Jump to content

Sinan Sakić i JV, društveni fenomen

Featured Replies

Ni meni nije jasna opcinjenost doticnim. Secam se pre nekoliko godina u NINu teksta odusevljenosti certom na Tašu, ni tad mi to nije bilo jasno (kao ni sad). Ako izostavimo pozeraj i snobizam, naravno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Replies 1.1k
  • Views 80.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Samo da prijavim da je izašlo ovo kapitalno delo: Iz sadržaja:   MILE BAS I JUŽNI VETAR KAO STVARNI JUGOSLOVENSKI ANDERGRAUND, Miša Đurković,   RUŽA VETROVA – ENERGIJA J

• Delfijeve knjižare. Inače, evo kompletnog sadržaja:   Za sada sam pročitao uvod i poglavlje o Diskosu. Naslov uvoda je malo...hm, nategnut pošto ne znam baš koliko može da se raz

• koje proseravanje

Posted Images

Sinan ko Sinan nije nikakva legenda niti je neki strasno dobar pevac ali u paketu sa JV i njegovim stilom pevanja imao je to nesto.

Evo recimo ovo 

To je taj zvuk, to su ta lica to je taj ambijent.Ko nije ziveo u vreme kad je svaka varošica imala jednu ovakvu kafanu i nije osetio takvu kafanu nikada nece shvatiti zasto neko odaje pocast Sinanu kad je on ono covek narodnjak i to je za seljake. 

Isto tako neko ko nije vukao heroin sa folije u nekom podrumu gde je svirao EKV nikada nece shvatiti zasto se ovi "urbani" gnusaju Sinan i zasto je MM mesija urbane Beogradske omladine. 

Jbt jedan Lemi overi od alkohola i kvalitetnog kokaina i postane urbana legenda i ono nevidkena faca, a kad neki narodnjak završi od iste stvari onda je narkoman i alkos. 

Upoređivanja Lemija i Slinana.....:isuse:

On 2. 6. 2018. at 17:12, Filozof manijak said:

A da izvini Lemi je car pio je viski, Sinan obicnu brlju. 

Мене само занима како си ти мислио да је вицкасто назвати Синана лозничким наркосом и алкићем у свијету којег су као такви напустили Ејми Вајнхаус, Курт Кобејн, Мерилин Монро и још 300 музичара и глумаца. Добро, нису били из Лознице једино. :fantom:

cuvena zivotna dilema mog komsije mikosa iz cacka

zasto su neki tamo kad se napiju boemi, a on kad se napije "patocar" :D

Nikoga za zivota nisu zvali boemom :)

Ali ovo je drugi par opanaka ono pajdo preko bare te cini facom, ovaj nas pajdomanom :grozan: Jbt koji deja vu jednog razgovora iz '89 :rolleyes:

Kakav izliv pravedničke indignacije ovde...

Na sportskom delu foruma, koliko znam, izbacuje se zbog nekih sholastičkih pregrešenija (za koje redovno ni ne razumem u čemu se tačno sastoje, npr. patkometrija.)

Ovde se upada na deo foruma koji je decenijama (ako se računa da ovaj forum nasleđuje B92) isključivo posvećen roku, džezu i sličnom... I ne samo da se kače RIPovi pevaču narodnjaka, nego kad se 1 (komada jedan) pobunio zbog toga, napravila se redaljka karaktera koji bi da ovde lupaju zauške.

Ima nas koji svoju muziku shvatamo barem jednako ozbiljno kao vi svoje sportove, znate. Ne pišajte u moj bazen, a ja neću plivati u vašem toaletu, što se ono kaže.

Imaju nesto zajednicko. Na istom mestu su imali koncert, ako se dobro secam istog leta.

Sećam se kad ovde niko ne bi znao gde i kad je koncert nekog narodnjaka, a sad se, eto, pamti i to godinama.

Mislim da bi bio lep potez administracije foruma da oficijelno razdvoji forum Muzika na različite žanrove, pošto nema smisla da se ovako ruinira (ili da se nekom drže lekcije kako treba da bude "tolerantan"... u umetnosti se sve vrti oko diskriminacije, a ne tolerancije).

On 2. 6. 2018. at 23:44, Indy said:

Kakav izliv pravedničke indignacije ovde...

Na sportskom delu foruma, koliko znam, izbacuje se zbog nekih sholastičkih pregrešenija (za koje redovno ni ne razumem u čemu se tačno sastoje, npr. patkometrija.)

Ovde se upada na deo foruma koji je decenijama (ako se računa da ovaj forum nasleđuje B92) isključivo posvećen roku, džezu i sličnom... I ne samo da se kače RIPovi pevaču narodnjaka, nego kad se 1 (komada jedan) pobunio zbog toga, napravila se redaljka karaktera koji bi da ovde lupaju zauške.

Ima nas koji svoju muziku shvatamo barem jednako ozbiljno kao vi svoje sportove, znate. Ne pišajte u moj bazen, a ja neću plivati u vašem toaletu, što se ono kaže.

Ovaj...

Turski, spanski, grcki, sevdah, world topici...?

Folk svh vrsta je zastupljen od pocetka PPPa.

Pogledaj malo sta su sve kacili Gazza i Vasa.

Reveal hidden contents

Forum pamti. Evo reportaze sa koncerta od pre 10 godina, a i tada se povela slicna snobovska polemika o tada jos uveliko zivom i zdravom Sinanu.

Bog na nebu, a sad i Sinan na nebu.

On 3. 6. 2018. at 0:07, Indy said:

Sećam se kad ovde niko ne bi znao gde i kad je koncert nekog narodnjaka, a sad se, eto, pamti i to godinama.

Mislim da bi bio lep potez administracije foruma da oficijelno razdvoji forum Muzika na različite žanrove, pošto nema smisla da se ovako ruinira (ili da se nekom drže lekcije kako treba da bude "tolerantan"... u umetnosti se sve vrti oko diskriminacije, a ne tolerancije).

Da li je popularna muzika "umetnost"?

Da li danasnje generacije i ove novije sa PPPa dozivaljavaju muziku kao deo izgradnje licnog identiteta?

On 3. 6. 2018. at 0:18, Budja said:

Ovaj...

Turski, spanski, grcki, sevdah, world topici...?

Folk svh vrsta je zastupljen od pocetka PPPa.

Pogledaj malo sta su sve kacili Gazza i Vasa.

To nije isto. Ali, naravno da je bilo za očekivati da će se naći neki pametnjaković da mi to objasni™.

OK. Odoh da na topiku o basketu pišem nešto o tenisu. Cenim da je to sasvim OK.

On 3. 6. 2018. at 0:20, Delija67 said:
Reveal hidden contents

Forum pamti. Evo reportaze sa koncerta od pre 10 godina, a i tada se povela slicna snobovska polemika o tada jos uveliko zivom i zdravom Sinanu.

Bog na nebu, a sad i Sinan na nebu.

Snobovska, je li?

Marš na sport, kretenu.