Jump to content
IGNORED

NFL

renne

Recommended Posts

Posted

Bilo je  boljih i bitnijih momenata ove nedjelje, ali samo sam htio da skrenem pažnju na ono što svake sezone ovđe pominjemo :D, a to je da su Packersi pobijedili tako što su na -14 dali TD, odmah išli na konverziju za 2 (uspješno) i kasnije dali TD koji je sa rutinskim +1 donio vođstvo i pobjedu. Analitike za pobjedu™!

Kad smo kod analitike, nesrećni Raidersi su na -8 protiv Steelersa kasno u četvrtoj četvrtini pucali FG, pogodili, kazna Steelersa im je poništila FG i dala im prvi down, da bi kraljevi potrošili još skoro cijeli minut i na 4th&3 sa 7-8 jardi opet šutnuli FG. Na kraju su dobili loptu nazad ispred svoje endzone i 15 sekundi do kraja bez timeouta i naravno nisu uradili ništa. Je li stvarno bilo mnogo boljih potencijalnih scenarija od 4th&3 pred endzonom? Penalčine.

Da se osvrnem na Steelerse jer ih nažalost pratim - napad je pretužan, dvije pobjede zahvaljujući odbrani i pojedinačnim big playevima™ (Pickens i Austin su dali TD-ove od 70+ jardi, oba nakon kratkih hvatanja i trčanja kroz pocijepane odbrane). O-line izgleda sumnjivo, Pickett i Najee Harris još gore, krivica se svaljuje na OC-a, ali bojim se da tu jednostavno nema talenta.

Posted
3 minutes ago, pojmaš said:

Da se osvrnem na Steelerse jer ih nažalost pratim - napad je pretužan, dvije pobjede zahvaljujući odbrani i pojedinačnim big playevima™ (Pickens i Austin su dali TD-ove od 70+ jardi, oba nakon kratkih hvatanja i trčanja kroz pocijepane odbrane). O-line izgleda sumnjivo, Pickett i Najee Harris još gore, krivica se svaljuje na OC-a, ali bojim se da tu jednostavno nema talenta.

Da, Steelers izgledaju baš tanko, ali se nekako izvčače na odbranu, opet će biti tu negde oko PO, iako je napad baš baš loš...

Posted

Imaće na kraju 50 posto ili jednu preko toga kao i uvek.  Death, taxes and Tomlin not below 50%

• +1 1
Posted (edited)

Poslednja četiri minuta u Minesoti su potpuni prelom mozga. Minesota gubi 28:24 i ne uspeva da postigne td sa jednog jarda, Čardžersi na dva minuta do kraja i 24 jarda od svoje end zone ne pantuju nego idu na četvrti pokušaj za jard i fejluju, Minesota na 35 sekundi osvaja first down na sedam jardi od end zone i umesto spajka ide no huddle koji kreće na 17 sekundi do kraja i završava presečenim pasom u end zoni. Ne znam da li no huddle ima veze sa analitikom u toj situaciji ali i da je postignut td opet bih mislio da nije normalno da ne zaustaviš sat na 30 sekundi do kraja.

Edited by Zizou
  • +1 1
Posted
5 minutes ago, Zizou said:

Poslednja četiri minuta u Minesoti su potpuni prelom mozga. Minesota gubi 28:24 i ne uspeva da postigne td sa jednog jarda, Čardžersi na dva minuta do kraja i 24 jarda od svoje end zone ne pantuju nego idu na četvrti pokušaj za jard i fejluju, Minesota na 35 sekundi osvaja first down na sedam jardi od end zone i umesto spajka ide no huddle koji kreće na 17 sekundi do kraja i završava presečenim pasom u end zoni. Ne znam da li no huddle ima veze sa analitikom u toj situaciji ali i da je postignut td na kraju opet bih mislio da nije normalno da ne zaustaviš sat na 30 sekundi do kraja.

Ovo sam gledao na RedZone - trener Chargersa me kupio za sva vremena, tako se to radi. Za posljednji napad Vikingsi su sami krivi, nema tu analitike, tu ide spajk kao kuća jer su u goal situaciji. Loša komunikacija™ i egzekucija™. 

Posted (edited)

Šta znam, možda postoji škola mišljenja da ne treba dozvoliti odbrani da se konsoliduje ako je napad u dobrom ritmu i ako ima dovoljno vremena za no huddle (a nije bilo u  ovom slučaju). Svakako mi je čudno da trener Minesote nije urlao u slušalice da se spajkuje. Za fourth down Čardžersa vidim da analitika kaže da je verovatnoća pobede nešto veća ako se ide, mada tu igra ulogu i u koji deo tima trener ima više poverenja. Nije baš svako Fila da ima onaj QB sneak gde unose Hurtsa minimum 3 jarda. :D Jedino što mi se bez dileme dopalo od analitike je going for 2 Packersa.

Edited by Zizou
Posted

Patriotsi su uzeli 6 titula dok je Belichikov modus operandi bio da se ide na 4th and short kad se tekma lomi. a od tih 6 titula, makar 4 puta odbrana je bila bolji deo tima. doduse, Brady je imao najbolji sneak u ligi, ali opet, nije ga koristio stalno, vec samo kad se lomi tekma

Posted

neće da spajkuju da bi imali 4 pokušaja, umesto samo 3 pokušaja. a 20 sec je dovoljno za 3 pass playa i da ti na satu ostane još 1 sec za poslednji pokušaj.

oni su snapovali na 17 sec jer su imali problema sa komunikacijom, publika se uspalila zbog haosa, napravila buku i tako smetala svojima, ali i to je vreme u koje mogu da se uglave 3 playa i da ostane barem nešto vremena.

Posted
20 hours ago, arheolog1981 said:

Zak Vilson odličan, mogli bi ga gledati sledeće godine u Sirmijum Legionarima :fantom:

Jetsi mogu komotno da vrate tim tebowa iz penzije i da zamene vilsona bez da se primeti razlika :(

Posted

ne mogu da prestanem da gledam prvi td ribica protiv broncosa. Surtain je zajebao stvar, Jackson je preduboko i Hill je ostao skroz sam, nema nikog oko njega 10-15 yarda. Busted coverage se dešava, jbg šta da se radi. Ali onda Hill onako protrči pored Jacksona za td, ne znam dal sam to ikad video. Jacksonova brzina je komična. pa @freakns je brži od njega, jebeš mi sve. :lolol:

vidim da Broncos nisu imali nijednog backup safetya za ovu utakmicu (wtf?!), ali ovo je prvi minut utakmice, svi su još zdravi i odmorni, još uvek ne gubiš 50 razlike pa da te boli uvo da li ćeš nekog stići ili nećeš, nego je 0-0 i imaš rašta igrati i trčati.

čova ima 100 godina, ne može igrati, jedino što može da uradi je da povređuje protivničke igrače. cutuj ga i nek se penzioniše, a potpiši random klinca sa nekog practice squada. nije ni čudo što su zaprimili 70 pts

Posted
4 hours ago, freakns said:

Patriotsi su uzeli 6 titula dok je Belichikov modus operandi bio da se ide na 4th and short kad se tekma lomi. a od tih 6 titula, makar 4 puta odbrana je bila bolji deo tima. doduse, Brady je imao najbolji sneak u ligi, ali opet, nije ga koristio stalno, vec samo kad se lomi tekma

Brejdara je bog QB sneaka. Ajde da si siguran u taj play, kao Patsi nekada ili Fila prošle godine, nego ovi juče neki motion izvode, umislili da su Chiefsi, a baš loša izvedba.

4 hours ago, omiljeni said:

neće da spajkuju da bi imali 4 pokušaja, umesto samo 3 pokušaja. a 20 sec je dovoljno za 3 pass playa i da ti na satu ostane još 1 sec za poslednji pokušaj.

oni su snapovali na 17 sec jer su imali problema sa komunikacijom, publika se uspalila zbog haosa, napravila buku i tako smetala svojima, ali i to je vreme u koje mogu da se uglave 3 playa i da ostane barem nešto vremena.

Odgledao sam ponovo, ipak su snapovali na 12 sekundi do kraja a prethodna akcija je završena na 35. Prosuli su skoro 20 sekundi. Ako je već takva situacija, bolje da su spajkovali na 30 sekundi pa da imaju i mogućnost za neki extended play u tri pokušaja nego ovo što se desilo.

Posted

goal to go situacija, ne možeš imati više od ta 4 playa, imaš dovoljno vremena za 4 playa, nema nikakvog smisla da uradiš spike. pogotovo ne dok ima 30 sec na game clock.

snap na 12, na 9 bi bio završen play da je odmah bio incomplete. za 3-4 sekunde odigraju jedan play. i ovako su mogli da izvuku 4 playa, barem u teoriji, a 3 playa su mogli da odigraju opušteno i to sa nešto otvorenijim playbookom. sa spajkom bukvalno ništa ne dobijaju.

Posted

Ne sumnjam da se mogu uglaviti 4 playa u tih 12 sekundi. Verovatno sam pod utiskom ishoda nakon playa koji je izgledao prilično dezorganizovano.

Posted

da se nije dogodio taj interception, pretpostavljam da bi se Philips i OConnell prešaltali na plan B, tj da odigraju 3 playa.

4 playa u 12 sec je verovatno izvodljivo, ali to je baaaaš nategnuto.

spajk kao opciju bi čuvali u slučaju da se desi neko sranje na early downs. tipa sack ili kompletiran pass ali da ih obore van endzone. da mogu da urade spajk na trećem downu, pa mogu pozvati i normalno odigrati akciju, a da ne ide neka totalna improvizacija.

spike na 1st down u bilo kom scenariju nije imao smisla.

taj spike bi čak dao Chargersima realne šanse da jure overtime. ako Vikings postignu touchdown odmah na 1st down, Chargers imaju tri tajmauta i verovatno dovoljno vremena za dva chunk playa, pa da Kicker The Dicker puca za produžetke.

Pustiš vreme da curi, snap na 00:20 i imaš sasvim dovoljno vremena za 4 lepa playa, a u slučaju da ga odmah umuljaš, njima neće ostati više od 12-13 sec. Tu onda moraš baš amaterski odigrati, pa da ti umuljaju field goal, tipa kao Bills onda protiv Chiefsa u playoffu.

• +1 1
Posted

Definitivno ima više smisla ovo što kažeš da se sačuva spajk ako se desi nešto nepredviđeno na early downs, samo što su Vajksi izgubili previše vremena do prvog snapa. I pored toga, ne mogu da se otmem utisku da sam u nekoliko ovakvih situacija u play off utakmicama gledao spajk na first down, što ispadne protraćen play.