Jump to content
IGNORED

Pod sjajem zvezda letnjih noci beogradskih...

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, Ros said:

sto i dalje ne treba da sprecava zandarmeriju da premeri bubrege po potrebi, da snimaju u krupnom kadru one koji pevaju pa da im zabrane ulaz na stadion sledecih par godina. sve su to drugi jos otkad odradili pa sad mozes sa malim detetom ici na utakmicu i uzivati u spektaklu. potrebna je volja da se to odradi, a zna se odakle to sve moze da se odradi. kad je vodja uspeo da sprovede paradu ponosa bez ucesca najvatrenijih, tako moze i fudbalske utakmice. 

pa kad to urade digne se frka da se to radi kako bi vučić priznao kosovo

• Replies 12.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

1015

• Bright Billy

796

• harper lee

670

• MiddleClass

602

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
1 minute ago, harper said:

Dakle, svi kaznjeni a samo nas kaznjavaju.:laugh:

A gde sam ja rekao da samo nas kaznjavaju? Boza rece da cemo biti kaznjeni 2 utkamice pred praznim tribinama. Za mnogo vece pizdarije su kaznjavani ili samo novcano ili minimalno. Tu kaznu ocekujemo od prvog kola i meni je izenadjenje da je nismo popili jos za Spartak... 

Posted
1 hour ago, adasevic said:

Mada doslednost UEFA i kriterijumi podobnog i npodobnog sadrzaja su takvi da ce sutra i Mars na Drinu da se okarakterise kao rasizam, a sa druge strane se kukasti krstovi na tribinama, upadi na teren, razni tompson repertoari i simboli velike Albanije i razna druga sranja tolerisu i prolaze ili bez kazne ili sa minimalnim novcanim kaznama. 

1 minute ago, adasevic said:

A gde sam ja rekao da samo nas kaznjavaju?

Evo ovde.

Posted (edited)

Adasevicu, albanski dvoglavi orao nije nikakav fasisticki simbol, vec simbol koji su Albanci, kao i Grci, Srbi i Rusi, preuzeli kao deo vizantijskog nasledja (grb Paleologa).  Forma i boje orla se razlikuju od naroda/drzave do naroda/drzave, ali je poreklo zajednicko.  To bi bilo isto kao kada bi neko proglasio naziv "Beli orlovi" za srpski tim za fasisticki simbol.

Ljudi koji odlaze na sever imaju prevashodan cilj performans koji ce da privlaci paznju vise nego ono sto se dogadja na terenu.  Njih ne zanimaju mnogo ni podrska igracima niti interesi kluba.  Njihove akcije su da izazivaju, prkose autoritetima, teraju inat drustvenim normama i opsteprihvacenim pravilima pristojnog ponasanja, na jedan krajnje primitivan i vulgaran nacin.  Pri tome se ne ustezu od rasizma, sovinizma, pretnji, fizicke agresije i vandalizma i velicanja ljudi kontraverznih,  kriminalnih i zlocinackih proslosti, jer to ih drzi u fokusu medija i drustva.  Njima ne smetaju negativne reakcije vecine ljudi prema njihovom ponasanju. Naprotiv, takve reakcije su dobrodosle jer smatraju da su sokiranjem i skandalizovanjem javnosti, vandalskim ponasanjem i fizickim obracunima i kriminalnim radnjama postizu efekat i zavredjuju status koji zele da imaju.  U tom kontekstu treba gledati i njihovo inacenje i izazivanje UEFA jer sankcije koje klub dobija zbog njihovog delovanja su potvrda onoga sto zele da postignu.  

Edited by Dimitrije
Posted (edited)
19 minutes ago, adasevic said:

A gde sam ja rekao da samo nas kaznjavaju? Boza rece da cemo biti kaznjeni 2 utkamice pred praznim tribinama. Za mnogo vece pizdarije su kaznjavani ili samo novcano ili minimalno. Tu kaznu ocekujemo od prvog kola i meni je izenadjenje da je nismo popili jos za Spartak... 

Problem je zbog uslovne. Jedva smo se izvukli prosli put. Bili su doneli odluku da zbog transparenta Mladicu protiv Batea u Belorusiji i skandiranja Mladicu u Belorusiji budemo kaznjeni praznim tribinama protiv CSKA. Onda smo se zalili  jer smo vec bili prodali neke karte i oni su preinacili odluku na uslovnu od jednog meca u trajanju od 2 godine. Tako da 1 mec nam ne gine, ali posto smo ponovili prestup po ko zna koji put - izgledno je da budu i 2 utakmice. Svakako sve je moguce do petka i treba sacekati konacnu odluku ali tendencije nisu dobre. 

Edited by Boza_zvani_Pub
Posted (edited)

Nikakvo zatvaranje tribina, nikakvo izbacivanje iz Evrope, nikakve novcane kazne... apsolutno ni jedna jedina kazna koja steti klubu ih nece zaustaviti. Samo ona koja se tice njih i samo njih licno i pojedinacno: masovna hapsenje i zatvor, robija, ogromne novcane kazne sektasa i vodja sekte. Ovako moze u nedogled: oni ne placaju nista. Oni direktno ne snose nikakve posledice. Ako nema Zvezde, oni ce se reorganizovati i naci drugi motiv. Njima je klub samo paravan i povod za okupljanje i njihova sranja gde ce se kurciti i pokazivati kako su nenadjebivi i terati svoje ideje i pravdu. Njih boli kurac realno za Zvezdu/Partizan. Skupi se gomila klosara, ofarba ogradu, ociste stepenice i promene stolice koje su u principu oni izlomili i tako polozili autorsko pravo da sutra kazu da je klub/stadion njihov. A da su vojnicki organizovani, jesu! Oni trebaju drzavi i politicko-crkvenim organizacijama i niko se nikad nece podici protiv njih, barem ne direktno i javno. Klub mora naci drugo resenje.

Edited by madball
Posted

ma pisali smo milion puta na tu temu

tesko da klub tu ista moze bez jasnog stava drzave

a kako su nam u upravama klubova mahom partijski vojnici poslati sa zadatkom i kako predsednik republike direktno kaze da drzava nije u stanju (citaj nece) da se obracuna sa huliganima nema od svega toga kod nas jos dugo nista

mene samo povremeno iznervira ovako neka vest

cak i ne idem na stadion (mada ok razmisljam da odem) tako da me ne pogadja direktno u tom smislu, nego mi em zao igraca jer njima ocigledno znaci podrska sa tribina

a jos i vise me pogadja to sto je sve to jasan znak u kakvom drustvu zivimo

sa fk zvezdom se napokon nakon dugo vremena desava nesto lepo, postize rezultate, igra dobar fudbal, jbg svakom ko voli fudbal i zvezdu ovo su u tom smislu jako lepi momenti i onda zbog grupe olosa sve to moze da nestane u trenu (kapiram da ako nastave u istom stilu ni izbacivanje nije daleko)

a poseban nivo idiotluka je postavljanje nekakvih rebusa, pevanje pesmica u kojima se satro indirektno pominje mladic i slicno. valjda se tripuju kako su ispali pametniji od uefe ili sta vec. kapiram da svrsavaju kad smisle tako nesto, a zapravo svaki put im uefa (odnosno ne njima nego fk zvezdi) zalepi samrcinu

Posted
41 minutes ago, Dimitrije said:

Adasevicu, albanski dvoglavi orao nije nikakav fasisticki simbol, vec simbol koji su Albanci, kao i Grci, Srbi i Rusi, preuzeli kao deo vizantijskog nasledja (grb Paleologa).  Forma i boje orla se razlikuju od naroda/drzave do naroda/drzave, ali je poreklo zajednicko.  To bi bilo isto kao kada bi neko proglasio naziv "Beli orlovi" za srpski tim za fasisticki simbol.

Ljudi koji odlaze na sever imaju prevashodan cilj performans koji ce da privlaci paznju vise nego ono sto se dogadja na terenu.  Njih ne zanimaju mnogo ni podrska igracima niti interesi kluba.  Njihove akcije su da izazivaju, prkose autoritetima, teraju inat drustvenim normama i opsteprihvacenim pravilima pristojnog ponasanja, na jedan krajnje primitivan i vulgaran nacin.  Pri tome se ne ustezu od rasizma, sovinizma, pretnji, fizicke agresije i vandalizma i velicanja ljudi kontraverznih,  kriminalnih i zlocinackih proslosti, jer to ih drzi u fokusu medija i drustva.  Njima ne smetaju negativne reakcije vecine ljudi prema njihovom ponasanju. Naprotiv, takve reakcije su dobrodosle jer smatraju da su sokiranjem i skandalizovanjem javnosti, vandalskim ponasanjem i fizickim obracunima i kriminalnim radnjama postizu efekat i zavredjuju status koji zele da imaju.  U tom kontekstu treba gledati i njihovo inacenje i izazivanje UEFA jer sankcije koje klub dobija zbog njihovog delovanja su potvrda onoga sto zele da postignu.  

Значи Косово је Србија је фашистички слоган? Добар си ти Димитрије добар.

Иначе колико је Спарта кажњена за свињарију што су учинили њени навијачи?

Наравно да говна у УЕФА имају различите критеријуме и да су расистичка банда.  

Posted

a mogli bismo malo i o fudbalu, bar dok isti igramo bez obzira na idiote na tribinama

Posted
2 minutes ago, porucnik vasic said:

Иначе колико је Спарта кажњена за свињарију што су учинили њени навијачи?

Još nije niti pokrenut postupak protivu njih

Posted

Moze klub da ucini puno pre nego drzava intervenise.  Pre svega, uprava i igraci treba da prestanu da se dodvoravaju Severu.  Njihova zahvalnost navijacima je uvek usredsredjena na Sever i njihove pesme i vulgarnosti u kojima igraci ne retko ucestvuju nakon zavrsetka utakmice.  Drugo, treba da sprecavaju da Sever na stadionu radi ono sto se protivi pravilima FSS i UEFA, kao na primer unosenje i koriscenje pirotehnike, drzanje politickih mitinga u toku utakmice parole pretnje i provokacije na rasnoj, verskoj, politickoj i nacionalnoj osnovi. 

Posted

Што, видиш да се Димитрију фудбал огадио, Левог он суштински никад није ни занимао...они имају политички задатак.

Posted
Just now, renne said:

a mogli bismo malo i o fudbalu, bar dok isti igramo bez obzira na idiote na tribinama

Uze mi rec iz tastature.

Smorili ste za medalju. Aj sto KUMS troluje sa "ko je kome sta rekao", ali brate ova tema 100 puta prezvakana. Sta tu kome vise nije jasno?!

Umesto da se radujemo tome sto Zvezda igra sve bolje i sto nam zreb ide na ruku (posle x godina), sto je udarilo sunce posle ovako hladnog leta i sto veceras nece biti kisurine, ovde se gusla o debilima.

Zasto svaka jebena diskusija mora da odvede na politiku?

Posted

Pa ta ista politika nas dovodi do toga na igramo pred praznim tribinama.

UEFA jesu govnari licemjerni, ali mi koji učestvujemo u njihovim takmičenjima i usput im objašnjavamo koliki su licimuri i tražimo pravdu od te iste organizacije, govori samo koliko smo operisani od realnosti. Da smo toliko principjelni onda bi trebalo da istupimo iz tih takmičenja, ako pratimo jednu od linija razmišljanja ovdje. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...