jms_uk Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Od čega je skraćenica "Pet." iz imena urednika Pet. M. Niketić? Petar?
Nesh Posted December 9, 2017 Author Posted December 9, 2017 (edited) Bolje. Trg kralja Milana. U sredini slike je palata Gorca. Edited December 9, 2017 by Nesh
Nesh Posted December 9, 2017 Author Posted December 9, 2017 Prvi svetski rat, bugarska okupacija. Raskrsnica danasnjih ulica Nikole Pasica i Obrenoviceve, pogled prema centru. S leve strane se danas nalazi Trzni centar Forum.
Nesh Posted December 9, 2017 Author Posted December 9, 2017 Ista raskrsnica, 1901. godina, pogled iz danasnje ulice Nikole Pasica (tada se zvala Strahinjica Bana) prema "Armiji". Levo, na cosku, danas se nalazi Trzni centar Kalca, desno Forum.
Hamlet Strašni Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 Lepa vam je palata pravde. Kad je gradjena?
Nesh Posted December 9, 2017 Author Posted December 9, 2017 (edited) 13 minutes ago, Hamlet Strašni said: Lepa vam je palata pravde. Kad je gradjena? 1909 zapoceta, zavrsena 1910. Ovo je izgled iz 1920. Danas ima sprat vise. Edited December 9, 2017 by Nesh
pbg12345 Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 3 hours ago, hazard said: Lep kadar. A i bolje je bez onog solitera ih, pa srpski gradovi su poznati po tom spoju starog i novog evo cacak mi pada na pamet. trg, odnosno sam centar grada tera coveka da zanemi a najgore, iako svako malo nesto sminkaju, nema vajde. jer da bi se nesto znacajno promenilo vecinu zgrada bi morali srusiti
hazard Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 Ja nekad imam utisak kao da su te posleratne arhitekte mrzele te gradove u kojima su gradile, pa su tako namerno htele da ih unakaze
Nesh Posted December 9, 2017 Author Posted December 9, 2017 (edited) Evo jedog interesantnog primera "rekonstrukcije" i "morednizacije": Nekad: Ne tako davno: Spoiler U spojleru je "ista" zgrada - zgrada uprave Gradjevinara (pogadjajte cime su se bavili ljudi koji su radili u njoj - vise ne rade jer je preduzece propalo). Edited December 9, 2017 by Nesh
pbg12345 Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 jebote sta su oni pored nalepili to je upravo primer onoga o cemu sam pisao u tom smislu, meni kao laiku, ova rekonstrukcija cak i ne izgleda lose dakle ne u odnosu na predjasnju zgradu, nego u odnosu na ovu u medjuvremenu izgradjenu okolinu mogu zamisliti koliko je tek nakaradno izgledalo ovo gore zdanje pre rekonstrukcije u kombinaciji sa ovom zgradom pored i iza
Nesh Posted December 9, 2017 Author Posted December 9, 2017 Nekad (1941. godina): Ne tako davno: Spoiler
Recommended Posts