John Coltrane Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 18 minutes ago, copkillah said: Jeste, ali imaš prebrutalnu ekipu sa jednim od najboljih igrača svih vremena i sa 21 utakmicom ukupno osvajaš tri trofeja. Ogromna je stvar, ali pogledaj recimo te utakmice kojima su došli do trofeja. 2016: 8f Roma 2-0a, 2-0, qf Volfsburg 0-2a, 3-0, sf Siti 0-0a, 1-0, f Atletiko 1-0 2017: 8f Napoli 3-1, 3-1a, qf Bajern 2-1a, 4-2et, sf Atletiko 3-0, 1-2a, f Juve 4-1 2018: 8f PSŽ 3-1, 2-1a, qf Juve 3-0a, 1-3, sf Bajern 2-1a, 2-2, f Liverpul 3-1Koliko tu vidiš zaista ozbiljnih rivala na evropskom nivou? Dakle nećemo da pričamo ni o vetru u leđima, ni o oružanim pljačkama, već samo o kvalitetu protivnika. Ako iskipujes Romu i VfL u prvoj sezoni, ostalo su sve heavyweight ekipe danasnjice sa ogromnim budzetima i redovnim igranjem zavrsnica Evro takmicenja. Nije bas da im je upao neki Shahtjor, Benfika, Bazel ili Besiktas.
Meazza Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 3 minutes ago, copkillah said: Liverpul za 14 godina ima četiri finala LŠ, dok se za titulu u PL borio cela tri puta. Totenhem ima finale LS a nije se nijednom borio za titulu (bar ne da ja znam).
copkillah Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Just now, John Coltrane said: Ako iskipujes Romu i VfL u prvoj sezoni, ostalo su sve heavyweight ekipe danasnjice sa ogromnim budzetima i redovnim igranjem zavrsnica Evro takmicenja. Nije bas da im je upao neki Shahtjor, Benfika, Bazel ili Besiktas. Slažem se, ali i sam znaš da je evropski pedigre itekako važan, što se redovno potvrđuje na primerima PSŽ-a i Sitija, dakle njih možeš odmah da otpišeš kao ozbiljne teškaše u Evropi, kolike god budžete imali. Ostali timovi jesu za poštovanje, ali od STVARNO teških rivala tu možeš da računaš Juve, Bajern, Atletiko i Liverpul. Plus što im je Atletiko manje-više redovna mušterija u Španiji, dobro ih poznaju. To je zaista mali broj ozbiljno teških utakmica u LŠ, uz poštovanje prema svim ostalim rivalima.
samo_opusteno Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Ferusonov Mancester i Vengerov Arsenal zajedno uzeli 20-ak PL a samo 2 LS, obe slucajno.
Meazza Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 I primetite da ja uopste ne pisem da je uvek veci podvig za trenera odbraniti titulu u PL nego osvojiti i jednu LS, toliko zaludan nisam. Govorim o dva konkretna dogadjaja sa konkretnim tokovima i specificnim uslovima. Dve od tri Zidanove titule su za zaborav, pa neka ih je i tri zaredom. Gvardiola je mleo protivnike ove dve godine u ligi koja nema premca po kvalitetu na svetu.
Meazza Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 (edited) 8 minutes ago, samo_opusteno said: Ferusonov Mancester i Vengerov Arsenal zajedno uzeli 20-ak PL a samo 2 LS, obe slucajno. Milan osvojio 2 titule LS (tri finala), a samo jednu Serie A sa Ancelotijem. Sa Sakijem takodje: 2 KES, 1 Serie A. Edited May 23, 2019 by Meazza
John Coltrane Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 6 minutes ago, copkillah said: Slažem se, ali i sam znaš da je evropski pedigre itekako važan, što se redovno potvrđuje na primerima PSŽ-a i Sitija, dakle njih možeš odmah da otpišeš kao ozbiljne teškaše u Evropi, kolike god budžete imali. Ostali timovi jesu za poštovanje, ali od STVARNO teških rivala tu možeš da računaš Juve, Bajern, Atletiko i Liverpul. Plus što im je Atletiko manje-više redovna mušterija u Španiji, dobro ih poznaju. To je zaista mali broj ozbiljno teških utakmica u LŠ, uz poštovanje prema svim ostalim rivalima. Logikom Real Atletiko "znaju se iz Primere" ti ponistavas argument da je PL teza - tamo se svi znaju jbg Evo i Meazza je, posle 4 ispisane strane, skapirao sta je lupio pa sad pokusava da nam objasni™ sta je u stvari mislio.
crtamOrasi Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Освојити титулу у Енглеској је у ствари већи подвиг него освојити Светско првенство, зашто стати на Лиги Шампиона.
Meazza Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Ili citas na brzinu, po navici. Ili ne razmisljas o tome sto citas, whatever.
samo_opusteno Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Problem je sto je meazza fanboy pl-a. Kaze pl bez premca po kvalitetu... Ne znam sta je primera jos trebala da uradi, brutalna dominacija godinama. U ovom milenijumu 10 osvojenih LS i 9 LE. Englezi po 4, uključujući ovu sezonu.
Meazza Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 1 minute ago, crtamOrasi said: Освојити титулу у Енглеској је у ствари већи подвиг него освојити Светско првенство, зашто стати на Лиги Шампиона. Ponekad jeste. Nije isto podvig i prestiz. Ono Ranijerijevo je veci podvig od Blancovog prosle godine, dok prestiz ne moze da se poredi.
Meazza Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 2 minutes ago, samo_opusteno said: Problem je sto je meazza fanboy pl-a. Kaze pl bez premca po kvalitetu... Ne znam sta je primera jos trebala da uradi, brutalna dominacija godinama. U ovom milenijumu 10 osvojenih LS i 9 LE. Englezi po 4, uključujući ovu sezonu. Ja fanboy EPL Mrzim EPL i engleski fudbal. Pricam o ovom trenutku. Pre cetiri godine nije isto sto i sada. Za dve godine ko zna sta ce biti, dace dobri Brexit...
Mercuzzio Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Neuporedive su stvari... Isto kao da raspravljate da li je teže osvojiti zlatnu medalju u trci na 200m ili na 800m. Dve različite discipline. Sreća igra mnogo veći faktor u LŠ, tim mora da bude adaptabilan za razne taktike i ima manje mesta za greške. Za PL treba konstantnost, bolja ukomponovanost tima i dugačka klupa (ili sezona bez povreda). SP je opet treća kategorija.
Recommended Posts