JozoMujica Posted October 26 Posted October 26 9 minutes ago, le petit nicolas said: dan traje onoliko sati koliko traje, pomerao sat ili ne. Istina, i baš zbog toga je bolje da bude svetla u 5-6 popodne kad ljudi završe sa poslom pa mogu nešto i da urade, makar da prošetaju, izvedu decu na igralište... nego u 5-6 ujutru kada nikom ne treba. Quote 1 sat tu ne igra nikakvu ulogu. To ti kažem, čemu onda pomeranje i to u suprotnu stranu od logične? 1
le petit nicolas Posted October 26 Posted October 26 (edited) licno mi je svejedno koje bi se usvojilo kao stalno, samo da je stalno. ono sto mi stvara probleme u zivotu je pomeranje, narocito letnje kad moram da ustanem sat ranije. poz Edited October 26 by le petit nicolas 1
JozoMujica Posted October 26 Posted October 26 3 minutes ago, le petit nicolas said: licno mi je svejedno koje bi se usvojilo kao stalno, samo da je stalno. ono sto mi stvara probleme u zivotu je pomeranje, narocito letnje kad moram da ustanem sat ranije. poz Eto vidiš, meni npr. samo pomeranje ne pravi nikakav problem, i ne primetim ga osim što moram da pomerim sat na ruci, ali me nervira što se zimi toliko rano smrkava. Teško je ljudima ugoditi. 1
duda Posted October 26 Posted October 26 Pa zar nije ovo vreme koje će da bude od sutra, pravo vreme tj astronomsko ? 2
aram Posted October 26 Posted October 26 1 minute ago, duda said: Pa zar nije ovo vreme koje će da bude od sutra, pravo vreme tj astronomsko ? naravno da jeste, ali ko će još i tim sitnicama da se bavi 1
kud u maglu Simoviću Posted October 26 Author Posted October 26 5 minutes ago, duda said: Pa zar nije ovo vreme koje će da bude od sutra, pravo vreme tj astronomsko ? zar je to više bitno posle 30 i kusur godina 1
le petit nicolas Posted October 26 Posted October 26 (edited) 23 minutes ago, JozoMujica said: Eto vidiš, meni npr. samo pomeranje ne pravi nikakav problem, i ne primetim ga osim što moram da pomerim sat na ruci, ali me nervira što se zimi toliko rano smrkava. Teško je ljudima ugoditi. da, tesko. pojedinacnoj meni kod letnjeg ne odgovara ni "kasno" smrkavanje. dok se kuca ohladi, dugo se sedi na terasi i bude vec oko ponoci. svi javni programi (predstave, koncerti, veceri) ne pocinju pre 9. a ujutru se ustaje za posao. ne znam... samo znam da mom organizmu cela ta letnja stvar ne odgovara po mnogo osnova. po unutrasnjem satu celog veka sam se budila oko pola 9-9, kad god da legnem. sve pre toga je muka, manja ili veca. zato mi smeta letnje vreme. @kud u maglu Simoviću vidis po pisanju, nekima nama je bitno svake godine. poz Edited October 26 by le petit nicolas
Filozof manijak Posted October 26 Posted October 26 4 hours ago, JozoMujica said: Misliš, gubi? kad se na proleće promeni vreme, ukradu nam jedan sat, a sad prilikom zimske promene, u nedelju ujutru dobijanmo nazad taj sat. na to sam mislio. a to što će se rano smrkavati mi ne smeta, mnogo mi je bitnije jutro da ima makar malo sunčeve svetlosti kad idem na šljaku. 1
JozoMujica Posted October 26 Posted October 26 9 minutes ago, duda said: Pa zar nije ovo vreme koje će da bude od sutra, pravo vreme tj astronomsko ? Ne postoji "pravo" vreme, merenje vremena je stvar dogovora. 3
Filozof manijak Posted October 26 Posted October 26 Pravo vreme je kada je podne a sunce u zenitu. tako smo baždareni
duda Posted October 26 Posted October 26 (edited) 5 minutes ago, JozoMujica said: Ne postoji "pravo" vreme, merenje vremena je stvar dogovora. Jeste, ok, ali mnogi od nas ovde (je toliko matoro) je živela veliki deo života samo sa tim vremenom. Ti bi da se ta konvencija trajno promeni ? Pa to će malo teže da ide Mada nisi jedini, znam i u rl mnoge kojima se više sviđa "novo" vreme. Edited October 26 by duda
Frile Posted October 26 Posted October 26 (edited) 18 minutes ago, duda said: Ti bi da se ta konvencija trajno promeni ? Pa to će malo teže da ide Ne treba puno, samo da se prebacimo u istu vremensku zonu u kojoj je Rumunija, pa da stalno važi ono što je do sada bilo takozvano "letnje" vreme. Mi se ionako nalazimo na samoj granici naše sadašnje vremenske zone. Edit: tek krajem februara ćemo ponovo imati svitanje i suton kao sada, i tada će nam to delovati sjajno... hej, krećem sa posla a nije mrkli mrak, wow Edited October 26 by Frile 3
VoodooDerina Posted October 26 Posted October 26 Što se mene tiče da se prebacimo u UTC+3 zonu i ne mora više nikada da se pomera sat. 1
MeanM@ Posted October 26 Posted October 26 1 hour ago, Filozof manijak said: Pravo vreme je kada je podne a sunce u zenitu. tako smo baždareni https://www.instagram.com/reel/DBlpnaJoChd/?igsh=dDFxZzVkMHVqNHlv
Recommended Posts