Jump to content
IGNORED

Lord Of the Rings

bigvlada

Recommended Posts

Posted
10 hours ago, Ayatollah said:

Dakle, Sauron je 'teo da se ženi Galadrijelom, ali ona eto nije htela da bude njegova kraljica - nakon čega ju je nabo Morgotovom krunom, a ona se bacila sa 150 metara visoke litice da Nenya ne bi pala Sauronu u ruke, ali je ipak nekako preživela pad sa visine Kule u Beogradu na vodi. Na šta ja potroših vreme...

Šteta što je ova serija dopala u ruke ovih budala. Tu se na trenutke naziru obrisi nekog potencijala i ima dobrih glumačkih rola, ali ceo proizvod je jadan u svojoj sveukupnosti. 

ali ona pada sa prstenom koji ima isceliteljske moći, u prethodnoj sceni je izlečio ožiljke i podmladio adara, što će reći da ima magične moći :D

• Wub 1
Posted
2 hours ago, gone fishing said:

ali ona pada sa prstenom koji ima isceliteljske moći, u prethodnoj sceni je izlečio ožiljke i podmladio adara, što će reći da ima magične moći :D

Pa da, mora biti da je to u pitanju. Kako je glup bio Gandalf u Gospodaru kada ga Saruman zarobio na vrhu Ortanka sa sve Naryom na ruci, mogao je jednostavno da skoči sa vrha Ortanka i da pobegne, a ne da čeka orla da ga spašava.

Btw, kada sam video podmlađenog Adara sa Nenyom na ruci, pomislio sam u jednom trenutku da će od njega naprave Keleborna, ali nije se dogodilo...

• Haha 2
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Sve sam pročitao što ste iskakili :D 

Sve gluposti na stranu, ali jedno morate priznati, bolja je sezona od prve duplo u čemu verovatno leži razlog što je prva nešto najgore i najgluplje ikad but still...

Meni je prijalo da budem opet u srednjoj zemlji makar kroz ove glupavo ulupane milijarde, ima lepe sinematografije i dobrih scena za barem vizuelni ugođaj.

Isto tako ima i kretenskih zapleta i krindž momenata i što se tiče priče i glume, ali šta je tu je. 

Nema šanse da ne odu u barem treću sezonu dok se ne iskuje one ring to rule them all i na taj način zaokruži priča. 

Nemam problem sa hartfutima jer kao objašnjavaju uvek jaku vezu između Gandalfa i Hobita.

Baš ću da vidim kakvi su rejtinzi™ posle S02 u odnosu na S01.

Edit: manje gledana nego prva sezona. 

Edited by Mil@n
  • +1 1
Posted

Meni je isto bila bolja od prve sezone, dinamičnija, takođe volem da sam u Srednjoj zemlji i vizuelni je doživljaj. Sauron je odlično urađen, a i njegov odnos sa Kelebrimborom (bio sam jako skeptičan oko izbora ovog glumca u prvoj sezoni, ali pokazao se dosta dobro) i to je, za sada, najbolji deo serije.

Gluposti ima, neki zapleti vode nikuda i samo popunjavaju vreme da ne bismo zaboravili likove, (sada više ne toliko) mali emo klinac smara za medalju, Numenor mi je bio odličan u prvoj sezoni, sad je sveden i prazan.

Najveća zamerka mi je sedma epizoda, bitka za Eregion, koja je trebala da bude vrhunac, a u stvari je gomila konfuznih sekvenci, baš sam razočaran ostao. Neizbežno je poređenje sa Helmovim ponorom i Pelenorskim poljima gde si u svakom trenutku znao kuda bitka ide i šta je trenutno fokus. Ovde toga nema uopšte, kao ovi opsedaju Eregion, pa dolazi Elrond, pa neka pauza za pregovore u toku opsade (?!?) nakon koje ovaj pušta Elrdonda i ortaka da slobodno izađu iz kampa (?!?!), vilenjačka armija u gradu se sastoji od 6-7 strelaca i jednom četom koja hapsi svoga lorda...i tu neizbežno se upliće problem scalinga u modernim serijama - masovne scene jednostavno nisu dovoljno masovne. Ima verovatno sto razloga zašto je tako, ali meni kao konzumentu izgleda jako glupo kada posmatram najveću bitku drugog doba u kojoj ima 300 osvajača, 14 čuvara bedema i jedna konjica koja se tu nešto muva i od koje na kraju ostane 9 ljudi da krene u neki juriš.

Inače mislim da je od starta serija omanula (malo) sa kastingom i (puno) sa karakterizacijom dva glavna lika - Elronda i Galadrijele. On je onako nikakav, ona je teška drki smaračica, bez ikakvog jasnog razloga za tu odluku. Da su oboje jaki likovi kao Sauron ova serija bi letela.

• +1 1
Posted (edited)
17 minutes ago, goofs said:

Meni je isto bila bolja od prve sezone, dinamičnija, takođe volem da sam u Srednjoj zemlji i vizuelni je doživljaj. Sauron je odlično urađen, a i njegov odnos sa Kelebrimborom (bio sam jako skeptičan oko izbora ovog glumca u prvoj sezoni, ali pokazao se dosta dobro) i to je, za sada, najbolji deo serije.

Gluposti ima, neki zapleti vode nikuda i samo popunjavaju vreme da ne bismo zaboravili likove, (sada više ne toliko) mali emo klinac smara za medalju, Numenor mi je bio odličan u prvoj sezoni, sad je sveden i prazan.

Najveća zamerka mi je sedma epizoda, bitka za Eregion, koja je trebala da bude vrhunac, a u stvari je gomila konfuznih sekvenci, baš sam razočaran ostao. Neizbežno je poređenje sa Helmovim ponorom i Pelenorskim poljima gde si u svakom trenutku znao kuda bitka ide i šta je trenutno fokus. Ovde toga nema uopšte, kao ovi opsedaju Eregion, pa dolazi Elrond, pa neka pauza za pregovore u toku opsade (?!?) nakon koje ovaj pušta Elrdonda i ortaka da slobodno izađu iz kampa (?!?!), vilenjačka armija u gradu se sastoji od 6-7 strelaca i jednom četom koja hapsi svoga lorda...i tu neizbežno se upliće problem scalinga u modernim serijama - masovne scene jednostavno nisu dovoljno masovne. Ima verovatno sto razloga zašto je tako, ali meni kao konzumentu izgleda jako glupo kada posmatram najveću bitku drugog doba u kojoj ima 300 osvajača, 14 čuvara bedema i jedna konjica koja se tu nešto muva i od koje na kraju ostane 9 ljudi da krene u neki juriš.

Inače mislim da je od starta serija omanula (malo) sa kastingom i (puno) sa karakterizacijom dva glavna lika - Elronda i Galadrijele. On je onako nikakav, ona je teška drki smaračica, bez ikakvog jasnog razloga za tu odluku. Da su oboje jaki likovi kao Sauron ova serija bi letela.

Set up za celu sezonu je prosto transparentan i zanimljiv za fanove, izrada prstenova, i ima fin build up praveći prvo 3, pa 7 pa 9 dok se čeka kulminacija sa poslednjim. Sam prsten ima svoju sopstvenu mitologiju kao centar cele filmske trilogije a kako je nastao je zaista sjajna prilika da se ispriča dobra priča koju su oni nažalost usrali.

Bold si u pravu 100% Jebe ih prvo pisanje, a onda montaža tokom obe sezone tj to su dva najveća problema serije. Da me neko sada pita da prepričam prvu sezonu, ne bih mogao dve rečenice da sastavim.

Kelebrimbor mi je sjajan glumac i lik. Sviđa mi se kako je popustio svojoj taštini i egu jer kako je sam rekao znao je od početka da nešto nije u redu sa Sauronom ali prosto nije mogao da odoli da ne sprovede svoje životno delo do kraja.

Galadrijela je verovatno najveći misscasting i dosta utiče na celokupni cringe ugođaj.

Edited by Mil@n
Posted
On 13. 9. 2024. at 10:16, Weenie Pooh said:

Ono kao, u Dune Messiah stilu, prizivaš vizije sadašnjosti da se ne bi sudarao sa zidovima. 

Dune Messiah reference much appreciated. Makes my heart warm ♥️