dragance Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 Jebo te, nasao se Dimitrije da nekome ocitava lekciju o kontrolisanju pucanja filma! Ljudi grese, valja im oprostiti, mada nije uvek lako (na tvom i mom primeru). Link to comment
harper lee Posted November 25, 2018 Share Posted November 25, 2018 12 hours ago, Milosh76 said: A Cole Janković igrao je za Crvenu zvezdu, jelte. Viši nivo. Dao golove Real Madridu i Liverpulu. Naterao te fudbalske kiborge da kleknu na travu beogradske Marakane, pred crveno-bele barjake. Izbacio ih iz najprestižnijih takmičenja. Pio sa Tomom Zdravkovićem, drugovao sa Hašimom Kučukom Hokijem – za one mlađe: junak samoupravnog kafanskog sevdaha i predvečerja sirotinjskih predgrađa, kako neko napisa za poslednji ispraćaj mu; himničar karirane kafanske epohe. I neka bude kao bonus (ali ne najmanje važno, naprotiv) - ljubio najzgodniju Jugoslovenku. http://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/intervju-slobodan-cole-jankovic-igras-za-zvezdu-dajes-golove-realu-i-liverpulu-pijes-sa-tomom-zdravkovicem-ljubis-najzgodniju-jugoslovenku-to-je-zivot/312517 Koliko smo mi propali u svemu, ne samo u fudbalu. Koliko samo zivota ima u ovom intervjuu. Link to comment
Dimitrije Posted November 26, 2018 Author Share Posted November 26, 2018 4 hours ago, dragance said: Jebo te, nasao se Dimitrije da nekome ocitava lekciju o kontrolisanju pucanja filma! Ljudi grese, valja im oprostiti, mada nije uvek lako (na tvom i mom primeru). Dobro, ispao je kulov (i nije mu prvi put). To u danasnje vreme ionako vise nije bitno jer je kulovluk na ceni. Milojevic je dobar trener i kulovluk mu se prasta. U nekadasnjoj Crvenoj zvezdi, kako prica Seki, ucili su ih kako da ne budu kulovi (kako se vazuje kravata, kako se jede supa a da se ne srce, kako se obraca novinarima,,...) ali to su davno prosla vremena, a ja se mator cesto zaboravim u tim vremenima. Link to comment
Dimitrije Posted November 26, 2018 Author Share Posted November 26, 2018 4 hours ago, harper said: Koliko smo mi propali u svemu, ne samo u fudbalu. Koliko samo zivota ima u ovom intervjuu. Te vrste zivotnosti iz Coletovog intervjua vise nema, zato sto nema vise Dorcola, Bulbuldera, Cubure, Dusanovca, Pasinog brda,... tih beogradskih (zvezdaskih) favela u kojima je zivot bujao i davao vitalnost i smek beogradskoj varosi. Ja se secam da su se nekada nedeljom, u bivsoj skoli Vojislav Ilic (danas arhitektonska skola), "zestoki momci" sa Pasinog brda igrali mali fudbal na skolskom terenu, u odelima (sa sve prslukom) i simikama. Kazu da su za tu priliku sili odela. Link to comment
porucnik vasic Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 32 minutes ago, Dimitrije said: Dobro, ispao je kulov (i nije mu prvi put). To u danasnje vreme ionako vise nije bitno jer je kulovluk na ceni. Milojevic je dobar trener i kulovluk mu se prasta. U nekadasnjoj Crvenoj zvezdi, kako prica Seki, ucili su ih kako da ne budu kulovi (kako se vazuje kravata, kako se jede supa a da se ne srce, kako se obraca novinarima,,...) ali to su davno prosla vremena, a ja se mator cesto zaboravim u tim vremenima. Добро је Шеки никад није испао кулов. Link to comment
Dimitrije Posted November 26, 2018 Author Share Posted November 26, 2018 Ti Vasicu ne pravis razliku izmedju magupluka i kulovluka. Link to comment
porucnik vasic Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 Ко је Димитрије помињао мангуплук? Link to comment
fandorin Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 Mangup je eufemizam za osvedočene barabe što je Šekularac, naravno, bio. Kao što se svaka notorna pijandura naziva boemom. Išao je sa mojim ocem u niže razrede Druge muške pa to znam iz prve ruke. Školu nije ni video, nego je po vasceli dan igrao fudbal i pravio svinjarije. Link to comment
pbg12345 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 sta je ovo sa temom, ko cajanka* u domu penzionera *alkohol&kafa skode zbog godina Link to comment
Jozef K. Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 A došli smo i do toga da je Šeki trebalo da uči školu umesto da igra lopte. Link to comment
fandorin Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 3 hours ago, pbg12345 said: sta je ovo sa temom, ko cajanka* u domu penzionera *alkohol&kafa skode zbog godina Primedba prihvaćena. 11 koji će istrčati na Svetoga Pavla: Borjan-Gobelja, Babić, Degenek, Rodić- Jovičić, Krstičić, Marin- Srnić, Ben- Boaći Link to comment
papapavle Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 13 hours ago, Dimitrije said: Te vrste zivotnosti iz Coletovog intervjua vise nema, zato sto nema vise Dorcola, Bulbuldera, Cubure, Dusanovca, Pasinog brda,... tih beogradskih (zvezdaskih) favela u kojima je zivot bujao i davao vitalnost i smek beogradskoj varosi. Ja se secam da su se nekada nedeljom, u bivsoj skoli Vojislav Ilic (danas arhitektonska skola), "zestoki momci" sa Pasinog brda igrali mali fudbal na skolskom terenu, u odelima (sa sve prslukom) i simikama. Kazu da su za tu priliku sili odela. Bas mu iz celog intervjua isijava zivotnost i mangupluk, prosto kao da covek cita memoare Stoleta Apasa... "Opasno je bilo kad sam jednog tipa izudarao letvom jer je napao jednu devojku. A na letvi se zadesi ekser. Ispostavi se da je šiptar. Nisam znao, stvarno. Molio sam boga da preživi." Link to comment
porucnik vasic Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 3 hours ago, Jozef K. said: A došli smo i do toga da je Šeki trebalo da uči školu umesto da igra lopte. Не, него да је Милое кулов. Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 2 minutes ago, porucnik vasic said: Не, него да је Милое кулов. +1 Link to comment
Jozef K. Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 Не, него да је Милое кулов.Nisam baš tako shvatio raspravu o toj izjavi posle utakmice u Nišu. Link to comment
Recommended Posts