Jump to content
IGNORED

premilenijumska i milenijumska mladež - split sa VICE Srbija

Filozof manijak

Recommended Posts

Posted

dobro, bilo je I sabana protiv sloba. mislim bar da je bilo.

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Filozof manijak

27

• ljakse

20

• Meazza

18

• ToniAdams

13

Posted

Valjda tog istog leta prvi koncert Partibrejkersa posle višegodišnje pauze. Izlazi Cane i počinje sa Ćao Beograde, šta ste slušali dok nas nije bilo?  :D

To bilo ono ispod Kule Nebojša, za valjda 15 godina postojanja?

Posted

Ma naravno da je bilo šabana protiv slobe. Možda ne u krugu dvojke (virtuelnom koji postoji u svakom gradu). Da ne govorimo o ljudima koji su devedesetih imali 50tak godina.

Posted

Kako ne, ceo gibaničarski sepeo, pa na kraju do Veljinih Čačana

Posted

Bar su danas tadašnji shabani i današnji potomci Slobe stopljeni u jedan napredni amalgam.

Posted

Kako ne, ceo gibaničarski sepeo, pa na kraju do Veljinih Čačana

Ne zajebavaj. Slušao se mobi dik u demokratskoj omladini i u bgd. Ako slušaš alternativu onda si protiv slobe. Ali nije važilo obrnuto.

Posted

Šta je ono slušao Vulin tada?

Posted

Ne nego je neuporediv trud i finansije koji je bio potreban da se uloži  da se fizički ode i pronađe i kupi muzika, u odnosu na ovo kada  na dva klika imaš sve što je bilo koji muzičar ikada snimio

Pa dobro™, govorimo o ljubiteljima muzike, ne ovlašnim slušačima onoga šta naleti na radiju u kancu. Ko što filmofil kopa sve živo da nađe filmove, ne informiše se o tome na kanalima državne televizije.

Posted

ja u to doba nisam imao muziku, kad mi se nesto slusa, ja bih pevao :(

Posted

Pa dobro™, govorimo o ljubiteljima muzike, ne ovlašnim slušačima onoga šta naleti na radiju u kancu. Ko što filmofil kopa sve živo da nađe filmove, ne informiše se o tome na kanalima državne televizije.

Gde je mogao da se prosečni  tinejdžer/adolescent informiše o muzici tokom devedesetih, u vreme sankcija, zatvorenih granica, hiperinflacije i opšteg sranja (ako ne računamo državnu televiziju, radio, pirate "Audio Živana" i dva tinejdž časopisa)? 

Previše se posmatraju stvari iz vizure sadašnjeg trenutka.

Posted

Ako je iz Beograda, i ako je imao neku kintu, ispred skc-a. Da li su drugi gradovi to imali, ne znam.

Posted

Gde je mogao da se prosečni  tinejdžer/adolescent informiše o muzici tokom devedesetih, u vreme sankcija, zatvorenih granica, hiperinflacije i opšteg sranja (ako ne računamo državnu televiziju, radio, pirate "Audio Živana" i dva tinejdž časopisa)? 

Previše se posmatraju stvari iz vizure sadašnjeg trenutka.

Pa uvek je bilo ljudi koji su dovlačili stvari svojim kanalima i od njih se nabavljalo. Ništa od devedesetih nisam propustio, od onoga što me zanima.

Al ja govorim o ljubiteljima muzike, šta tebi da objašnjavam, pa ti danas u doba interneta i svega pitaš gde su te nove domaće stvari.

Posted

Pa uvek je bilo ljudi koji su dovlačili stvari svojim kanalima i od njih se nabavljalo. Ništa od devedesetih nisam propustio, od onoga što me zanima.

To je izolovan slučaj, a ne pravilo. Možda je neko imao komšiju audofila koji je skupljao ploče godinama. ili je imao sreće da bude potomstvo gen.direktora Genexa/Energoinvesta ili nekog diplomate, ali to su retki slučajevi.Većina ljubitelja muziketm tada nije mogla lako da dođe do novih, a vala ni do starih stvari.