali reggina, foggia, cremonese, italijanska piacenza koja neće strance u timu, vicenza, meni uvek dragi lecce, sa chevantonom i chimentijem na golu, perugia sa materazzijem uzima titulu juveu u poslednjem kolu po kišurini, pipo manijero u veneziji sa rambom i recobom.. voleo sam svaki od tih klubova, čak i one koje nisam voleo.