Jump to content
IGNORED

Sinan Sakić i JV, društveni fenomen

James Marshall

Recommended Posts

Posted
40 minutes ago, Malkmus said:

Nije ovde toliko sam Sinan u pitanju. Nisam stekao utisak da je neko ovde baš lično protiv Sinana, već protiv kiča.

A sad to što se poštovanje kiča koristi da se pokaže pripadnost narodu, samim tim i apsolutnoj dobroti, nasuprot apsolutnom zlu, to je nebitno, je l'.

Kad bi hteo da potpuno izbacis kic iz zivota i sveta koji te okruzuje, ne bi puno toga ostalo.

Posted
33 minutes ago, Miralem said:

e al vidis, zasto je lose srati po glavama onih koji konzumiraju i vesele se djubretu? to je osnovno ljudsko pravo.

Nije lose, ali je licemerno posto svi to rade. Ti bese volis zombi filmove? Uhvatio si se muzike, sta je sa ostalim djubretom? 

90 posto svega je kic. Sport je kic, superheroji su kic, romanticne komedije su kic. 

Ako ne konzumiras kic, svaka ti cast, zaista. Medjutim ako se penjes na glavu drugim ljudima zato sto to rade onda si sam esencija kica.

Posted
Just now, Meazza said:

Nije lose, ali je licemerno posto svi to rade. Ti bese volis zombi filmove? Uhvatio si se muzike, sta je sa ostalim djubretom? 

90 posto svega je kic. Sport je kic, superheroji su kic, romanticne komedije su kic. 

Ako ne konzumiras kic, svaka ti cast, zaista. Medjutim ako se penjes na glavu drugim ljudima zato sto to rade onda si sam esencija kica.

eto, ajde bas da uzmemo zombi filmove za primer. i da podjemo od toga da je otprilike nekih 76% njih ne kic, ali djubre. uglavnom jeftino. a i od tih preostalih 24%, da zaokruzimo, velika vecina ne spada u neku umetnost. ima nekoliko romerovih, uglavnom ranijih, filmova koji nose sa sobom neku sociolosku poruku i kritiku konzumentskog drustva, ostali su cista zabava.

i sada umre tim southam. ko je taj, sigurno se pitas? e pa to ti je tvorac island of the deada. sta je island of the dead? neko sranje koje sam slucajno skinuo sa torenta i odgledao prvih 5 minuta pa batalio. i mislio da nam se tu putevi razilaze. ali avaj! tim southam posle kratke i teske bolesti baca kasiku!

na filmskom ripu odjednom neki likovi, koji nisu gledali island of the dead, a bogami ni ostatak autorovog opusa, krenu da tuguju i naricu. yndi ih posalje u pizdu materinu, a ja ih pitam koj vam je kyrac, jel ste gledali nesto od njega. oni kazu ne bas, ali on je pravio jeftine filmove koje je odredjen procenat stanovnistva voleo. ne bas najobrazovanijih i filmova nagledanih, ali sta ces. i oni su ljudi, njih je tim southam radio. on je pravio underground filmove van svih, a posebno holivudskih tokova i bio iskren. rezija je losa, montaza katastrofa, snimao je mobilnim, gluma na nivou predstava u osnovnoj skoli, ali imao je tu neku emociju, kontakt sa svojom publikom. mi tu emociju takodje ne razumemo, ali se solidarisemo sa ozaloscenim fanovima. svi smo mi narod. a oni kojima se njegovi filmovi ne svidjaju bi mogli da se suzdrze komentara barem na danasnji dan.

:mellow:

Posted
4 minutes ago, Miralem said:

eto, ajde bas da uzmemo zombi filmove za primer. i da podjemo od toga da je otprilike nekih 76% njih ne kic, ali djubre. uglavnom jeftino. a i od tih preostalih 24%, da zaokruzimo, velika vecina ne spada u neku umetnost. ima nekoliko romerovih, uglavnom ranijih, filmova koji nose sa sobom neku sociolosku poruku i kritiku konzumentskog drustva, ostali su cista zabava.

i sada umre tim southam. ko je taj, sigurno se pitas? e pa to ti je tvorac island of the deada. sta je island of the dead? neko sranje koje sam slucajno skinuo sa torenta i odgledao prvih 5 minuta pa batalio. i mislio da nam se tu putevi razilaze. ali avaj! tim southam posle kratke i teske bolesti baca kasiku!

na filmskom ripu odjednom neki likovi, koji nisu gledali island of the dead, a bogami ni ostatak autorovog opusa, krenu da tuguju i naricu. yndi ih posalje u pizdu materinu, a ja ih pitam koj vam je kyrac, jel ste gledali nesto od njega. oni kazu ne bas, ali on je pravio jeftine filmove koje je odredjen procenat stanovnistva voleo. ne bas najobrazovanijih i filmova nagledanih, ali sta ces. i oni su ljudi, njih je tim southam radio. on je pravio underground filmove van svih, a posebno holivudskih tokova i bio iskren. rezija je losa, montaza katastrofa, snimao je mobilnim, gluma na nivou predstava u osnovnoj skoli, ali imao je tu neku emociju, kontakt sa svojom publikom. mi tu emociju takodje ne razumemo, ali se solidarisemo sa ozaloscenim fanovima. svi smo mi narod. a oni kojima se njegovi filmovi ne svidjaju bi mogli da se suzdrze komentara barem na danasnji dan.

hehe, dobro ti je ovo gmaze. imas pivo i cevape sledeci put.

Posted
50 minutes ago, Caligula said:

Sinan je 1svoj covek, onoliko koliko sam od njega ispratio, i to je vec neki ozbiljan ljudski kvalitet. Ali mislim da sve ovo nije o Sinanu itch.

Procitaj topik od samog pocetka (Radisa ga doduse cudno splitovao) jako je interesantno. Cak i Indy-eva argumentacija nije bila losa za diskusiju, dok nije eksplodirao. Jedino sto je vrlo neprimereno je takva vrsta diskusije na RIP topiku, to je trebalo odmah ili splitovati ili brisati.

a pobogu, posvadjaju se ljudi i posle realnih sahrana kada odu i kafanu da pojedu i popiju za dusu pokojnika a kamoli ovde :D

jedino sto sam shvatio posle citanja svih ovih stranica je da sam mogao pre 10 godina recimo da imam vise entuzijazma i odem na neki Sinanov koncert, recimo taj na Tashu i vidim i cujem o cemu je rec, procitao sam zaista interesantna i ozbiljna misljenja, da ne navodim kojih vec forumasa, jeste da me ta muzika ne privlaci ali uostalom ne slusam ni ja staleski drugaciju muziku, sve go narkoman, pijanac, bludnik i baraba muzicari koje volim od tinejdzerskog doba, dakle dzez i bluz, da budem pc nekorektan tadasnja ciganija amerike iliti pocetno ista publika kao izvorna SInanova publika, dakle oni sa dna drustvene lestvice, gradjanstina i hipsteraj su dosli mnogo kasnije za publiku i izvodjace. madaaaa, izvorno je pojam hipstera iz dzez kulture amerike i to od ranih 40-ih godina proslog veka ali je tada imao drugacije znacenje nego danas

Posted
4 hours ago, Miralem said:

Sve si promasio, ne kapiras uopste o cemu se radi a siguran si da kapiras.

Posted

Za pocetak, Sinan nije neki levat tipa Doris Bizetic, a ljudi koji ga ovde postuju su ga slusali. Miralem je ubedjen da se radi o politicki korektnom hipsteraju i jednostavno ne veruje nikome ko kaze da zaista gotivi Sinana.

Posted

evo ja vjerujem da masa gotivi sinana, hispteraj stekao steceni ukus, big fakin dil. sinan je krs.

Posted
3 minutes ago, morgana said:

big fakin dil

+1

Posted

I da. Nije Sinan kic, nego sund. Kic je politicka korektnost koja se protegla na muzicki ukus.

I sve to u danima kad iz daleke i prijateljske Amerike stize vijest da ce izbor za mis pocivati na unutrasnjoj ljepoti.

Posted
1 minute ago, morgana said:

I da. Nije Sinan kic, nego sund. Kic je politicka korektnost koja se protegla na muzicki ukus.

E to je vec dobar odgovor. :) Kic je lazna umetnost, delo koje pretenduje da bude umetnicko i naizgled koristi umetnicka sredstva ali to nije. Blade Runner 2017 je za mene kic, za nekog je umetnost. Filharmonija na rok koncertu je bez sumnje kic, kao i Trampov odvratni zlatni dvorac.

Sinan je nesto drugo, tako je. Rec "sund" mi zvuci mnogo ustogljeno, slozio bih se sa njom da onaj ko je izgovara ne izgleda toliko lose, kao neki cinovnik ili jos gore Tasovac. Mozda je bolje "primitivizam". Primitivizam uz koji se lumpuje, prepustanje najnizim muzickim porivima.

Posted

Ako je Sinan kič ili šund, šta je onda zam ili grand parada? 🤔

Posted
51 minutes ago, Meazza said:

Mozda je bolje "primitivizam". Primitivizam uz koji se lumpuje, prepustanje najnizim muzickim porivima.

folk new primitives?