omiljeni Posted October 25 Posted October 25 (edited) ja ih zbunjujem? to ti radiš. samo kažem kako to funkcioniše i šta tu sudije rade. radiša nije razgraničio neke stvari, pa hoću da mu objasnim šta znači automatic review, a šta znači reviewable. kad je scoring play ili kad je turnover onda su sudije dužne da pogledaju play. to je taj automatically review deo. ali sudije neće ništa ni pregledati ako im baš ništa nije sumnjivo. npr kad bude touchdown trčanjem gde Rb ušeta u endzone sa pola yarda, tu nemaju šta da gledaju. jedino što mogu eventualno da provere je da li je bilo 12 igrača na terenu ili tako nešto. false start, holding i takve stvari nisu reviewable. ovo od sinoć je bilo slično situaciji na super bowlu od pre par godina kad je Tee Higgins povukao Jalena Ramseya za masku i postigao tuddy. Prvi play iz scrimmiga nakon halftime pauze, posle touchbacka. Scoring play pa su mogli da pregledaju bilo šta to bi im bilo sumnjivo, ali ne mogu da dosude facemask i ponište poene jer to nije reviewable. Rams su par sezona pre te igrali super bowl kad su bili Saintse u finalu konferencije, jer pass interference nije bio reviewable. Pa su zbog toga promenili pravila i godinu dana se to mogli pregledati i challengeovati, pa su opet ukinuli. Od ove godine su uveli da se može pregledati RTP, intentional grounding i možda još nešto. Pre 15-20 godina bilo je neko AFC North krljanje, Ravens protiv nekoga, Bengals ili Browns, ovi su pucali FG za pobedu, lopta se odbila od stative i pogodila u horizontalnu stativu i izašla napolje, Ravensi slave pobedu, otišli u svlačionicu, posle 5 minuta ih zovu napolje da igraju produžetke jer je FG ipak bio pogodak. lopta se nije odbila od "prečke" nego od one pomoćne cevi koja drži celu konstrukciju. ona cev na koju zakače kameru. Liga je posle izdala bizarno saopštenje gde su rekli da sudije nisu overturnovale odluku nakon gledanja snimka 'nego nako, skupili se u huddle i imali petominutnu debatu o field goalu. Samo zato što to nije reviewable, da li je lopta prošla kroz stative ili ne, a sudije su koristile snimak. Edited October 25 by omiljeni
Grandilof Posted October 25 Posted October 25 Legendarna scena, naravno da se to desava Brownsima Vreme kada je season long bio 45y, career long 52y i slicno. Uskoro 20 godina sunce mu. Jos kad vidim njusku, jebeni Pete Morelli, u Philly su pisali peticije da nam ne sudi tekme
Jean-Luc Picard Posted October 26 Posted October 26 Vrlo zanimljiv dokumentarac. Ima zanimljivih stvari iz istorije lige, nevezano za Giantse.
Bogotac Posted October 27 Posted October 27 23 minutes ago, *edited by mod said: Kakva kvalitetna ludnica u Klivlendu Rigged
*edited by mod Posted October 27 Posted October 27 2 minutes ago, Bogotac said: Rigged Sve ide na ruku Stilersa. Što znači da sigurno gubimo u MNF.
pojmaš Posted October 27 Posted October 27 Hail Mary za sva vremena, ne bi ga nacrtali ovako da su htjeli. Drago mi je što ostah do kraja da ispratim uživo.
freakns Posted October 28 Posted October 28 da su Djetsi tako izgubili Omiljeni bi vec visio na nekoj banderi u Hadzi Ruvimovoj
arheolog1981 Posted October 28 Posted October 28 17 hours ago, ducca said: Aaaaaa šta je ovo u DC-u A vidi ovog cara https://www.instagram.com/yahoosports/reel/DBpgCj5Ot55/
pojmaš Posted October 29 Posted October 29 Na stranu što smo™ dobili, Giantsi su zaslužili poraz zbog onoga pokušaja za 2, šta je ono trebalo da bude? Sad ozbiljnije, u prvom poluvremenu tri FGa iz red zone-e su me baš iznervirala- ja bih to i inače pravilom zabranio da se radi, isto kao što bih zabranio punt s protivničke polovine, ali to je neka druga priča. Na kraju je bio potreban i punt vraćen za touchdown, i pass rush koji je proradio u drugom poluvremenu, i idiotski interception Jonesa na posljednjem driveu. Wilson par odličnih dugih lopti i to baš kad je trebalo, ali opet sackovan nekoliko puta i još se potrudio da fumbleom vrati Giantse u utakmicu, noge su mu otišle i nije pokretan kao nekad, a i impotencija iz prvog poluvremena će se zaboraviti. Ne znam, uradio je dovoljno, ali i dalje sam skeptičan. Broderick Jones je katastrofalan iz neđelje u neđelju, nego je linija nagrđena povredama i on mora da igra inače vjerujem da bi ga Tomlin zakucao za klupu.
Miljenko Posted October 29 Posted October 29 Meni je uvek fascinantno, kada napad ima prvi za gol na 1yds i postigne FG Ili jos gore napravi neku glupost). Tolike godine pratim i i dalje ne kapiram kako je to moguce odbraniti (par sezona unazad se desava da odbrana izdrzi relativno cesto).
Recommended Posts