Jump to content
IGNORED

letnje računanje vremena

kud u maglu Simoviću

101 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

divno ustao sam u 6:wacko:

• Haha 1
  • Tužno 1
Posted

Davno sam ja pricao da mi treba da predjemo u Moskovsku zonu pa da nam lepo dan traje do 11 uvece ko u Spaniji i Portugaliji :wub:

Ono leti kad svice u 3 ujutru nije normalno.

• Hvala 1
Posted

Da kazem samo da je i nas sustinski problem sto radimo od 9 do 5 a ne kako Bog komunisti zapovedaju od 7 do 3 pa da nam ostane dana. Jebalo nas titranje mosnica Zapada.

Posted (edited)
34 minutes ago, Shan Jan said:

Da kazem samo da je i nas sustinski problem sto radimo od 9 do 5 a ne kako Bog komunisti zapovedaju od 7 do 3 pa da nam ostane dana. Jebalo nas titranje mosnica Zapada.

Ono sto ja mogu da primetim je da to radno vreme 9-5 blokirava poslepodnevno pijenje kafe sa komsijama, u tom smislu doprinosi asocijalizaciji drustva.

Ne da se tice mene, ali samo primecujem u odnosu na ono kako su roditelji radili do nekog pocetka 2000tih.

Edited by Mel
  • +1 2
Posted

Bukvalno ne želim socijalizaciju s komšijama, a s prijateljima se svakako viđam uveče, kad nemaju više toliko obaveza oko dece. Da bi se bilo na poslu u 7, mnogi bi morali da ustaju u 5, streljao bih onoga ko mi to predloži.

• +1 1
Posted
4 minutes ago, Sammael said:

Bukvalno ne želim socijalizaciju s komšijama, a s prijateljima se svakako viđam uveče, kad nemaju više toliko obaveza oko dece. Da bi se bilo na poslu u 7, mnogi bi morali da ustaju u 5, streljao bih onoga ko mi to predloži.

Vece su i saobracajne guzve i duze se putuje do posla makar u BGu, tako da bi 7 moglo biti i nemoguce.

Ovako gradjani Karachija imaju i po 2 sata vremena da krenuvsi od kuce u 7 budu na vreme na poslu.

Sto se mene tice, volela bih da se vratim predjasnjem zivotu gde mi je posao imao klizno pocetno radno vreme od 7 do 10, kako kome odgovara, i cetvorodnevnu radnu nedelju sa lepom platom :violina:

• +1 1
  • Wub 1
Posted
58 minutes ago, Shan Jan said:

Davno sam ja pricao da mi treba da predjemo u Moskovsku zonu pa da nam lepo dan traje do 11 uvece ko u Spaniji i Portugaliji :wub:

Ono leti kad svice u 3 ujutru nije normalno.

zato treba da se uvede i super letnje vreme :D koje bi važilo od zadnje nedelje u maju, do recimo prve nedelje u avgustu, tada bi svanjavalo u 5 a smrkavalo se u 10, kao u zapadnoj evropi :happy:

• +1 2
  • Wub 1
Posted

Dnevno svetlo, pogotovo jutatnje je bitno za metabolizam. Pricam kao amater, jutarnje sunce utice na lucenje hormona koji pokrece metabolizam, podize tel. temperaturu i sl, i sprema organizam za budjenje. Zato se, izmedju ostalog, ljudi osecaju umotno kada ustaju u "mrak".

• +1 3
Posted (edited)

ma nema to veze sa životom, sunca tek nema od nov do aprila, gotovo uvek je tu prisutna niska oblačnost u tom periodu

- vreme se pomera zbog motaonica kablova koje rade četvorosmenski od 6 do 14, pa od 14 do 22 druga smena i onda od 22 do 6 treća tj noćna smena, jer je zakonom propisano da noćni rad traje od 22 do 6h i da se za njega isplaćuju 27% veće satnice, pa da računovodstvo po firmama ne bi bolela glava oko obračuna plata imamo to što imamo :happy: kao i da komunalci ne bi gubili sat vremena ujutru u ovom periodu godine, već da mogu da rade od svanuća

- druga je stvar što danas mnogi rade od 8 ili čak od 9, pa se kući vraćaju po mraku, opet to je zbog usklađivanja sa zapadnom evropom, koja je btw u pogrešnoj vremenskoj zoni, fra, ned ili bel kao i esp, jer kod njih sunce izlazi 1:15 - 1:30h kasnije nego kod nas, pa zato i imaju takvo radno vreme koje su nametnuli većem delu evrope

Edited by gone fishing
Posted

kad bi se kazaljke pomerile još nekih 2 sata nazad, bar na nedelju dana,

da i mi nesrećnici osetimo kako je to kad se probudiš  bez alarma a možda čak i raspoložen u 7. :sad:

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Moj predlog je da se svake noći u 3,00 sat vraća na 2,00. Svi dobijaju sat više spavanja. Osim požarnih.

• Vojvodo,serdare 1