Jump to content

Pod sjajem zvezda letnjih noci beogradskih...

Featured Replies

Kuzman Babeu. :laugh::hail:

7 minutes ago, Plajvi said:

Kuzman Babeu. :laugh::hail:

Kakva fudbalska fekalija...cc..

20 hours ago, Milosh76 said:

@harper  neces se muciti sa strimovima u nedelju, bice prenos na O2 :D

Kakve sam srece ima Causic i Simic da me nerviraju svih 90 minuta.:laugh:

Mati mila koga mi nismo mogli pobijediti 2 puta... :isuse:

• Author

Tako su i oni govorili kada smo ih dobijali 3-0 a oni nam bezali 19 poena.  Derbije je specifican utakmica i tu kvalitet ne nosi prevagu, naprotiv.  Kada je Partizan u prvoj polovini 1960-ih bio dominantan i igrao u finalu KES, Zvezdu, ciji je tadasnji tim skupljen s konca i konopca, nisu mogli da pobede ravno 5 sezona.

Zvezdin tadašnji tim je bio sve, samo ne skupljen sa konca i konopca. A poslednji derbiji su specifični samo po tome što se jača ekipa prepala slabije.

Edited by hrkljush boys_2

• Author
1 hour ago, hrkljush boys_2 said:

Zvezdin tadašnji tim je bio sve, samo ne skupljen sa konca i konopca.

Pa iz koje su riznice pokupili igrace kao sto su bili Milic, Sorban, Dakic, Aleksic, Vratnjan, Karapandzic, Andrejic, Stojanovic (tzv. Mita Ubica)....?

@Dimitrije 

Iz one iz koje u svakoj generaciji imaš nekoliko takvih igrača, koji uzgred budi rečeno i nisu imali preveliku minutažu.  I taj Partizan koji navodiš kao primjer, tu sezonu kad je osvojio vicešampionsku titulu KEŠ-a, završio je u sredini tabele jugoslavenskog prvenstva. Čak i ispod Zvezde

Edited by hrkljush boys_2

• Author

Ma taj Partizanov time je bio najbolji od kako se u Jugoslaviji igra fudbal.  Njima je tada domace prvenstvo bilo totalno sporedno; odvalili su Mancerster na JNA pa zatim izgubili od Tresnjevke.  Zvezda je u to vreme 2 puta bila 5. i jednput 7.; ukratko nikada gora sve do dolaska Miljanica koji je zapoceo novu, najuspesniju eru u istoriji kluba.  (Zaboravih da pomenem gazda Zivu medju onim silnim s konopca i koca.)

To da li je taj njihov tim bio najbolji ''od kako se u Jugoslaviji igra fudbal'', sad je već pitanje subjektiviteta. Oni ni sledeće sezone nisu bili prvaci sa tim ''najboljim timom''.  A ni Živa se vala nije nešto pretjerano naigrao ako sam ja dobro upratio.

2 hours ago, Dimitrije said:

Ma taj Partizanov time je bio najbolji od kako se u Jugoslaviji igra fudbal.  Njima je tada domace prvenstvo bilo totalno sporedno; odvalili su Mancerster na JNA pa zatim izgubili od Tresnjevke.  Zvezda je u to vreme 2 puta bila 5. i jednput 7.; ukratko nikada gora sve do dolaska Miljanica koji je zapoceo novu, najuspesniju eru u istoriji kluba.  (Zaboravih da pomenem gazda Zivu medju onim silnim s konopca i koca.)

Ово Димитрије доказујеш чиме? Сурово терорисали титостанску лигу, узели неки трофеј са репрезентацијом тог истог Титостана. Направили осим Васкета ненормалне каријере напољу?

Eh sad, karijere napolju kao argument... U ono vreme...

• Author
2 hours ago, hrkljush boys_2 said:

To da li je taj njihov tim bio najbolji ''od kako se u Jugoslaviji igra fudbal'', sad je već pitanje subjektiviteta. Oni ni sledeće sezone nisu bili prvaci sa tim ''najboljim timom''.  A ni Živa se vala nije nešto pretjerano naigrao ako sam ja dobro upratio.

Gos'n Hrkljushe,

Naravno da je u pitanju zesci "subjektivitet".  Ali za mene utakmice Partizan-Sparta i Partizan-Mancester su najbolje i najlepse sto je jugo fudbal ikada prikazao.  Doduse u to vreme sam imao 13-14 godina, nisam mnogo video ni znao ali eto ta sezona Partizanovih beba mi je ostala u najlepsoj uspomeni iako sam bio prilicno zadrt Zvezdas u to vreme.  Imali su mocan tim sa igracima "za oko" plus smekerski faktor (Galic, Kovacevic) u timu koji je do tada bio iskljucivo rezervisan za Zvezdine igrace (ili Dinamovce u Zagrebu).  Nedostajali su im je bolji desni bek i bolja krila.  Da su umesto Mihailovic/Sombolca imali Durkovica, umesto Maneta Bajica, Spasoje Samardzica i umesto Pirmajera, Dzaju, to bi bio 'Tim snova' svih vremena.

Vasicu, kada se oslobodis tih boskoobradovicevskih kulovluka, dobices pristojan odgovor.

Drago mi je da imamo članove foruma koji se sjećaju i svjedovi su tih utakmica, tebi su te utakmice i taj sastav nešto najbolje, ja to nisam gledao, mene što se tiče, Zvezda - Real iz '87, je nešto najbolje od jugoslavenskog fudbala što je ikad prikazano na tom prostoru. Ipak je taj tvoj super tim ozbiljno kiksao u domaćem prvenstvu, Zvezdu nisu mogli dobiti, sezonu finala KEŠ-a završili 11., sledeću treći, znači ipak je to timu još nešto falilo osim beka i krila.  

Secanje je mnogo varljiva kategorija. 

Guest
This topic is now closed to further replies.