Shan Jan Posted October 27 Posted October 27 Davno sam ja pricao da mi treba da predjemo u Moskovsku zonu pa da nam lepo dan traje do 11 uvece ko u Spaniji i Portugaliji Ono leti kad svice u 3 ujutru nije normalno. 1
Shan Jan Posted October 27 Posted October 27 Da kazem samo da je i nas sustinski problem sto radimo od 9 do 5 a ne kako Bog komunisti zapovedaju od 7 do 3 pa da nam ostane dana. Jebalo nas titranje mosnica Zapada.
Mel Posted October 27 Posted October 27 (edited) 34 minutes ago, Shan Jan said: Da kazem samo da je i nas sustinski problem sto radimo od 9 do 5 a ne kako Bog komunisti zapovedaju od 7 do 3 pa da nam ostane dana. Jebalo nas titranje mosnica Zapada. Ono sto ja mogu da primetim je da to radno vreme 9-5 blokirava poslepodnevno pijenje kafe sa komsijama, u tom smislu doprinosi asocijalizaciji drustva. Ne da se tice mene, ali samo primecujem u odnosu na ono kako su roditelji radili do nekog pocetka 2000tih. Edited October 27 by Mel 2
Sammael Posted October 27 Posted October 27 Bukvalno ne želim socijalizaciju s komšijama, a s prijateljima se svakako viđam uveče, kad nemaju više toliko obaveza oko dece. Da bi se bilo na poslu u 7, mnogi bi morali da ustaju u 5, streljao bih onoga ko mi to predloži. 1
Mel Posted October 27 Posted October 27 4 minutes ago, Sammael said: Bukvalno ne želim socijalizaciju s komšijama, a s prijateljima se svakako viđam uveče, kad nemaju više toliko obaveza oko dece. Da bi se bilo na poslu u 7, mnogi bi morali da ustaju u 5, streljao bih onoga ko mi to predloži. Vece su i saobracajne guzve i duze se putuje do posla makar u BGu, tako da bi 7 moglo biti i nemoguce. Ovako gradjani Karachija imaju i po 2 sata vremena da krenuvsi od kuce u 7 budu na vreme na poslu. Sto se mene tice, volela bih da se vratim predjasnjem zivotu gde mi je posao imao klizno pocetno radno vreme od 7 do 10, kako kome odgovara, i cetvorodnevnu radnu nedelju sa lepom platom 1 1
gone fishing Posted October 27 Posted October 27 58 minutes ago, Shan Jan said: Davno sam ja pricao da mi treba da predjemo u Moskovsku zonu pa da nam lepo dan traje do 11 uvece ko u Spaniji i Portugaliji Ono leti kad svice u 3 ujutru nije normalno. zato treba da se uvede i super letnje vreme koje bi važilo od zadnje nedelje u maju, do recimo prve nedelje u avgustu, tada bi svanjavalo u 5 a smrkavalo se u 10, kao u zapadnoj evropi 2 1
x500 Posted October 27 Posted October 27 Dnevno svetlo, pogotovo jutatnje je bitno za metabolizam. Pricam kao amater, jutarnje sunce utice na lucenje hormona koji pokrece metabolizam, podize tel. temperaturu i sl, i sprema organizam za budjenje. Zato se, izmedju ostalog, ljudi osecaju umotno kada ustaju u "mrak". 3
gone fishing Posted October 27 Posted October 27 (edited) ma nema to veze sa životom, sunca tek nema od nov do aprila, gotovo uvek je tu prisutna niska oblačnost u tom periodu - vreme se pomera zbog motaonica kablova koje rade četvorosmenski od 6 do 14, pa od 14 do 22 druga smena i onda od 22 do 6 treća tj noćna smena, jer je zakonom propisano da noćni rad traje od 22 do 6h i da se za njega isplaćuju 27% veće satnice, pa da računovodstvo po firmama ne bi bolela glava oko obračuna plata imamo to što imamo kao i da komunalci ne bi gubili sat vremena ujutru u ovom periodu godine, već da mogu da rade od svanuća - druga je stvar što danas mnogi rade od 8 ili čak od 9, pa se kući vraćaju po mraku, opet to je zbog usklađivanja sa zapadnom evropom, koja je btw u pogrešnoj vremenskoj zoni, fra, ned ili bel kao i esp, jer kod njih sunce izlazi 1:15 - 1:30h kasnije nego kod nas, pa zato i imaju takvo radno vreme koje su nametnuli većem delu evrope Edited October 27 by gone fishing
barfly Posted October 27 Posted October 27 kad bi se kazaljke pomerile još nekih 2 sata nazad, bar na nedelju dana, da i mi nesrećnici osetimo kako je to kad se probudiš bez alarma a možda čak i raspoložen u 7. 1 1
Hamlet Strašni Posted October 27 Posted October 27 Moj predlog je da se svake noći u 3,00 sat vraća na 2,00. Svi dobijaju sat više spavanja. Osim požarnih. 1
Recommended Posts