Jump to content

premilenijumska i milenijumska mladež - split sa VICE Srbija

Featured Replies

Super je to što ti sve to gledaš kroz sebe, al ja ti opet kažem da je svako koga je zanimalo, našao način da ima ono što mu treba. Bio iz bg ili iz unutrašnjosti.

Doduše, kapiram da stoji priča za takve ljubitelje™ muzike, al tu opet ide onaj primer sa filmofilima.

Edited by ljakse

dobro, bilo je I sabana protiv sloba. mislim bar da je bilo.

Naravno da jeste, znam koliko hoces takvih. Zapravo, ne znam skoro nijednog ko je bio za sloba. Kao sto je bilo i pankera i hardkorasa za vlast. Padaju mi na pamet bar dva zajednicka poznanika kod kojih je to bio slucaj  ;)

Uopste, to pridavanje muzici i muzickom ukusu nekog politickog znacaja je jedna velika besmislica.

Edited by Milogled Bluff

znam jbt, ja sam se jos nekih setio.

To bilo ono ispod Kule Nebojša, za valjda 15 godina postojanja?

to

Ako je to, onda je 97. a ne 96.

Padaju mi na pamet bar dva zajednicka poznanika kod kojih je to bio slucaj  ;)

vačpe jut kru klinačkog benda iz devedesetih? on i tada bio slobov?

to mi skoro reko glavogled I bas me sablaznio.

mada sam ga 1 navato da jede pljesku dok je bio strej tedz.

pevac, ne glavomil.

pa ne mora da bude reno vegan ili vegetarijanac ako je xSxEx, osim ako se nije izdavao za to.

Ma gde nije, plus je u to vreme delio neke veganske sektaške letke. Zato mi je upečatljiv dogadjaj.

Ne zajebavaj. Slušao se mobi dik u demokratskoj omladini i u bgd. Ako slušaš alternativu onda si protiv slobe. Ali nije važilo obrnuto.

sta su jos slusali u demokratskoj omladini? 

Samo to jbg, devedesete, sankcije, nije bilo ništa drugo da se nađe :(

pa bila je i riblja corba, jeste bilo strasno, ali ne preterujmo.

Sećam se kad je izašao Radiohead the Bends, ortak je preslušao album kod lika koji je imao kazetu, zapamtio ga celog, dotrčao do mene, otpevao ga u staru kesu od mleka, i onda smo tako slušali i umnožavali dalje :( 

Gde je mogao da se prosečni  tinejdžer/adolescent informiše o muzici tokom devedesetih, u vreme sankcija, zatvorenih granica, hiperinflacije i opšteg sranja (ako ne računamo državnu televiziju, radio, pirate "Audio Živana" i dva tinejdž časopisa)? 

Previše se posmatraju stvari iz vizure sadašnjeg trenutka.

Na bilo kom buvljaku. Pamtite li "bugare CD-e" ??

To je izolovan slučaj, a ne pravilo. Možda je neko imao komšiju audofila koji je skupljao ploče godinama. ili je imao sreće da bude potomstvo gen.direktora Genexa/Energoinvesta ili nekog diplomate, ali to su retki slučajevi.Većina ljubitelja muziketm tada nije mogla lako da dođe do novih, a vala ni do starih stvari.

Bar pola kolekcije od par iljada diskova mi potice iz perioda.