ducca Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 Trka u subotu umesto qualija - 100km, samo 2 seta mekih guma i bodove uzimaju 3 prvoplasirana - 3-2-1 poen. Krajnji poredak je startni poredak za nedeljnu trku koja je standardan dogadjaj. Nema podijuma ni pehara u sprintu. Ta 3 vikenda kad su sprint trke qualies su u petak popodne za subotnji redosled. Ukratko
Radoye Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 1 hour ago, nahbar said: Sta mu dodje sprint trka, ako moze neko da objasni? Dodje mu kolosalna glupost. 1
stajebrebilo Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 Ili kako izgleda kad Amerikanci prave cirkus
nahbar Posted April 30, 2021 Posted April 30, 2021 19 hours ago, Radoye said: Dodje mu kolosalna glupost. Hvala
fillex Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 Slažem se, pravljenje nepotrebnog cirkusa, da ispadne da više idu u krug. Ne vidim da se nešto suštinski menja, sem što će trojica i inače najbržih dobiti koji bod više. Ne deluje mi da ima neki kapacitet da "promrda" redosled suštinski. Uz malo sreće, proći će kao gimmick i neće se trajno zadržati (kao one double points Abu Dhabi trke recimo).
Jimmy Kowalski Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 Razlozi sta Liberty zeli uvodjenjem sprint trke su jasni - da vikend bude bogatiji sadrzajima. Svi koji kupe karte gledace 2 trke umesto jedne, sto ce dovesti do vece cene karte. Kvalifikacije nisu preterano gledane preko TV, sa sprint trkom se to menja, vece sanse da se desi nesto nepredvidjeno, incidenti... Kvalifikacije se voze petkom, pa i taj dan dobija na vecem znacaju.. Ja nemam unapred formirano misljenje oko sprint trka, dobro je sto ce isprobati nekoliko puta, pa cemo videti kako ce izgledati. Matori F1 fanovi su po pravilu uvek protiv nekih radikalnih promena, da se mi pitamo nista ne bi dirali, vec bi sve bilo kako smo navikli godinama. Ali onaj koji vodi cirkus mora da vodi racuna i o novim generacijama gledalaca, kako njih da privuce. Skoro svi dosadasnji potezi koje je Liberty povlacio bili su sasvim ok i razumni, pa sam spreman da dam sansu i novom vikend formatu.. 1
Ivo Petović Posted May 1, 2021 Author Posted May 1, 2021 2 hours ago, Jimmy Kowalski said: Ja nemam unapred formirano misljenje oko sprint trka, dobro je sto ce isprobati nekoliko puta, pa cemo videti kako ce izgledati. Matori F1 fanovi su po pravilu uvek protiv nekih radikalnih promena, da se mi pitamo nista ne bi dirali, vec bi sve bilo kako smo navikli godinama. Ali onaj koji vodi cirkus mora da vodi racuna i o novim generacijama gledalaca, kako njih da privuce. Skoro svi dosadasnji potezi koje je Liberty povlacio bili su sasvim ok i razumni, pa sam spreman da dam sansu i novom vikend formatu.. Saglasan. Deluje mi da može da bude zanimljivo, ako vozači sgvate trku borbeno, a ne kao minimiziranje rizika. btw, izgleda da smo za dve nedelje napravili neki fantazmagorični napredak. Nandu je izbrisan krug (za par santima) kojim bi bio treći u FP3. Hajp!!!
Radoye Posted May 1, 2021 Posted May 1, 2021 6 hours ago, Jimmy Kowalski said: Razlozi sta Liberty zeli uvodjenjem sprint trke su jasni - da vikend bude bogatiji sadrzajima. Svi koji kupe karte gledace 2 trke umesto jedne, sto ce dovesti do vece cene karte. Kvalifikacije nisu preterano gledane preko TV, sa sprint trkom se to menja, vece sanse da se desi nesto nepredvidjeno, incidenti... Kvalifikacije se voze petkom, pa i taj dan dobija na vecem znacaju.. Ja nemam unapred formirano misljenje oko sprint trka, dobro je sto ce isprobati nekoliko puta, pa cemo videti kako ce izgledati. Matori F1 fanovi su po pravilu uvek protiv nekih radikalnih promena, da se mi pitamo nista ne bi dirali, vec bi sve bilo kako smo navikli godinama. Ali onaj koji vodi cirkus mora da vodi racuna i o novim generacijama gledalaca, kako njih da privuce. Skoro svi dosadasnji potezi koje je Liberty povlacio bili su sasvim ok i razumni, pa sam spreman da dam sansu i novom vikend formatu.. Sto se tice kvalifikacija petkom, izgubili su mene i sve ostale koji tim danom rade kao gledaoca. Inace ne pamtim kad sam zadnji put propustio da pogledam neke kvalifikacije, sad nazalost vise necu biti u mogucnosti. Ulaznice za F1 vikende su iovako vec preskupe za ono sto nude (otprilike za cenu najjeftinije F1 karte mozes da kupis tribinu, pit i padok pas za Indi, da se do mile volje isfotografises izautogramises i izdivanis sa vozacima sadasnjim i proslim). 4 hours ago, Ivo Petović said: Saglasan. Deluje mi da može da bude zanimljivo, ako vozači sgvate trku borbeno, a ne kao minimiziranje rizika. btw, izgleda da smo za dve nedelje napravili neki fantazmagorični napredak. Nandu je izbrisan krug (za par santima) kojim bi bio treći u FP3. Hajp!!! Problem je u tome sto je rizik u subotu prevelik za potencijalni povrat, u igri su samo tri boda za pobedu spram 25 u nedelju a rizik za poziciju vise nije vredan rizika ostecenja i starta sa zacelja u nedelju. Jedini kojima se isplati voziti na noz su Hasovci kojima je svejedno slupali se ili ne jer ionako startuju zadnji. Dakle vozaci ce da ziherase, niti ce se jako truditi da insistiraju na preticanjima niti ce se jako truditi da brane poziciju, sve ce se svoditi na cuvanje opreme za nedelju. A u slucaju da se nekom od lidera desi kakav zajeb na "pravim" kvalifikacijama u petak (promenljivi vremenski uslovi, nezgodna zuta zastava) zbog cega propusti da prodje u sledeci krug kvalifikacija, umesto da ga u nedelju gledamo kako se probija sa zacelja kroz poredak gledacemo u subotu kako mu se svi sklanjaju i propustaju ga. Tako da se eliminise i eventualni faktor iznenadjenja u kvalifikacijama. A ako ovo zazivi i postane standardni format za vikend mozemo doci u situaciju da se titula odluci vec u subotu. 1
Ratamahatta Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 Svidja mi se ova staza, ima dosta uspona i padova, kao Austrija i Amerika. Ali isto tako mi jako lici na Estoril, mislio sam da je prepravljena, sad vidim da su 2 razlicite staze. 1
ducca Posted May 2, 2021 Posted May 2, 2021 Ne vredi, Mercedes odvrnuo PU u Portugalu, na pravcu brži od Honde sa DRS-om. Deja vu
Recommended Posts