Jump to content
IGNORED

Lord Of the Rings

bigvlada

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Arkadija said:

Jbt, Kelebrimbor i Gil-Galad razmenjuju pisma kao da su e-mailom poslata, a Elrondu i Galadrijeli traba pola godine do Eregiona, a i ne  stignu tamo, jer nju zarobe jebeni orci :lolol:, pa se Elrond vrati trčeći, a Gil-Galad zamišljeno gleda u prsten. 

gendryboy.gif 

2 hours ago, Arkadija said:

I zar ta tri prstena koja nose Vilenjaci nisu iskovana mimo Anatarovog/Sauronovog uticaja i to kao poslednje iskovano prstenje ???

U knjizi jesu. U seriji su eto iskovani prvi, a što se uticaja tiče ko zna, WAFO, neizdrž nam svima eskalira :yawn2:

Posted
12 hours ago, Arkadija said:

Ono što se dešava u Numenoru je...... ja ne znam, bez teksta sam.

Ljuta žena prilazi slijepoj kraljici, a stražari samo gledaju, lupa joj šamarčinu i niko da je uhvati, već je kraljica grli. Najjače od svega je što slijepa kraljica treba da gleda u palantir, you cant make this shit up.

• +1 2
  • Haha 2
Posted
12 minutes ago, Jesper23 said:

Ljuta žena prilazi slijepoj kraljici, a stražari samo gledaju, lupa joj šamarčinu i niko da je uhvati, već je kraljica grli.

Stražari manje-više, ali brate, ljuta je na kraljicu što joj je zaginuo sin vojnik, a videli smo prethodno da u Numenoru ni ne postoji vojna obaveza nego ljudi volontiraju za služenje vojnog roka :isuse: Farazon išao okolo, agitovao, ko je za to da se ratuje sa orcima, mladi Numeroanci odgovarali "Svi! Svi! Svi!"

I sad je nekako kriva Miriela (ili kako se već zove) zato što je sin od ove druge hteo u vojnike, pa se nekako ispostavilo da je bio jedan od petoro ljudi koje je ona erupcija vulkana uspela da ubije.

12 minutes ago, Jesper23 said:

Najjače od svega je što slijepa kraljica treba da gleda u palantir, you cant make this shit up.

Ovo bi IMO imalo smisla da je bilo deo zapleta, palantir je magičan, možda je to jedini način za oslepelu kraljicu da nekako vidi šta se dešava oko nje. Ono kao, u Dune Messiah stilu, prizivaš vizije sadašnjosti da se ne bi sudarao sa zidovima. 

Ali ne, slepica je out of office zato što je gledala u palantir (vilenjačka magija, fuuuj), pa će sad Ar-Farazon da gleda u njega because reasons :isuse:

• +1 3
Posted

Kaže Celebrimbor napravili smo sedam prstenova za patuljke ali smo pogrešili i ne valjaju ništa, sad ćemo da napravimo devet za ljude koji će da poprave situaciju i da balansiraju :laugh:

• Haha 3
Posted
On 13. 9. 2024. at 15:42, Muad_Dib said:

Kaže Celebrimbor napravili smo sedam prstenova za patuljke ali smo pogrešili i ne valjaju ništa, sad ćemo da napravimo devet za ljude koji će da poprave situaciju i da balansiraju :laugh:

E da, to je isto bilo sjajno :D 

Kao, cenimo da smo još bili pod uticajem Saurona pa smo zajebali ovih sedam, hajde sad da probamo opet sa još devet. Ali odakle ideja da više nist pod njegovim uticajem? Zašto bi sledeći batch bio bolji? Ješčuo ti za QC Kelebrimbore, lembasa ti?

In other news, solidna analiza fundamentalnog problema ove serije:

• +1 4
Posted (edited)

U šestoj epizodi su  se dogodilo  još  momenta koja su  me  uverila da se Amazaon, zapravo, izruguje Tolkinu i originalnoj priči.

Dakle, Adar je zarobio Galadrijel, što je samo po sebi bedastoća posebne vrste, a onda joj nudi da budu saveznici u uklanjanju Saurona tako što će ga ubiti Morgotovom krunom i valjda prstenovima!!!!! 

Glumica koja nju glumi ima 2 facijalne ekspresije, pa je iskoristila jednu da nam pokaže kako razmišlja o tome, dok je okovana za stolicu , odakle bi pobegli i maloumni harfutovi, lagano. Onda Galadrijel odbije taj plan, ne zato što je Sauron Maja, pa ga ne mogu ubiti na taj način, već zato što neće da se udruži sa orcima, koje sebe sada zovu uruk.

Drugi momenat je vezan za Numenor. Sve što se dešava tamo nema veza sa Tolkinom, Silmarionom, prstenovima, a izgleda da ni autori sami ne znaju šta će sa tim, pa je broj naroda u masi smanjen, tj, ni oni koji crtaju statiste (ljudi ili AI) se više ne trude da naprave dovoljan broj likova. Šta se dešava u Numenoru je potpuna besmislica i trošenje vremena do popune 50 minu po epizodi.

Treći momenat je dijalog između Bombadila i valjda Gandalfa. Neću ga prepričavati, odgledajte, ako nekoga zanima, što da se mučim samo ja.

Edited by Arkadija
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted

Fascinantno je da vam se toliko ne dopada a i dalje gledate...

• +1 3
Posted
4 minutes ago, igoraki said:

Lepo kaže onaj Tviteraš gore, "I am watching Rings of Power with a kind of macabre fascination, trying work out how Amazon ended up allowing a clearly third-rate creative team to set fire to over a billion dollars".

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

@Arkadija Jesi skapirala kako je nastao Adarov pakleni plan? Ja imam utisak da sam tu nešto propustio.

Halbrand otišao kod njega u Mordor da mu kaže "Sauron je u Eregionu, aj da napadnemo Eregion", on kao ajde i pusti ga.

Onda mu je valjda nekako dojavljeno off-screen da je Halbrand bio Sauron? Jer ne kapiram zašto bi ga pustio živog ako je to već znao :blink:

Onda ipak ode da napadne Eregion, iako mu je to tražio Sauron lično :blink:

Ni on ni Galadrijela valjda još nemaju pojma ko je Anatar.

Kakvi treba da su stakes tu u Eregionu, potpuno je nejasno. Šta uopšte hoće orci i Adar, šta hoće Sauron i Kelebrimbor, zašto je toliko bitni iskovati još devet prstenova za neke neimenovane ljude, zašto su vilenjaci u takvoj panici zbog invazije nekih tamo orka koji prethodno nisu uspeli da osvoje jedno selo, šta rade Gil-Galad i Elrond... jednostavno nemamo pojma, a kao nekakav je krešendo dešavanja u ovoj sezoni. 

Posted
35 minutes ago, igoraki said:

Ja manje-više pogledam/igram/čitam sve vezano za Tolkina makar jednom, koliko god bilo dobro ili loše. Koliko ću se dugo zadržati na tome zavisi od kvaliteta uratka, pa ću tako ovo govno RoP pogledati samo jednom, i nikada više u životu, dok ću stari dobri LotRO da igram i 15 godina nakon izlaska, i nakon što ga je vreme debelo pregazilo, zato što se vidi da ga rade ljudi koji vole i poznaju Tolkina, i vode računa o svakom detalju. 

• +1 1
Posted
8 minutes ago, Weenie Pooh said:

@Arkadija Jesi skapirala kako je nastao Adarov pakleni plan? Ja imam utisak da sam tu nešto propustio.

Halbrand otišao kod njega u Mordor da mu kaže "Sauron je u Eregionu, aj da napadnemo Eregion", on kao ajde i pusti ga.

Onda mu je valjda nekako dojavljeno off-screen da je Halbrand bio Sauron? Jer ne kapiram zašto bi ga pustio živog ako je to već znao :blink:

Zato što je skapirao u međuvremenu da ne može tek tako da ga ubije, čak ni onom krunom, i da mu treba još neka moć, tj. prsten. Zajeban Adar.

Meni je ovo bila najlošija epizoda u sezoni, ali najavljuje pičvajs u sledećoj. Ne smeta mi izmena lorea, ni čudni likovi (Bombadil mi se sviđa), ali sam alergičan na zajebavanje i hvatanje jeftinih krivina u prikazivanju nečega što bi trebalo da bude masovno i grandiozno. Pomenut je već skup/suđenje u Numenoru, dodao bih i onu scenu kada patuljci idu da kopaju mitril koji se nalazi samo na jednom mestu u planini i do njega se dolazi samo kroz jednu pećinu i tu ga blokira jedna patuljica i šišmiši, ono tebr.

Ovakve stvari mi ulivaju nepoverenje u to da će bitka poslednje alijanse biti dobro prikazana, a zbog toga gledam seriju.

Posted
7 minutes ago, goofs said:

Zato što je skapirao u međuvremenu da ne može tek tako da ga ubije, čak ni onom krunom, i da mu treba još neka moć, tj. prsten. Zajeban Adar.

Pa to onda pravi od Saurona klovna, veliki manipulator kog svi provale samo se prave da ih je obmanuo :D 

Da sam ja Adar, tako vezanom bih mu opet zabio onu debilnu krunu i tako sebi kupio još cca hiljadu godina slobodnog vremena. (Od Morgotovog pada do opsade Eregiona je prošlo 1350 godina.) To vreme može da provede tražeći nekakve prstenove, ako želi, i ako uopšte zna za taj čitav projekat (a ne vidim kako bi znao.)

I šta, Adaru nije sumnjivo što ga Sauron bukvalno zove da napadne Eregion? Uradiće tačno to što mu je ovaj tražio, da ga iznenadi?

Bitnije, zašto bi Sauron uopšte hteo da orci napadnu Eregion, ako mu je plan da u nedogled kuje i distribuira prstenje? Kad misli da iskuje the One Ring ovako?

Posted

A možda nije znao u tom trenutku da je to Sauron, kad ga je puštao, nego je povezao stvari kasnije, ne znam.

Serija neke stvari ne crta gledaocu, već pušta na tumačenje, po meni je to ok (kao recimo ona scena sa Feanorovim čekićem i niotkuda stvorenim mitrilom koji je izgleda samo Sauronova krv).

Što bi napadali Eregion, ne znam tačno, ali recimo da njemu odgovara da se u Srednjoj zemlji kuva sve i svašta, umesto da svi žive u blagostanju, jer kad dođe trenutak da se uspostavi kao svevišnji gospodar biće manje otpora. I Adar je lukav i on ima neku svoju agendu tu koja nije skroz otkrivena. Verovatno će stvari biti jasnije do kraja sezone.

Posted

On je pustio Saurona u eragion kako bi on otkrio ko je Sauron koji se tamo krije, da bi ga Orci uhapsili kada osvoje grad. Kasnije je saznao koga je pustio kada su straže đenerala draže :happy: prestale vilenjačkog kurira koji je nosio poruku za kneza karambola o identitetu Saurona