Jump to content
IGNORED

Lord Of the Rings

bigvlada

Recommended Posts

Posted
45 minutes ago, Weenie Pooh said:

I šta, Adaru nije sumnjivo što ga Sauron bukvalno zove da napadne Eregion? Uradiće tačno to što mu je ovaj tražio, da ga iznenadi?

Kad misli da iskuje the One Ring ovako

Plus, što mu to isto govori i Garadrijel da je ceo taj napad na Eregion Sauronov lukav plan.

Jbg, tražiti logiku u ovo sranju je zaista besmisleno.

Što se tiče One Ring, mislim da je ideja bila da to bude u trećoj sezoni, jer sada ostaju samo 2 epizode  do kraja, a  još nije ni 9 za ljude iskovano.

Da li će biti treće sezone? Ne verujem.

Posted (edited)
1 hour ago, Weenie Pooh said:

zašto su vilenjaci u takvoj panici zbog invazije nekih tamo orka koji prethodno nisu uspeli da osvoje jedno selo

khm, khm, svaka sličnost sa događajima iz 20ih godina 21. veka je slučajna :fantom:

Edited by radisa
  • Haha 3
Posted
2 hours ago, Ayatollah said:

Ja manje-više pogledam/igram/čitam sve vezano za Tolkina makar jednom, koliko god bilo dobro ili loše. Koliko ću se dugo zadržati na tome zavisi od kvaliteta uratka, pa ću tako ovo govno RoP pogledati samo jednom, i nikada više u životu, dok ću stari dobri LotRO da igram i 15 godina nakon izlaska, i nakon što ga je vreme debelo pregazilo, zato što se vidi da ga rade ljudi koji vole i poznaju Tolkina, i vode računa o svakom detalju. 

Pa ja baš zato i privirim ovde povremeno, ali nisam uspeo da se nateram da gledam seriju, ipak je Tolkin pisac koji mi je obeležio detinjstvo, što da gledam kako neko malteriše govnima njegovo delo ? Mislim ko voli nek izvoli, ali eto ja nemam volje čak ni kao ovo što Vini kaže, da gledam how low can you go.

• +1 3
Posted (edited)

Meni je to sve tipican primer kako neko brzo uleti u razne zaplete bez da je dobro promislio kuda zapravo ide i gde bi da bude na kraju. Likovi bukvalno improvizuju ali su previse neuki da se ispetljaju. 

Zabavno da citam kako vi to ovde opisujete ali da gledam nema sanse. Probao sam 3 epizode i nisam mogao da ostanem budan.

Edited by Downforce
  • +1 2
Posted

Jebeni bogovi...: https://thatparkplace.com/lord-of-the-rings-the-rings-of-power-showrunner-attacks-tolkien-fans-as-viewers-abandon-the-show-en-masse/

Speaking with The Hollywood Reporter, Payne said, “he Fellowship had to look to each other, and those who support it, and remember what it’s fighting for. And when we see that millions of people are watching this and responding so positively to it — that’s who we’re fighting for.”

He then added, “And those who watch every episode and [negatively] write about it on social media and make YouTube videos, we’re happy to have you guys, too. It wouldn’t be a journey through Middle-earth without some trolls along the way.”

Payne’s most recent comments come as viewers have abandoned the show en masse. Samba TV reported that the show lost over 50% of its viewers from the first season when just comparing the two premiere episodes.

• Haha 2
Posted

Ista stvar kao i kod Star Warsa, od tolikog sveta i lora gde bukvalno imaš sve na tacni a opet ako želiš možeš i da smišljaš milion priča od nule u tom univerzumu, oni naprave toliko praznu i bljutavu priču gde guraju razne woke agende gde ne samo da ne smisle nešto novo nego i starim fanovima ogade ceo univerzum. Kad se to ljudima ne svidi onda se napadaju fanovi jer su zatucani i nisu za ženska i manjinska prava (iako ljudima smeta jer je priča glupa, glumci loši, dijalozi umobolni) a pisci zaslužuju nagrade jer su hrabri da to pokažu.

• +1 1
Posted
On 20. 9. 2024. at 13:16, Weenie Pooh said:

@Arkadija Jesi skapirala kako je nastao Adarov pakleni plan? Ja imam utisak da sam tu nešto propustio.

Halbrand otišao kod njega u Mordor da mu kaže "Sauron je u Eregionu, aj da napadnemo Eregion", on kao ajde i pusti ga.

Onda mu je valjda nekako dojavljeno off-screen da je Halbrand bio Sauron? Jer ne kapiram zašto bi ga pustio živog ako je to već znao :blink:

Onda ipak ode da napadne Eregion, iako mu je to tražio Sauron lično :blink:

Ni on ni Galadrijela valjda još nemaju pojma ko je Anatar.

Kakvi treba da su stakes tu u Eregionu, potpuno je nejasno. Šta uopšte hoće orci i Adar, šta hoće Sauron i Kelebrimbor, zašto je toliko bitni iskovati još devet prstenova za neke neimenovane ljude, zašto su vilenjaci u takvoj panici zbog invazije nekih tamo orka koji prethodno nisu uspeli da osvoje jedno selo, šta rade Gil-Galad i Elrond... jednostavno nemamo pojma, a kao nekakav je krešendo dešavanja u ovoj sezoni. 

Na kraju Orka ima kao Vilotića između 10 i 160, zavisno od potreba zapleta. Dotraki isto tako svi izgiboše kod Vinterfela, ali opet ih ima u hiljadama ispred prestonice.

Posted

Kakav festival gluposti, majko moja mila. Zna li neko zbog čega izginuše ovi silni Orci i Elfovi, što recimo Adar nije pustio Elronda i dvojicu-trojicu da vide kako stoje stvari u gradu sa Kelebrimborom i Sauronom, pa da se vrate i zajedno da ga dokrajče? Ili kako to da princ Durin mobiliše celu vojsku Patuljaka pored živog oca jednim motivacionim govorom, i to lošim? Ili koji je rezon da Galadrijela spreči Arondira da rokne Adara strelom, i tako završi celu priču odmah. O Sauronu koji drži Kelebrimbora u Matrixu da i ne govorim.

Na kraju od cele vojske Lindona ostalo njih 15 koji kreću u juriš, pa jbt. Ima studentskih filmova kvalitetnijih od ovoga.

Posted

nisi pratio prethodne epizode :D

- cilj visokog kralja vilenjaka je da etnički očisti srednju zemlju od orkova, u tu svrhu on je mobilisao vojsku i krenuo na mordor, onda je elrond video legije orkova kako marširaju na eragion i tu bi svaki vojni komandant video savršenu priliku da iznenadnim udarom u bok neprijatelja koji je orjentisan na opsadu grada, ostvari brzu i jeftinu (u smislu sopstvenih gubitaka) pobedu

- posebno ako ima tešku konjicu na otvorenom polju

- mnogo povoljniji scenario od napada na mordor gde su orci iskopali rovove i tunele u koje bi vilenjaci morali da uđu kako bi ih istrebili

Posted

I dalje mi nije jasna motivacija Adara i Orka uopšte da se bore sa Elfovima u tvrđavi i iza leđa, ko Rimljani u Aleziji.

Da li je došao po Saurona? Jeste. 

Da li je Sauron u Ost-in-Edhilu? Jeste.

Da li to znaju Elfovi iz Lindona? Pa Galadrijela skoro sigurno, a i ostali bi vrlo lako shvatili ko je Anatar - lik koji se pojavio niotkuda i odmah postao glavni pomoćnik Kelebrimbora i vd upravnika grada.

Da li je Sauron neprijatelj Lindona i Gil-galada? Jeste.

Da li Orci imaju nameru da žive u Eregionu kad se sve završi? Nemaju.

Što se bore onda Orci uopšte? Nek uđu Elrond, Galadrijela i Adar u grad, i ispitaju i Kelebrimbora i Anatara, i onda mogu svi kućama. Čemu borba uopšte?

Suma sumarum, ovo sve pokazuje koliko je glupa uopšte ideja da neki Adar napada Eregion dok je Sauron još tamo, umesto da se lepo samo prate događaji iz lore-a.

Posted

ali cilj Gil-galada nije samo glava saurona, već da se na koplju pored nje nalazi i adarova glava :D, cilj mu je uništenje orkova, ne suživot uz uvažavanje kulturoloških različitosti :happy:

Posted

Završi se i ovo, besmisleno od početka do kraja.

Bojim se da će biti treće sezone, pošto je jedna od zadnjih scena kako Sauron drži Klembrimborov kovački čekić i gleda u daljinu.

E da, harfutovi su dali ime visokom elfu, Grand Elf, pa mu se to jako dopalo kad se brzo izgovori i postane Gandalf :lol:

• +1 1
  • Haha 2
Posted

Dakle, Sauron je 'teo da se ženi Galadrijelom, ali ona eto nije htela da bude njegova kraljica - nakon čega ju je nabo Morgotovom krunom, a ona se bacila sa 150 metara visoke litice da Nenya ne bi pala Sauronu u ruke, ali je ipak nekako preživela pad sa visine Kule u Beogradu na vodi. Na šta ja potroših vreme...

Šteta što je ova serija dopala u ruke ovih budala. Tu se na trenutke naziru obrisi nekog potencijala i ima dobrih glumačkih rola, ali ceo proizvod je jadan u svojoj sveukupnosti. 

Posted
On 4. 10. 2024. at 8:00, Arkadija said:

E da, harfutovi su dali ime visokom elfu, Grand Elf, pa mu se to jako dopalo kad se brzo izgovori i postane Gandalf :lol:

Insistiranje na ritualnom imenovanju je posebno imbecilno kad je u pitanju lik za kog je Tolkin odavno napisao da ima bezbroj imena: za vilenjake Mithrandir, za patuljke Tharkun, za južnjake Incanus, za severnjake Gandalf.

Kapiram ja taj čitav vajb sa imenom kao esencijalnim delom bića, ali to je Ursula Le Guin a ne JRR Tolkien. Adaptirajte Zemljomorje a ne ovo... u stvari ne, bolje ništa ne dirajte.

• Haha 2