Nikola Kiric Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 12 minutes ago, aram said: Edit: i da, potpuno sam siguran da bi i Nikola Kiric, da je bilo prilike da ga manitu ubedi da ode s njim na jedan Sinanov koncert, sasvim drugačije razmišljao. Ja, na moju žalost, nisam nikad bio, i siguran sam da sam propustio veliki doživljaj. Van mog muzičkog interesovanja, ali bože moj, van mog muzičkog interesovanja je i Bon Jovi pa je jedan jedini njegov koncert koji sam gledao u top 5 najboljih. sumnjam da bi me Manitu ubedio u to. znam da je on voleo Sinana, ali nikako ne mogu da shvatim razloge za to...
aram Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 Pa ok, kažem, da te je nekako ubedio. Mene nisu uspeli da ubede, i danas mi je žao zbog toga.
Caligula Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 25 minutes ago, Nikola Kiric said: sumnjam da bi me Manitu ubedio u to. znam da je on voleo Sinana, ali nikako ne mogu da shvatim razloge za to... Sta tu ima da se shvati, prosto mu legne i to je to. Nismo svi isti. Takodje, zasto bi me bilo ko ubedjivao da odem da slusam nesto sto mi ne lezi ili mi je neprijetno za slusanje. Sad procitah poslednjih par strana, ziv je PPP umro nije opet mesamo babe i zabe
Caligula Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 27 minutes ago, aram said: Pa ok, kažem, da te je nekako ubedio. Mene nisu uspeli da ubede, i danas mi je žao zbog toga. Jednom prolazio halom na sajmu, cujem neki koncert, dzez. Skrenemo ja i supruga ka toj carobnoj fruli, kad ono na bini ispred mozda dvestotinak ljudi glavom i bradom Shaban Bajramovic miluje mikrofon. Za pola minuta ocistio je iz mog usranog mozga sve predrasude koje sam imao o njemu licno, uglavnom iz moje poslovicne neobavestenosti i duhovne lenjosti. Dakle 1car. Spoiler Sinan je (obavestio sam se u medjuvremenu) ipak nesto drugo.
ToniAdams Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 59 minutes ago, aram said: van mog muzičkog interesovanja je i Bon Jovi pa je jedan jedini njegov koncert koji sam gledao u top 5 najboljih. Moraš mnogo više da ideš na koncerte.
aram Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 @Caligula Pa čini mi se da si se loše obavestio, nema tu velike razlike. Jedino što su Šabana, pri kraju njegove karijere, navatali neki džezeri i spakovali ga u (tebi) prihvatljiviju formu. Da je Sinan poživeo još koju godinu, možda bi se to desilo i njemu. Na stranu to što pomenuti džezeri ništa nisu ukapirali, a ipak to zvuči ok, to je za drugu temu. Sa izuzetkom naravno veličanstvenog gospodina Simjanovića
Timmy Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 Meni je malo iznenadjenje ovoliko ripovanje Sinanu. Cuo sam i ranije od nekih poznatih ljudi (od kojih to nisam ocekivao) da vole Sinana i da su isli na koncerte... Mozda sam uzak, al nisam nikad imao zelju da dam sansu njegovoj muzici i sad ne znam dai bih se i jedne pesme mogao setiti. Kad procitah sve vase ovde, malo mi i bi zao sto nisam pogledao jedan koncert. Al pretežno mi nije zao. Imam neki svoj muzicki pravac, a tu nije bilo mesta za Sinane...
maheem Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 Meni nije jasno da je Sinanova muzička energija nerazumljiva nekim ljubiteljima muzike. Bio je jebeni bog underground melosa.
SDSG Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 28 minutes ago, Caligula said: Jednom prolazio halom na sajmu, cujem neki koncert, dzez. Skrenemo ja i supruga ka toj carobnoj fruli, kad ono na bini ispred mozda dvestotinak ljudi glavom i bradom Shaban Bajramovic miluje mikrofon. Za pola minuta ocistio je iz mog usranog mozga sve predrasude koje sam imao o njemu licno, uglavnom iz moje poslovicne neobavestenosti i duhovne lenjosti. Dakle 1car. Reveal hidden contents Sinan je (obavestio sam se u medjuvremenu) ipak nesto drugo. Bajramovic se pred kraj karijere okrenuo tom nekom romskom dzezu, ali imao je on bas ocajnih pesama u svojoj karijeri kao npr ovo: Spoiler https://youtu.be/sktd3QyX_Vo I opet svi mase poentu ne samo na forumu vec generalno, nazalost ima mnogo RIPovanja zarad lajkova na instagramu i fejsu. Ali Sinan je u JV obelezio jednu epohu te "narodne" muzike i ostavio neki trag nema nikoga ko ne zna ko je Sinan ne bitno dal ga slusa ili ne. I opet ponavljam taj stav slusa EKV i svi ostali su seljaci je za 8 razred osnovne. Evo ja sam odrastao slusajuci paket aranžman, ali u jednom trenutku sam poceo da slusam nesto sasvim drugačije. Svi ovi nabedjeni urbani likovi treba samo jednu stvar da poslusaju. Treba biti svestran.
Filozof manijak Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 Sinan i JV nisu primirisali narodnoj muzici. Za mene je on bio interpretator teheranske arlaukačke džamahirije. I jako mi je žao što nisam dovoljno svestran i emotivno sjeban da bih razumeo tu njegovu muziku.
roksi Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 @Indy nemoj da odlazis, pliz. btw kad se vec otvara pandorina kutija, bilo je vec diskusije apropo cece. i nije da nije bila pravdana i branjena. meni je to, buduci na sve, totalni kurslus. disclaimer: ne mislim da je rec o istoj kategoriji sinan/ceca. zapravo ni ne znam, jer zaista ne poznajem covekov rad da bih mogla da donosim bilo kakav sud. za razliku od sinana,, cecu (muziku joj + vaznu simboliku) na zalost, nije bilo moguce izbeci.
pbg12345 Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 meni je zanimljivo da je sinan izgleda za mnoge ovde nesto daleko, misticno maltene ne znam da li se ljudi preseravaju ili je zaista tako, nije ni bitno verujem da je moguce da je neko ziveo u srbiji krajem 80, 90, 00 i da nije gomilu puta cuo sinana i slicne, samo mi malo cudno da je to ovoliko rasirena pojava, ali ok za mene sinan nije nikakav bog, jedan u nizu raznih kemala, semsi, picki materina to je muzika uz koju sam ja odrastao. (najcesce)ne svojom voljom doduse, ali sam milion prilika bio u prilici da cujem njihove pesme ja tu muziku bas i ne volim. jednostavno mi ne lezi sve to nije razlog da pljujem ni po njemu ni po ljudima koji vole tu muziku, ili samo njega, nije ni bitno ovde se radi o tome da je na podforumu muzika, na temi za iskazivanje postovanja preminulim muzicarima, nekoliko ljudi uradilo bas to, a onda se kiric nasao uvredjenim pa jos nasao za shodno da pdovuce da ko ima potrebu da iskaze postovanje mrtvom sinanu, tom sigurno nista ne znaci, izmedju ostalog i disciplina kicme a indy jos i vise, jer zaboga ljudi nemaju ukusa i seru po ovom delu foruma namenjnenom samo nekolicini istancanog sluha ej, samo zato jer su "ripovali" na temi predvidjenoj za to a od stava nisam cuo za cecu, sabana, sinana, miroslava ilica je valjda samo bednije izvlacenje njih u neku posebnu ravan, pa im se udaraju nekakve dzez, vakve nakve etikete, da bi valjda ljudi napravili otklon od narodne muzike jbg saban (obojica), sinan, miroslav su pevaci narodne muzike i nema ama bas niceg loseg u tome ako se nekome svidjaju njihove pesme ili smatraju da ti ljudi dobro pevaju (kao potpuni laik, meni se cini da su svi nabrojani jako dobri pevaci) od svih njih meni je najdrazi miroslav. zaista volim neke njegove pesme, a i majka je volela da ga slusa, pa svaki put kad cujem miroslava ja se setim nje a sto se tice pajda i milana mladenovica pajdo se zasigurno ne vuce sa folije, sa folije se moze samo pusiti i vecina pajdomana (makar oni koje sam ja poznavao) ne smatra mladenovica nekakvim "herojem", mladenovic je razmazeno bogato deriste, kao i ostatak ekv. mozda je pajdo pre 30 godina bila droga "pravih umetnika", ali odavno nije tako hocu reci, nije mladenovic heroin i ulica, a sinan rakija i sokak
roksi Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 4 minutes ago, pbg12345 said: a od stava nisam cuo za cecu, sabana, sinana, miroslava ilica je valjda samo bednije izvlacenje njih u neku posebnu ravan, pa im se udaraju nekakve dzez, vakve nakve etikete, da bi valjda ljudi napravili otklon od narodne muzike cek samo da proverim pliz da li to insinuiras na moj komentar ili generalises?
SDSG Posted June 3, 2018 Posted June 3, 2018 (edited) Pa i nije al kad neko postavi stvar toliko banalno tipa Sinan je folker narkoman i alkos, dok sa druge strane MM svira gitaru i ono veliki je pesnik i mnogo je kul isto kao i Lemi. Dakle jedno RIP Sinanu je forumske rokere i urbane likove toliko pogodilo da im je ovaj topic postao bastion rokenrola u Srbij. Sinan je prosečan pevac ali pevao iz duse jos imao tekstove koji gadjaju bas tamo gde treba. Edited June 3, 2018 by SDSG
Recommended Posts