Jump to content

letnje računanje vremena

101 members have voted

1. 1. da li ste za ukidanje letnjeg računanja vremena?

• da
      61
    • ne
      40

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

divno ustao sam u 6:wacko:

Davno sam ja pricao da mi treba da predjemo u Moskovsku zonu pa da nam lepo dan traje do 11 uvece ko u Spaniji i Portugaliji :wub:

Ono leti kad svice u 3 ujutru nije normalno.

Da kazem samo da je i nas sustinski problem sto radimo od 9 do 5 a ne kako Bog komunisti zapovedaju od 7 do 3 pa da nam ostane dana. Jebalo nas titranje mosnica Zapada.

34 minutes ago, Shan Jan said:

Da kazem samo da je i nas sustinski problem sto radimo od 9 do 5 a ne kako Bog komunisti zapovedaju od 7 do 3 pa da nam ostane dana. Jebalo nas titranje mosnica Zapada.

Ono sto ja mogu da primetim je da to radno vreme 9-5 blokirava poslepodnevno pijenje kafe sa komsijama, u tom smislu doprinosi asocijalizaciji drustva.

Ne da se tice mene, ali samo primecujem u odnosu na ono kako su roditelji radili do nekog pocetka 2000tih.

Edited by Mel

Bukvalno ne želim socijalizaciju s komšijama, a s prijateljima se svakako viđam uveče, kad nemaju više toliko obaveza oko dece. Da bi se bilo na poslu u 7, mnogi bi morali da ustaju u 5, streljao bih onoga ko mi to predloži.

4 minutes ago, Sammael said:

Bukvalno ne želim socijalizaciju s komšijama, a s prijateljima se svakako viđam uveče, kad nemaju više toliko obaveza oko dece. Da bi se bilo na poslu u 7, mnogi bi morali da ustaju u 5, streljao bih onoga ko mi to predloži.

Vece su i saobracajne guzve i duze se putuje do posla makar u BGu, tako da bi 7 moglo biti i nemoguce.

Ovako gradjani Karachija imaju i po 2 sata vremena da krenuvsi od kuce u 7 budu na vreme na poslu.

Sto se mene tice, volela bih da se vratim predjasnjem zivotu gde mi je posao imao klizno pocetno radno vreme od 7 do 10, kako kome odgovara, i cetvorodnevnu radnu nedelju sa lepom platom :violina:

58 minutes ago, Shan Jan said:

Davno sam ja pricao da mi treba da predjemo u Moskovsku zonu pa da nam lepo dan traje do 11 uvece ko u Spaniji i Portugaliji :wub:

Ono leti kad svice u 3 ujutru nije normalno.

zato treba da se uvede i super letnje vreme :D koje bi važilo od zadnje nedelje u maju, do recimo prve nedelje u avgustu, tada bi svanjavalo u 5 a smrkavalo se u 10, kao u zapadnoj evropi :happy:

Dnevno svetlo, pogotovo jutatnje je bitno za metabolizam. Pricam kao amater, jutarnje sunce utice na lucenje hormona koji pokrece metabolizam, podize tel. temperaturu i sl, i sprema organizam za budjenje. Zato se, izmedju ostalog, ljudi osecaju umotno kada ustaju u "mrak".

ma nema to veze sa životom, sunca tek nema od nov do aprila, gotovo uvek je tu prisutna niska oblačnost u tom periodu

- vreme se pomera zbog motaonica kablova koje rade četvorosmenski od 6 do 14, pa od 14 do 22 druga smena i onda od 22 do 6 treća tj noćna smena, jer je zakonom propisano da noćni rad traje od 22 do 6h i da se za njega isplaćuju 27% veće satnice, pa da računovodstvo po firmama ne bi bolela glava oko obračuna plata imamo to što imamo :happy: kao i da komunalci ne bi gubili sat vremena ujutru u ovom periodu godine, već da mogu da rade od svanuća

- druga je stvar što danas mnogi rade od 8 ili čak od 9, pa se kući vraćaju po mraku, opet to je zbog usklađivanja sa zapadnom evropom, koja je btw u pogrešnoj vremenskoj zoni, fra, ned ili bel kao i esp, jer kod njih sunce izlazi 1:15 - 1:30h kasnije nego kod nas, pa zato i imaju takvo radno vreme koje su nametnuli većem delu evrope

Edited by gone fishing

kad bi se kazaljke pomerile još nekih 2 sata nazad, bar na nedelju dana,

da i mi nesrećnici osetimo kako je to kad se probudiš  bez alarma a možda čak i raspoložen u 7. :sad:

Moj predlog je da se svake noći u 3,00 sat vraća na 2,00. Svi dobijaju sat više spavanja. Osim požarnih.