gone fishing Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 a da zato svane već u 3:30 realno koji mozak je to zamislio kao dobro rešenje za vremenske zone
Meazza Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 taman. do 19 se završi poslednji obrok, lagana šetnjica, malo blejka uz tv/knjigu/porodicu/društvo, za to vreme melatonin odradi svoje i u 23 svira truba za počinak. jednom rečju živeti u harmoniji sa okruženjem Pa nece valjda da vrate da uvek bude zimsko racunanje? To je idiotski.
teacher Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 dobra stvar, daje dinamiku sumornom životu u lancima kapitalizma. ako prođe, biće veća stopa samoubistava, mmw
Sara Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 kako je bilo pre industrilizacije? kad su ustajali seljaci? cenim kad svane oko 4 `s kokosima ` nije los princip , u skladu sa prirodom
Meazza Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Idiokratija je cini se uzela maha u zapadnom svetu.
radisa Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Pa bole njih kurac, oni su svi na GMT+1, a zapadnije su od nas ohoho... Francuzima će da zalazi sunce u 9, pola 10 leti, jebe im se... Mi treba da smo u zoni sa Grčkom, pa da ima nekog smisla to sa zimskim vremenom... Uostalom, koji je smisao u današnje vreme, kad većina ljudi radi od 8 ili 9 da u 5 sati ujtru leti bude dan? Razumem da je to imalo smisla, kada su se ljudi bavili zemljoradnjom uglavnom, ali sad kad smo svei po nekim kancelarijama, totalno je besmisleno da zimi ne vidiš sunce, a leti 3 sata dana prespavaš...... U decembru, noć počinje oko 5, svi koji rade po kancelarijama, dan možda vide samo kroz prozor... Glupo...
levi Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Koliko buke ni ko čega. Jedina posledica koju sam osećao od promene vremena je smaranje zbog fizičkog pomeranja kazaljaka na analognim satovima. U stvari ima tih nedelju dana razlike u odnosu na pomeranje u Americi, kad može da se gleda nba od ponoći, po tome jedino znam da se nešto dešava
kud u maglu Simoviću Posted October 27, 2017 Author Posted October 27, 2017 Pa nece valjda da vrate da uvek bude zimsko racunanje? To je idiotski.zašto? to je original vreme. prvo, mrak ne pada u 19:30 tad zalazi sunce, svetlosti na nebu ima još pola sata. a ako vam fali sunca ustanete ranije, ionako je prijatnije po vrućini ustajati ranije i obaveze završavati dok ne upeče. živeti u skladu sa prirodom to treba da je cilj
Meazza Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 Ne razumem, ti ljudi su svi komplet retardirani ili sta?
Meazza Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 zašto? to je original vreme. prvo, mrak ne pada u 19:30 tad zalazi sunce, svetlosti na nebu ima još pola sata. a ako vam fali sunca ustanete ranije, ionako je prijatnije po vrućini ustajati ranije i obaveze završavati dok ne upeče. živeti u skladu sa prirodom to treba da je cilj Vecina ljudi ne bira kad ce da ustaje. Sigurno mi ne fali sunca pre posla, treba mi dan i svetlost posle podne.
Sara Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 (edited) ova sad promena je boza, ali ona druga kad se budimo sat ranije mi je ubitacna Edited October 27, 2017 by Sara
kud u maglu Simoviću Posted October 27, 2017 Author Posted October 27, 2017 (edited) @radiša tu je veći problem nehumano radno vreme od 9 do 5 e @meazza ustani ranije, prošetaj, doručkuj ko čovek, popij kafu... Edited October 27, 2017 by kud u maglu Simoviću
Meazza Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 @radiša tu je veći problem nehumano radno vreme od 9 do 5. Ali to je teze resiti nego pomeranje vremena.
Sara Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 (edited) daaa, kako niko ne demonstrira protiv toga Edited October 27, 2017 by Sara
Recommended Posts